Είναι μία από τις πιο νόστιμες, και αντιπροσωπευτικές λύσεις για να καλωσορίσετε τους καλεσμένους σας , όποια ώρα της ημέρας, στο σπίτι σας, τις γιορτινές μέρες. Το ζεστό κρασί με μπαχαρικά, γνωστό και ως mulled wine, είναι από εκείνα τα ποτά που συνδέουν τη γεύση με τις αναμνήσεις.

Τι θα χρειαστείτε:

750ml κόκκινο κρασί

300 ml νερό

3 κς ζάχαρη άχνη

1 φακελάκι ροφήματος μείγμα μπαχαρικών (μπορείτε με λίγο τούλι και βότανα ή μπαχαρικά της επιλογής σας, να το φτιάξετε και μόνοι σας)

150 ml brandy

1 πορτοκάλι σε φέτες

1 μήλο

Εκτέλεση: Βάζουμε το κρασί, το νερό, τον χυμό από το πορτοκάλι , τη ζάχαρη και το φακελάκι μπαχαρικών μέσα σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι.

Ζεσταίνουμε το μείγμα λίγο μέχρι πριν το σημείο βρασμό, και κρατάμε αυτή τη θερμοκρασία για 10 λεπτά, ανακατεύοντας μία στο τόσο, ώστε να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα

Αφαιρούμε μέσα από το τηγάνι το φακελάκι μπαχαρικών και ανακατεύουμε το brandy και το ψιλοκομμένο μήλο.


Ακόμα μία συνταγή της μανούλας μου. Ένα κέικ πεντανόστιμο, μυρωδάτο, με λεπτή γεύση, που η μαμά μου συνήθιζε πάντα να το φτιάχνει την περίοδο των Χριστουγέννων. Ένα συνταγή που κάθε φορά που τη «μυρίζω» μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Υλικά: 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη ¾ του φλιτζανιού βούτυρο χωρίς αλάτι 1 ½ φλιτζάνι χυμό μανταρίνι 4 αυγά 2 κοφτά κουταλάκια baking powder 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μαγειρική σόδα 2 κς ξύσμα μανταρίνι Εκτέλεση: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και βάζουμε μέσα και το baking powder. Χτυπάμε καλά καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να «ασπρίσει», ενώ βάζουμε στη συνέχεια έναν έναν τους κρόκους των αυγών. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια και τα κάνουμε μαρέγκα, ενώ βάζουμε μέσα και το ξύσμα μανταρινιού. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό μανταρινιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών . Στη συνέχεια μέσα σε αυτό το μείγμα, ρίχνουμε εναλλάξ τη μαρέγκα με το ξύσμα μανταρινιού και λίγο-λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά. Έχουμε βουτυρώσει μία φόρμα στην οποία αδειάζουμε το μείγμα, και βάζουμε το κέικ για ψήσιμο. Ψήνουμε στους 120 βαθμούς, έως ότου το κέικ δεν κρατάει άλλο υγρασία, τσεκάροντας με τη μύτη ενός μαχαιριού ή μία οδοντογλυφίδα. Αφού ξεφορμάρουμε το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει και τέλος το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

MORE FROM THECook It

MORE To BELIEVE