Εσείς γνωρίζατε πως η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει καθόλου ποδηλατοδρόμους;

Ε λοιπόν ναι, ωστόσο σύντομα πρόκειται να απαλλαχτεί από τη ρετσινιά καθώς το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε πως αυτό θα αλλάξει και πως η πρωτεύουσα μας θα γίνει πιο μοντέρνα και σύγχρονη αποκτώντας ποδηλατοδρόμους.

Ξεκινώντας από το κέντρο, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να μας κάνουν τη ζωή … ποδήλατο , όχι πως δεν ήταν έτσι μέχρι τώρα.

Η πρώτη προσπάθεια αφορά σε δρόμους όπως η Ζωοδόχου Πηγής, η Στουρνάρα, η Σόλωνος, η Αλκμήνης, η Μιχαήλ Βόδα και άλλες παραπλήσιες οδοί, ενώ τα έργα θα συνεχιστούν σταδιακά και σε άλλες δημοτικές κοινότητες, πέραν της 1ης, της 3ης και της 6ης , στις οποίες θα εφαρμοστούν αρχικά τα σχέδια.


ΕΥ ΖΗΝ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ : 02 Nov 2018

Από κοντό θα το βρεις!

Πρόσφατη έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Χιούστον επιβεβαιώνει πως το “Σύνδρομο του Ναπολέοντα” είναι γεγονός. Να σημειώσουμε πως ο Ναπολέων είχε ύψος 1,63 και σύμφωνα με το ομώνυμο σύνδρομο, οι κοντοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στη βία και στην παραβατική συμπεριφορά. Η έρευνα έγινε σε 600 άτομα, ηλικίας 18 έως 50 ετών, άνδρες και γυναίκες με ύψος από 1,55 έως 1,65 από 1,65 έως 1,70 και από 1,70 έως 1,85. Από τα αποτελέσματα της φάνηκε πως και τα δύο φύλα όσο χαμηλότερο ύψος είχαν, τόσο παρουσιάζαν μεγαλύτερη επιρρέπεια στα ναρκωτικά, σε κάθε μορφή βίας , αλλά και στην παρανομία. Αν και η έρευνα θεωρείται ενδεικτική, λόγω του μικρού δείγματος, σίγουρα δίνει έναυσμα στους επιστήμονες να εξετάσουν περαιτέρω κατά πόσο το ύψος μπορεί να επηρεάζει την αυτο-εικόνα των ανθρώπων.  

MORE FROM THEFitness & Sports

MORE To BELIEVE