ΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ : 15 Jan 2018

Τώρα και η γλώσσα έχει το spa της

Η Αγιουβέρδα ισχυρίζεται πως η γλώσσα μας, ένας από τους πιο δυνατούς μύες στο σώμα μας, είναι πολύ πιο σημαντική απ όσο νομίζουμε και χρειάζεται και εκείνη ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή.

Έτσι λοιπόν προτείνει την απόξεση της γλώσσας, ως ένα ιδανικό …spa, δεδομένου πως πάνω της συγκεντρώνονται τοξίνες, βακτήρια και μικρόβια ικανά να δημιουργήσουν φλεγμονές, ουλίτιδα, κακή αναπνοή, και άλλες παθήσεις της στοματικής κοιλότητας. Την ίδια ώρα, μία καθαρή και υγιής γλώσσα μπορεί να βοηθήσει στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού ενώ γεύεται καλύτερα και καθαρότερα τις τροφές.

Έρευνες έχουν δείξει πως το καλό βούρτσισμα της γλώσσας μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το πρόβλημα της δυσάρεστης αναπνοής αν και δεν έχει αποδειχθεί ακόμα αν δίνει λύση και στο θέμα της χρόνιας χαλίτωσης.

Πως γίνεται:
Πέραν του ότι υπάρχουν ειδικά εργαλεία που μπορεί κανείς να βρει στο εμπόρια, η απόξεση ή αλλιώς το βούρτσισμα της γλώσσας μπορεί να γίνει και με μία απλή οδοντόβουρτσα. Αν και προτιμότερο είναι να απευθυνθείτε σε ένα φαρμακείο για να σας ενημερώσουν οι αρμόδιοι για το τι προϊόντα μπορούν να σας βοηθήσουν για την περιποίηση της γλώσσας. Όπως και να έχει , να θυμάστε πως ο καθαρισμός γίνεται πάντα από πίσω προς τα εμπρός, σχεδόν κόντρα στο πέλος της γλώσσας, και περίπου με 15 επαναλήψεις. Φροντίστε πρώτα να έχετε πλύνει καλά τα δόντια σας, και μην ξεχάσετε να ξεβγάλετε καλά στο στόμα σας μόλις ολοκληρώσετε τον καθαρισμό. Προσοχή στο δυνατό καθάρισμα καθώς είναι πιθανό να ματώσετε, αν και ελαφρά τη γλώσσα σας.


Από τα πιο νόστιμα γλυκά, ιδανικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα και βέβαια χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες κάτι που το κάνει κατάλληλο και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Υλικά: ½ κούπας νιφάφες βρώμης ¾ κούπας γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη 2κς κάρδαμο 2κς κανέλα 2κς πουρέ μήλο 2 μέτρια μήλα 2κς ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ψιλοκομμένους 2κς σταφίδες 1 κς ζάχαρη καρύδας Εκτέλεση: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κόβετε το «καπάκι» του μήλου και με ένα κουτάλι αφαιρείτε τη σάρκα του φρούτου. Τοποθετείτε τα καθαρισμένα μήλα σε ένα ταψί ενώ κόβετε σε μικρά κομμάτια το εσωτερικό που μόλις αφαιρέσατε. Ζεσταίνετε το γάλα αμυγδάλου, τα μπαχαρικά, τον πουρέ μήλου, τη σάρκα του μήλου, τη ζάχαρη και τη βρώμη, σε μέτρια φωτιά, και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά. Θα πρέπει το μείγμα να «πιεί» το γάλα. Μόλις πάρετε το μείγμα από τη φωτιά προσθέστε μέσα τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς. Γεμίζετε τα μήλα με το μείγμα. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα ακόμα και ψήνετε τα μήλα στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.   Καλή όρεξη!

MORE FROM THEΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ

MORE To BELIEVE