Είναι από τα πιο αγαπημένα όξινα φρούτα. Το χρησιμοποιούμε τόσο στο φαγητό όσο και σε γλυκά, για άρωμα και γεύση, από την άλλη όμως το λεμόνι έχει τόσα ευεργετικά στοιχεία που κάνει γενικότερα καλό στην υγεία. Και ενώ οι περισσότεροι θα πίστευαν πως η σάρκα του λεμονιού είναι το φάρμακο, νέες έρευνες έρχονται να αποδείξουν πως η φλούδα του μπορεί να αποτελέσει το υπέρτατο όπλο υγείας καθώς περιέχει κάλιο, ποτάσιο, μαγνήσιο , καροτίνη, βιταμίνη C, φλαβονοειδή κάτι που την κάνουν ιδανικό καλλυντικό για το δέρμα αλλά και πανάκεια για τις αρθρώσεις και την αρτηριοσκλήρυνση.

Οι δύο αυτές παθήσεις απασχολούν εκατομμύρια κόσμου, και παρά το γεγονός πως έχουν συνδεθεί με την ηλικία, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου πυροδοτούνται από ελλείψεις στη διατροφή και όχι μόνο.

Σαν συμπληρωματική θεραπεία, έχει αποδειχθεί πως το λεμόνι και κυρίως ο χυμός και οι φλούδες του, μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο στις αρθρώσεις, αλλά και από τραυματισμούς στα γόνατα.

Παρακάτω ακολουθούν δύο τρόποι προκειμένου να εκμεταλλευτεί κανείς όλα τα οφέλη του λεμονιού.

Α) Καθαρίζετε ένα λεμόνι και τοποθετείται απευθείας τις φλούδες του στην πάσχουσα περιοχή. Ξεκουράζεστε για δύο ώρες ξαπλωμένοι και ακίνητοι.

Β) Καθαρίζετε ένα λεμόνι και βάζετε τις φλούδες μέσα σε ένα βάζο. Προσθέστε ελαιόλαδο έως ότου καλύψετε τις φλούδες του λεμονιού ενώ στο τέλος βάζετε και λίγες σταγόνες από έλαιο ευκάλυπτου. Κλείστε καλά το βάζο και κρύψτε το για 2 περίπου εβδομάδες σε μέρος σκοτεινό και δροσερό. Μετά από 15 μέρες μουσκέψτε με το μείγμα μία λεπτή πετσέτα, και τοποθετήστε την στο σημείο που πονάτε. Θα ήταν καλύτερα ακόμα αν κάνατε τη διαδικασία πριν πέσετε για ύπνο.

*Σε καμία περίπτωση τα γιατροσόφια αυτά δεν αντικαθιστούν ιατρικές φαρμακευτικές αγωγές.


Το αμυγδαλόγαλα είναι από τα πιο θρεπτικά και υγιεινά ροφήματα, ιδανικά για όσους δεν αγαπούν το ζωικό γάλα ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Είναι εύκολο στην προετοιμασία του και σαφώς πιο οικονομικό από τα γάλατα που υπάρχουν την αγορά. Επίσης τα έτοιμα προϊόντα συνήθως έχουν ζάχαρη ή γλυκαντικά, επομένως φτιάχνοντας εσείς μόνοι σας το ρόφημα αμυγδάλου μπορείτε να το γλυκάνετε όσο θέλετε ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες σας. Υλικά : 200γρ αμύγδαλα ανάλατα με τη φλούδα 250 γρ νερό Βανίλια Μέλι Εκτέλεση: Μέσα σε ένα βαζάκι βάζουμε τα αμύγδαλα με το νερό προκειμένου να μουλιάσουν. 8- 12 ώρες είναι μία χαρά προκειμένου τα αμύγδαλα μας να είναι έτοιμα και τόσο μαλακά ώστε να αφαιρέσουμε στη συνέχεια εύκολα τη φλούδα. Αφού τα ξεφλουδίσουμε τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ με 500 γρ νερό. Να θυμάστε πως το νερό πρέπει να έχει σχεδόν διπλάσια ποσότητα από τους καρπούς. Χτυπάτε καλά μέχρι τα αμύγδαλα να διαλυθούν τελείως και να μείνει μέσα στο μπλέντερ το γαλάκτωμα τους. Στη συνέχεια σουρώνετε καλά το γαλάκτωμα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα μέσα σε ένα σουρωτήρι, αφήνοντας το γάλα του αμυγδάλου να απομονωθεί μέσα σε ένα μπολ. Στόχος μας είναι να μην περάσουν τα υπολείμματα του αμυγδάλου στο γάλα μας. Γι αυτό και αν χρειαστεί μπορεί να πρέπει να στραγγίξετε και με μία πετσέτα ό,τι απομείνει μέσα στο σουρωτήρι. Είναι απλό, τοποθετείτε ότι έχει μείνει στο σουρωτήρι μέσα σε μία πετσέτα κουζίνας , ενώνετε τις άκρες της κάνοντας ένα μπουγκί και στύβετε καλά ώστε να στάξει όλο το γαλάκτωμα των υπολειμμάτων. Το γάλα αμυγδάλου που έχετε συγκεντρώσει στο μπολ σας μετά το στράγγισμα είναι έτοιμο για κατανάλωση. Αν θέλετε μπορείτε ανάλογα με το τι σας αρέσει, να προσθέσετε λίγο άρωμα βανίλιας στο ρόφημα σας, ή ακόμα και μέλι, για να του δώστε μία πιο γλυκιά και ολοκληρωμένη γεύση. Το αμυγδαλόγαλά σας μπορείτε είτε να το πιείτε είτε να το χρησιμοποιήσετε για να φάτε τα δημητριακά σας. Διατηρείται στο ψυγείο για δύο με τρις μέρες.

MORE FROM THEΔΙΑΤΡΟΦΗ

MORE To BELIEVE