ΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ : 05 Apr 2018

Τι είναι το Shellac μανικιούρ

Το γυναικείο χέρι είναι πάντα όμορφο όταν είναι περιποιημένο και εκπέμπει καθαριότητα. Γι’ αυτό και οι περισσότερες γυναίκες αναζητούν να κάνουν μανικιούρ μία φορά την εβδομάδα, με αποτέλεσμα η βιομηχανία του νυχιού να μην γνωρίζει ποτέ κρίση.

Αναζητώντας όμως και τη διευκόλυνση των γυναικών κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει διάφορες τάσεις και μόδες γύρω από την περιποίηση του νυχιού, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Κάπως έτσι ανακαλύφθηκε και το Shellac.

To Shellac στην ουσία του είναι ένα ανθεκτικό βερνίκι με μεγάλη διάρκεια και αντοχή στο χρόνο, που λανσάρισε πρώτη μία γνωστή εταιρεία. Στην Ελλάδα ωστόσο και όχι μόνο, χρησιμοποιούμε τον όρο αυτό για να χαρακτηρίσουμε και το ημιμόνιμο μανικιούρ. Αυτό δηλαδή που μπορεί να διατηρηθεί στο νύχι για περισσότερο από 15-20 μέρες.

Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό;

Το γεγονός πως με το ημιμόνιμο μανικιούρ η γυναίκα απαλλάσσεται από την υποχρέωση να πρέπει να φροντίσει τα νύχια της μία φορά την εβδομάδα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το αποτέλεσμα που δίνει είναι απόλυτα φυσικό ( εφόσον η τεχνήτρια είναι σωστά εκπαιδευμένη) αλλά και το γεγονός ότι δεν φθείρεται, δεν χαλάει και δεν ξεβάφει, έχουν κάνει το Shellac no 1 τάση στο χώρο του μανικιούρ. Η ποικιλία που παρουσιάζει στα χρώματα αλλά και τα σχήματα και μήκη, καθώς η γυναίκα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε oval ή τετράγωνα, μακριά ή πιο κοντά, είναι επίσης παράγοντες που θα οδηγήσουν κάποια στο να προτιμήσει το ημιμόνιμο μανικιούρ.

Πως εφαρμόζεται;

Το βερνίκι Shellac σταθεροποιείται στο νύχι με τη βοήθεια λάμπας uv, κάτι που το κάνει ανθεκτικό, με αποτέλεσμα να μην φθείρεται να μην σπάει και να μην χαλάει. Για να φαίνεται όμορφο και φυσικό το νύχι, εφαρμόζονται λεπτές στρώσεις από το βερνίκι, ενώ θέλει και ιδιαίτερη τεχνική. Για το λόγο αυτό η τεχνήτρια που θα απευθυνθείτε θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια τόσο για την τοποθέτηση όσο και για την αφαίρεση του Shellac ώστε να μην τραυματιστεί σε καμία περίπτωση το φυσικό νύχι εξασθενώντας η άνω στοιβάδα του.

Είναι επικίνδυνο από τη στιγμή που δέχομαι ακτινοβολία;

Όπως είναι γνωστό η υπεριώδης ακτίνα που εκπέμπεται και από τον ήλιο, είναι υπεύθυνη για την έκκριση της μελανίνης η οποία προστατεύει το δέρμα και μας μαυρίζει. Δυστυχώς όμως όλοι γνωρίζουν πως μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους ιστούς του δέρματος οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και σε καρκίνο του δέρματος. Γι αυτό οι γιατροί εμμένουν στο να μην γίνονται υπερβολές όσον αφορά στην έκθεση στον ήλιο, στη χρήση σολάριουμ και σε κάθε μορφή υπεριώδους ακτινοβολίας.

Στη περίπτωση του Shellac η ποσότητα είναι αρκετά μικρή, ωστόσο υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να είστε ακόμα πιο προστατευμένες.

Μην καταφεύγετε χωρίς λόγο, αποκλειστικά στο ημιμόνιμο μανικιούρ, αλλά προτιμήστε το σε ειδικές περιστάσεις όπως ένα σημαντικό γεγονός ( γάμος, γιορτές, διακοπές).

-Βάλτε αντηλιακό στα χέρια σας πριν προβείτε στο μανικιούρ ή πεντικιούρ, και φροντίστε να επαναλαμβάνετε τη στρώση σου κάθε φορά που χρειάζεται να “μπείτε” στο φουρνάκι.

-Απευθυνθείτε σε καταστήματα περιποίησης που είναι πιστοποιημένα για την τεχνική αυτή.

 


  Στην Αμερική είναι γνωστό με το όνομα Nana Icecream, σημασία όμως δεν έχει πως λέγεται, αλλά ότι είναι μία πανέξυπνη λύση για να καλύψεις την ανάγκη σου για γλυκό, τρώγοντας παγωτό, χωρίς ζάχαρη, χωρίς θερμίδες και χωρίς λιπαρά. Είναι ό,τι πιο εύκολο μπορείς να φανταστείς και απίστευτα γρήγορο! Υλικά : ( δύο μερίδες) 3 μέτριες μπανάνες, ώριμες. 6-7 φράουλες καλά πλυμένες 1-2 κουταλιές σούπες γάλα καρύδας 1 κγ μέλι ή σιρόπι αγάβης ( μπορείτε διπλασιάζοντας τα υλικά να φτιάξετε περισσότερο παγωτό και να το φυλάξετε στην κατάψυξη) Εκτέλεση: Κόβετε σε μικρά κομμάτια τις μπανάνες και τις φράουλες και τις βάζετε στην κατάψυξη για να παγώσουν. Όταν έρθει η ώρα για να φτιάξετε το παγωτό σας, βγάζετε τα φρούτα από την κατάψυξη και αφήνετε να φύγει η πρώτη ψύξη, ειδικά αν ο καταψύκτης σας είναι πολύ δυνατός. Βάζετε τα φρούτα μέσα στο μπλέντερ. Καλύτερα να μην είναι χειρός για να γίνει πιο εύκολα η πολτοποίηση. Προσθέστε το γάλα, και το μέλι και χτυπάτε καλά μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα που θα σας θυμίζει παγωτό. Σερβίρετε αμέσως, ενώ μπορείτε να γαρνίρετε με λίγα κομμάτια φρέσκων φρούτων, ή με γκράνολα, ξηρούς καρπούς, ακόμα και τσιπς σοκολάτας, αναλόγως το γούστο και τις ανάγκες σας. Τέλειο για τις λιγούρες, ιδανικό για παιδιά, έξυπνη ιδέα για κάποιον που θέλει γλυκό!

MORE FROM THEΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ

MORE To BELIEVE