Στην Αμερική είναι γνωστό με το όνομα Nana Icecream, σημασία όμως δεν έχει πως λέγεται, αλλά ότι είναι μία πανέξυπνη λύση για να καλύψεις την ανάγκη σου για γλυκό, τρώγοντας παγωτό, χωρίς ζάχαρη, χωρίς θερμίδες και χωρίς λιπαρά.

Είναι ό,τι πιο εύκολο μπορείς να φανταστείς και απίστευτα γρήγορο!

Υλικά : ( δύο μερίδες)

3 μέτριες μπανάνες, ώριμες.

6-7 φράουλες καλά πλυμένες

1-2 κουταλιές σούπες γάλα καρύδας

1 κγ μέλι ή σιρόπι αγάβης

( μπορείτε διπλασιάζοντας τα υλικά να φτιάξετε περισσότερο παγωτό και να το φυλάξετε στην κατάψυξη)

Εκτέλεση:

Κόβετε σε μικρά κομμάτια τις μπανάνες και τις φράουλες και τις βάζετε στην κατάψυξη για να παγώσουν.

Όταν έρθει η ώρα για να φτιάξετε το παγωτό σας, βγάζετε τα φρούτα από την κατάψυξη και αφήνετε να φύγει η πρώτη ψύξη, ειδικά αν ο καταψύκτης σας είναι πολύ δυνατός.

Βάζετε τα φρούτα μέσα στο μπλέντερ. Καλύτερα να μην είναι χειρός για να γίνει πιο εύκολα η πολτοποίηση. Προσθέστε το γάλα, και το μέλι και χτυπάτε καλά μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα που θα σας θυμίζει παγωτό.

Σερβίρετε αμέσως, ενώ μπορείτε να γαρνίρετε με λίγα κομμάτια φρέσκων φρούτων, ή με γκράνολα, ξηρούς καρπούς, ακόμα και τσιπς σοκολάτας, αναλόγως το γούστο και τις ανάγκες σας.

Τέλειο για τις λιγούρες, ιδανικό για παιδιά, έξυπνη ιδέα για κάποιον που θέλει γλυκό!


Πέρασαν κιόλας 40 μέρες χωρίς κρέας, γαλακτοκομικά και όλα όσα στερήθηκες κατά τη διάρκεια της νηστείας. Και φτάνει η μέρα όπου το κρέας θα έχει την τιμητική του. Πως όμως θα βγεις αλώβητος από την επιστροφή στις πρότερες διατροφικές σου συνήθειες, χωρίς να νιώσεις “άρρωστος”, “φουσκωμένος”, “σκασμένος”, “πρησμένος” από το ξαφνικό σοκ που θα υποστεί το στομάχι; Υπάρχει τρόπος! Η μαγειρίτσα ανοίγει το δρόμο Αν νομίζεις πως η μαγειρίτσα είναι ένα τυχαίο φαγητό κάνεις λάθος! Ο ρόλος της είναι σπουδαίος στη διατροφή μας και δεν είναι άλλος από το να ανοίξει τον δρόμο για το φαγοπότι της Κυριακής. Το καλό είναι πως προετοιμάζει με τον κατάλληλο τρόπο το στομάχι μας για να υποδεχτεί το βαρύ πυροβολικό. Το κακό είναι πως δυστυχώς καταναλώνεται αργά, που σημαίνει πως μπορεί να μας πέσει λίγο βαριά γι αυτό και θέλει προσοχή και μέτρο. Προτιμήστε να φάτε τη μαγειρίτσα μόνο με λίγη σαλάτα, και αποφύγετε τα αυγά, αν και τα θέλει το έθιμο, τα πολλά τυριά και λιπαρά. Ξέρω θέλει προσπάθεια, αλλά ίσως χρειαστείτε μεγαλύτερη για να χωνέψετε αν κάνετε υπερβολές. Κυριακή του Πάσχα: Κάντο σωστά Αν θέλεις να απολαύσεις το πασχαλινό τραπέζι χωρίς παρατράγουδα κράτα τους τύπους. Φάε πρωινό. Μην περάσεις απευθείας στο ψητό, γιατί θα μείνεις νηστικός μέχρι αργά και το αρνί θα σκάσει σαν βόμβα στο στομάχι σου. Φάει ένα ελαφρύ πρωινό νωρίς το πρωί, όπως δημητριακά με γάλα ή ένα τοστ ώστε να προετοιμάσεις το στομάχι σου γι αυτό που θα ακολουθήσει. Στο κεντρικό τραπέζι, μαζί με το κρέας τρώγε και πράσινη σαλάτα. Δεν θα το κάνεις για δίαιτα, θα το κάνεις γιατί η πρασινάδα βοηθάει στην πέψη. Καλό θα ήταν να ξεκινούσες με τη σαλάτα και να πέρναγες στο κρέας, κάτι που ξέρω πως όταν τσιμπάς πάνω από το αρνί είναι δύσκολο. Πιες με μέτρο. Ειδικά αν δεν είσαι μαθημένος, μην φανείς άπληστος! Και κρέας και λιπαρά και αλκοόλ. Θα περάσεις δύσκολα. Και αν πίνεις το ποτό σου , πιες και το νερό σου για να ενυδατώνεσαι! Άσε λίγο χώρο και για το γλυκό… Δεν υπάρχει λόγος να το στερηθείς, αλλά να ξέρεις πως η καλύτερη λύση για γλυκό μετά από τέτοιο ξέφρενο φαΐ, είναι όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, το πασχαλινό τσουρέκι. Στέρεο, και κατάλληλο για να τραβήξει υγρά και να βοηθήσει στη χώνεψη. Απέφυγε τον ύπνο μετά το φαγητό. Θα επιβαρύνεις τόσο τον οργανισμό σου. Κάνε έναν περίπατο, στάσου λίγο όρθιος, χόρεψε ένα τσάμικο, αλλά απέφυγε να ξαπλώσεις. Και να που ήρθε το βράδυ… Μη μου πεις πως θα φας πάλι κρέας; Εκτός του ότι θα έχει κρυώσει πια, καλό θα ήταν να προτιμήσεις κάτι πιο ελαφρύ για βράδυ. Έφαγες , χόρτασες αλλά η μέρα φεύγει. Αν έχεις τηρήσει κάποια απ όσα είπαμε θα περάσεις εύκολο βράδυ. Και να θυμάσαι πως και τις επόμενες μέρες, καλό θα ήταν να κρατήσεις κάποιες από τις συνήθειες της νηστείας, ( σαλάτες, όσπρια, ελαφριά γεύματα) ως αποτοξίνωση της κυριακάτικης κραιπάλης, για το καλό τόσο του μεταβολισμού όσο και του στομαχιού σου!

MORE FROM THECook It

MORE To BELIEVE