Test

ΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ : 27 Jun 2018

I love metallic

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, «σκάνε…νύχι» οι νέες τάσεις στο μανικιούρ και στο πεντικιούρ, από γαλλικό, μέχρι μακρύ οβάλ, nude ή και «φωσφοριζέ» κάθε καλοκαίρι έχουμε να ασχοληθούμε με τάσεις αλλά και με διαχρονικές αξίες όπως το κοραλλί και οι πιο γήινες αποχρώσεις.

Φέτος όμως τα πράγματα γίνονται πιο τολμηρά, πιο λαμπερά και σίγουρα πιο εντυπωσιακά. Το μεταλλικό χρώμα είναι εδώ και έχει την τιμητική του.

Το χρησιμοποίησαν οι nail artists για να συνοδεύσει τα πιο hot looks στις μεγαλύτερες πασαρέλες και έχει γίνει «must» επιλογή, ειδικά για γρήγορο, εύκολο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα στα νύχια.

Εγώ το τόλμησα και μάλιστα σε έντονες αποχρώσεις θέλοντας να κάνω τη διαφορά και να εκφράσω με αυτό τον τρόπο την αισιόδοξη αίσθηση που με κατακλύζει.

Εάν θες κι εσύ να δώσεις νέα διάσταση στο μανικιούρ και το πεντικιούρ σου, εάν θες να αναδείξεις την προσωπικότητά σου από την κορυφή μέχρι τα νύχια, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τα βερνίκια

Mark Gel Finish σε Metallic αποχρώσεις, με διαφορετικά εφέ που χαρίζουν στα νύχια cosmic, λαμπερή, περλέ και εφέ ουράνιου τόξου όψη!

 

 

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των ελεύθερων κοριτσιών που θέλουν να είναι και ν αισθάνονται όμορφες απαλλαγμένες ωστόσο από τα “πολλά πολλά” και διατηρώντας τη θηλυκή τους φινέτσα στα …άκρα!

Μπες στον κόσμο της Avon και χρωμάτισε κάθε πλευρά του εαυτού σου με όποια από τις 42 αποχρώσεις της σειράς Mark Gel Shine είναι πιο αντιπροσωπευτική για εσένα.

Και να ξέρεις πως με τα βερνίκια της νέας σειράς όχι μόνο θα αφήνεις το στίγμα σου αλλά ταυτόχρονα θα τα ενυδατώνεις και θα τα προστατεύεις χάρη στη σύνθεση με στοιχεία βάσης που αποτελούν το νέο τους μυστικό!

Κατά καιρούς διάφορα διατροφικά προγράμματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας άλλα με μεγαλύτερη επιτυχία και διάρκεια και άλλα κάνουν απλά μία guest εμφάνιση σαν πυροτέχνημα.

Τελευταία το ενδιαφέρον διασήμων και αστέρων του κινηματογράφου έχει μονοπωλήσει η σκανδιναβική δίαιτα, γνωστή και ως Scandi Sense Diet.

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της διατροφολόγου Suzi Wengel η οποία υπόσχεται μέσα από την πρόταση της όχι μόνο πιο καλλίγραμμο σώμα αλλά και μία καλύτερη ζωή γενικότερα.

Η αρχή της σκανδιναβικής δίαιτας βασίζεται στο ότι μπορούμε και πρέπει να τρώμε όλα τα φαγητά από όλες τις κατηγορίες απλά να προσέχουμε την ποσότητα.

Δεν θεωρεί πως το ζύγισμα έχει να προσφέρει κάτι σπουδαίο πέρα από άγχος και ρουτίνα και καθορίζει την σωστή ποσότητα με βάση τη χούφτα μας!

4 χούφτες είναι υπέρ αρκετές για να συμπληρώσουν ένα πλήρες γεύμα! Μία χούφτα από κάθε οικογένεια! Μία χούφτα υδατάνθρακα, μία χούφτα πρωτεΐνη, μία χούφτα λιπαρά και μία χούφτα πρασινάδα είναι το μυστικό για μια ισορροπημένη διατροφή. Απαγορευμένες τροφές για άλλες δίαιτες, όπως το βούτυρο ,η κρέμα γάλακτος και τα αναψυκτικά, στο πρόγραμμα της Suzi, επιτρέπονται, αλλά σε light μορφή.

Η δίαιτα της Suzi έχει αρχίσει και κερδίζει έδαφος κάνοντας και πάλι της μόδας αλλά χωρίς επιπτώσεις και ενοχές το «Σούζι, τρως, και ψεύδεσαι και ΤΡΩΣ!»


ΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ : 26 Jun 2018

I love metallic

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, «σκάνε...νύχι» οι νέες τάσεις στο μανικιούρ και στο πεντικιούρ, από γαλλικό, μέχρι μακρύ οβάλ, nude ή και «φωσφοριζέ» κάθε καλοκαίρι έχουμε να ασχοληθούμε με τάσεις αλλά και με διαχρονικές αξίες όπως το κοραλλί και οι πιο γήινες αποχρώσεις. Φέτος όμως τα πράγματα γίνονται πιο τολμηρά, πιο λαμπερά και σίγουρα πιο εντυπωσιακά. Το μεταλλικό χρώμα είναι εδώ και έχει την τιμητική του. Το χρησιμοποίησαν οι nail artists για να συνοδεύσει τα πιο hot looks στις μεγαλύτερες πασαρέλες και έχει γίνει «must» επιλογή, ειδικά για γρήγορο, εύκολο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα στα νύχια. Εγώ το τόλμησα και μάλιστα σε έντονες αποχρώσεις θέλοντας να κάνω τη διαφορά και να εκφράσω με αυτό τον τρόπο την αισιόδοξη αίσθηση που με κατακλύζει. Εάν θες κι εσύ να δώσεις νέα διάσταση στο μανικιούρ και το πεντικιούρ σου, εάν θες να αναδείξεις την προσωπικότητά σου από την κορυφή μέχρι τα νύχια, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τα βερνίκια Mark Gel Finish σε Metallic αποχρώσεις, με διαφορετικά εφέ που χαρίζουν στα νύχια cosmic, λαμπερή, περλέ και εφέ ουράνιου τόξου όψη!

There is no slider selected or the slider was deleted.

    Το καλοκαίρι είναι η εποχή των ελεύθερων κοριτσιών που θέλουν να είναι και ν αισθάνονται όμορφες απαλλαγμένες ωστόσο από τα “πολλά πολλά” και διατηρώντας τη θηλυκή τους φινέτσα στα …άκρα! Μπες στον κόσμο της Avon και χρωμάτισε κάθε πλευρά του εαυτού σου με όποια από τις 42 αποχρώσεις της σειράς Mark Gel Shine είναι πιο αντιπροσωπευτική για εσένα. Και να ξέρεις πως με τα βερνίκια της νέας σειράς όχι μόνο θα αφήνεις το στίγμα σου αλλά ταυτόχρονα θα τα ενυδατώνεις και θα τα προστατεύεις χάρη στη σύνθεση με στοιχεία βάσης που αποτελούν το νέο τους μυστικό!

Το γουακαμόλε κερδίζει  όλο ένα και περισσότερο έδαφος στο τραπέζι μας. Θρεπτικό, απολαυστικό, δροσερό, ιδανικό για dip, ή ως σάλτσα σε σαλάτες και σάντουιτς, θα γίνει ακόμα πιο αγαπημένη συνήθεια ακολουθώντας την παρακάτω εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά :

2 αβοκάντο ώριμα

2 μέτριες τομάτες

1/5 κρεμμύδι κόκκινο, ξερό

1-2 σκελίδες σκόρδο

2κς χυμό λάιμ

1κς ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανοίγετε τα αβοκάντο και αφαιρείτε από μέσα την ψίχα. Βάλτε την μέσα σε ένα μπολ και πολτοποιήστε την με ένα πιρούνι.

Αφού έχετε πλύνει καλά τις ντομάτες και τις έχετε καθαρίσει από τους σπόρους της, τις κόβετε σε μικρά καβάκια. Το ίδιο κάνετε και με το κρεμμύδι, αλλά και με το σκόρδο. Τα βάζετε όλα σε ένα μπολ όπου θα προσθέσετε το χυμό από το λάιμ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια βάζετε μέσα το πολτοποιημένο αβοκάντο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές απαλό μείγμα.

Καλύπτετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη τροφίμων και το τοποθετείτε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Το γουακαμόλε σας είναι έτοιμο.


Κατά καιρούς διάφορα διατροφικά προγράμματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας άλλα με μεγαλύτερη επιτυχία και διάρκεια και άλλα κάνουν απλά μία guest εμφάνιση σαν πυροτέχνημα. Τελευταία το ενδιαφέρον διασήμων και αστέρων του κινηματογράφου έχει μονοπωλήσει η σκανδιναβική δίαιτα, γνωστή και ως Scandi Sense Diet. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της διατροφολόγου Suzi Wengel η οποία υπόσχεται μέσα από την πρόταση της όχι μόνο πιο καλλίγραμμο σώμα αλλά και μία καλύτερη ζωή γενικότερα. Η αρχή της σκανδιναβικής δίαιτας βασίζεται στο ότι μπορούμε και πρέπει να τρώμε όλα τα φαγητά από όλες τις κατηγορίες απλά να προσέχουμε την ποσότητα. Δεν θεωρεί πως το ζύγισμα έχει να προσφέρει κάτι σπουδαίο πέρα από άγχος και ρουτίνα και καθορίζει την σωστή ποσότητα με βάση τη χούφτα μας! 4 χούφτες είναι υπέρ αρκετές για να συμπληρώσουν ένα πλήρες γεύμα! Μία χούφτα από κάθε οικογένεια! Μία χούφτα υδατάνθρακα, μία χούφτα πρωτεΐνη, μία χούφτα λιπαρά και μία χούφτα πρασινάδα είναι το μυστικό για μια ισορροπημένη διατροφή. Απαγορευμένες τροφές για άλλες δίαιτες, όπως το βούτυρο ,η κρέμα γάλακτος και τα αναψυκτικά, στο πρόγραμμα της Suzi, επιτρέπονται, αλλά σε light μορφή. Η δίαιτα της Suzi έχει αρχίσει και κερδίζει έδαφος κάνοντας και πάλι της μόδας αλλά χωρίς επιπτώσεις και ενοχές το «Σούζι, τρως, και ψεύδεσαι και ΤΡΩΣ!»

: 02 May 2018

Χώνεψε το!

Κάποιοι περνούν δύσκολα με το στομάχι τους, και όχι γιατί δεν χωνεύουν καταστάσεις και ανθρώπους, αλλά φαγητά.

Όσο και αν ακούγεται μεγάλο το ποσοστό, είναι αλήθεια πως το 70% του πληθυσμού, έχει περιστασιακά ή και μόνιμα προβλήματα πέψης εκδηλώνονται από ελαφρύ φούσκωμα μέχρι βαριά δυσπεψία.

Τι προκαλεί το πρόβλημα:

Πέρα από τους γενετικούς παράγοντες και τα παθολογικά αίτια, η δυσπεψία προκαλείται από ποικίλους παράγοντες περισσότεροι από τους οποίους είναι προβλέψιμοι, όπως τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, τροφές με φλούδες, είτε φρούτα είτε λαχανικά (μελιτζάνα), τα βαριά φαγητά όπως τα τηγανητά, τα λιπαρά, τα τσιγαριστά, τα λιπαρά και τα καυτερά φαγητά, κατ΄ επέκταση, τα καρυκεύματα και κυρίως τα πικάντικα. Επιπλέον, την πέψη εμποδίζουν το κάπνισμα, το αλκοόλ, το άγχος, ο καφές, τα πολλά αναψυκτικά, η ταυτόχρονη κατανάλωση φαγητού με υγρά.

Που πρέπει να απευθυνθώ:

Ο πλέον κατάλληλος γιατρός για το πρόβλημα σας είναι ο γαστρεντερολόγος ο οποίος θα πάρει το ιστορικό σας προκειμένου να αποφανθεί για ποιό λόγο έχετε θέμα. Ίσως σας καλέσει να κάνετε και κάποιες επιπλέον εξετάσεις, ώστε να γνωρίζει αν η κατάσταση σας πυροδοτείται από κάποιο παθολογικό αίτιο, ή αν την προκαλείται εσείς, με κάποιους παράγοντες που σας προκαλούν ενόχληση. Από εκεί και έπειτα οι λύσεις είναι συγκεκριμένες.

Είτε θα αφορά σε κάποια φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της αιτίας, ή την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, είτε θα κληθείτε να ακολουθήσετε κάποια νέο διατροφικό πρόγραμμα από το οποίο θα απουσιάζουν τροφές και προϊόντα ύποπτα για την πρόκληση δυσπεψίας. Ταυτόχρονα θα σας προταθεί να περιορίσετε και όλους εκείνους τους παράγοντες που θεωρούνται συνένοχοι του προβλήματος, όπως το στρες, το κάπνισμα, το αλκοόλ κλπ

Τέλος, μπορεί επικουρικά να χρειαστεί να καταναλώσετε και κάποια αφεψήματα που θα βοηθήσουν το στομάχι να ηρεμήσει. Τα πλέον κατάλληλα γι ‘αυτή τη δουλειά είναι, η ματζουράνα, η μολόχα, ο δυόσμος, το κάρδαμο και το χαμομήλι.


Το γουακαμόλε κερδίζει  όλο ένα και περισσότερο έδαφος στο τραπέζι μας. Θρεπτικό, απολαυστικό, δροσερό, ιδανικό για dip, ή ως σάλτσα σε σαλάτες και σάντουιτς, θα γίνει ακόμα πιο αγαπημένη συνήθεια ακολουθώντας την παρακάτω εύκολη και γρήγορη συνταγή. Υλικά : 2 αβοκάντο ώριμα 2 μέτριες τομάτες 1/5 κρεμμύδι κόκκινο, ξερό 1-2 σκελίδες σκόρδο 2κς χυμό λάιμ 1κς ελαιόλαδο λίγο αλάτι λίγο πιπέρι Εκτέλεση: Ανοίγετε τα αβοκάντο και αφαιρείτε από μέσα την ψίχα. Βάλτε την μέσα σε ένα μπολ και πολτοποιήστε την με ένα πιρούνι. Αφού έχετε πλύνει καλά τις ντομάτες και τις έχετε καθαρίσει από τους σπόρους της, τις κόβετε σε μικρά καβάκια. Το ίδιο κάνετε και με το κρεμμύδι, αλλά και με το σκόρδο. Τα βάζετε όλα σε ένα μπολ όπου θα προσθέσετε το χυμό από το λάιμ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια βάζετε μέσα το πολτοποιημένο αβοκάντο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές απαλό μείγμα. Καλύπτετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη τροφίμων και το τοποθετείτε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Το γουακαμόλε σας είναι έτοιμο.

Και ενώ διανύουμε την εποχή όπου τα ψυχοφάρμακα έχουν την τιμητική τους, με τις συνταγές να φεύγουν ανά χιλιάδες από τα γραφεία των ειδικών ακόμα και σε περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας στη Σκοτία, έδειξε πως καλό θα ήταν οι γιατροί πλέον να αρχίσουν να συνταγογραφούν και βιβλία.

Στη μελέτη πήραν μέρος 700 ασθενείς και των δύο φύλων, από ηλικία 19 έως 72, με διάγνωση κατάθλιψης ήπιας μορφής.

Αντί για φάρμακα στους ασθενείς συνταγογραφήθηκαν βιβλία, και για τρία χρόνια, όσο κράτησε και η έρευνα, οι συμμετέχοντες διάβαζαν τη … “συνταγή” των ειδικών που αφορούσε σε βιβλία κάθε λογής, ανάλογα με τις ανάγκες και τις ελλείψεις του καθενός. Οι συμμετέχοντες είχαν να επιλέξουν από μία τεράστια γκάμα βιβλίων αυτογνωσίας, μυθιστορημάτων και συγγραμμάτων επιστημονικής φαντασίας, και συγκεκριμένο χρόνο μέσα στον οποίο όφειλαν να κάνουν τη μελέτη τους.

Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά καθώς όπως φάνηκε, η διάθεση και η ευεξία των ασθενών βελτιώθηκε κατά 75%.

Κανείς τους δεν προχώρησε στη συνταγογράφηση φαρμάκων, ενώ το 62% όσων πήραν μέρος στο πείραμα ξεπέρασαν την κατάθλιψη τους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, σύμφωνα με τους ειδικούς, ανοίγουν το δρόμο και σε εναλλακτικές μορφές θεραπείας και αντιμετώπισης της κατάθλιψης, με τα βιβλία να παίρνουν το λόγο από τα φάρμακα αποκτώντας πλέον και με τη βούλα, θεραπευτικό χαρακτήρα.


: 02 May 2018

Χώνεψε το!

Κάποιοι περνούν δύσκολα με το στομάχι τους, και όχι γιατί δεν χωνεύουν καταστάσεις και ανθρώπους, αλλά φαγητά. Όσο και αν ακούγεται μεγάλο το ποσοστό, είναι αλήθεια πως το 70% του πληθυσμού, έχει περιστασιακά ή και μόνιμα προβλήματα πέψης εκδηλώνονται από ελαφρύ φούσκωμα μέχρι βαριά δυσπεψία. Τι προκαλεί το πρόβλημα: Πέρα από τους γενετικούς παράγοντες και τα παθολογικά αίτια, η δυσπεψία προκαλείται από ποικίλους παράγοντες περισσότεροι από τους οποίους είναι προβλέψιμοι, όπως τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, τροφές με φλούδες, είτε φρούτα είτε λαχανικά (μελιτζάνα), τα βαριά φαγητά όπως τα τηγανητά, τα λιπαρά, τα τσιγαριστά, τα λιπαρά και τα καυτερά φαγητά, κατ΄ επέκταση, τα καρυκεύματα και κυρίως τα πικάντικα. Επιπλέον, την πέψη εμποδίζουν το κάπνισμα, το αλκοόλ, το άγχος, ο καφές, τα πολλά αναψυκτικά, η ταυτόχρονη κατανάλωση φαγητού με υγρά. Που πρέπει να απευθυνθώ: Ο πλέον κατάλληλος γιατρός για το πρόβλημα σας είναι ο γαστρεντερολόγος ο οποίος θα πάρει το ιστορικό σας προκειμένου να αποφανθεί για ποιό λόγο έχετε θέμα. Ίσως σας καλέσει να κάνετε και κάποιες επιπλέον εξετάσεις, ώστε να γνωρίζει αν η κατάσταση σας πυροδοτείται από κάποιο παθολογικό αίτιο, ή αν την προκαλείται εσείς, με κάποιους παράγοντες που σας προκαλούν ενόχληση. Από εκεί και έπειτα οι λύσεις είναι συγκεκριμένες. Είτε θα αφορά σε κάποια φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της αιτίας, ή την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, είτε θα κληθείτε να ακολουθήσετε κάποια νέο διατροφικό πρόγραμμα από το οποίο θα απουσιάζουν τροφές και προϊόντα ύποπτα για την πρόκληση δυσπεψίας. Ταυτόχρονα θα σας προταθεί να περιορίσετε και όλους εκείνους τους παράγοντες που θεωρούνται συνένοχοι του προβλήματος, όπως το στρες, το κάπνισμα, το αλκοόλ κλπ Τέλος, μπορεί επικουρικά να χρειαστεί να καταναλώσετε και κάποια αφεψήματα που θα βοηθήσουν το στομάχι να ηρεμήσει. Τα πλέον κατάλληλα γι \'αυτή τη δουλειά είναι, η ματζουράνα, η μολόχα, ο δυόσμος, το κάρδαμο και το χαμομήλι.

Fitness & Sports : 02 May 2018

Θα σου κάνω τη ζωή ποδήλατο

Ο καιρός άνοιξε και είναι ιδανικός για την πιο αποτελεσματική άσκηση: τη ποδηλασία.

Συνδυάζοντας την αναψυχή σε φυσικό περιβάλλον, όταν γίνεται υπαίθρια, αλλά και την αναζωογονητική σωματική δραστηριότητα, η ποδηλασία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους άθλησης, σε άνδρες, γυναίκες, μικρούς και μεγάλους.

Γυμνάζει εξαιρετικά τα πόδια βοηθώντας να μειωθεί το σωματικό λίπος, βελτιώνει την φυσική κατάσταση του αθλούμενου, γραμμώνει τους μύες, γυμνάζει την καρδιά, και το βασικότερο , εκτονώνει ψυχή και μυαλό.

Που μπορώ να ασκηθώ;

Το ποδήλατο μπορεί να είναι είτε στατικό, και να γίνεται σε εσωτερικούς χώρους, είτε να γίνεται σε υπαίθριους χώρους κάτι που συνεπάγεται πως πρέπει να προμηθευτείτε όχι μόνο ποδήλατο αλλά όλο τον ποδηλατικό σας εξοπλισμό (ρούχα, παπούτσια, κράνος)

Το ποδήλατο σε εσωτερικό χώρο σας γλιτώνει από τα έξοδα αγοράς εξοπλισμού, ενώ κάνοντας κάποιο ομαδικό μάθημα όπως το spinning μπορείτε να απολαύσετε μία δυναμική προπόνηση που θα συνδυάζει την ένταση με την ταχύτητα, σε εναλλαγές, προκειμένου και να μην βαρεθείτε αλλά και να προπονηθείτε στο μάξιμουμ.

Εκείνο που κερδίζετε όμως κάνοντας ποδήλατο έξω, είναι η επαφή με το φυσικό περιβάλλον, η εναλλαγή των τοπίων, και σαφώς η ποικιλία όσον αφορά στην προπονητική. Πρέπει ωστόσο να είστε πολύ καλά οργανωμένοι , να γνωρίζετε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τη μέρα που θα επιλέξετε να βγείτε για προπόνηση, να έχετε στο μυαλό σας μία διαδρομή συγκεκριμένη ώστε να αποφύγετε δυσκολίες και εμπόδια που δεν είστε ακόμα σε θέση να αντιμετωπίσετε, αλλά να έχετε πάρει και όλα τα μέτρα ασφαλείας, σε συνάρτηση με το επίπεδο σας. Αν είστε αρχάριος, προτιμήστε να βγείτε με παρέα, επιλέξτε μία ασφαλή διαδρομή που δεν θα είναι εκτεθειμένη σε κινδύνους, προτιμήστε να αθληθείτε με το φως της ημέρας και φορέστε όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα σας διασφαλίσει σωματική ακεραιότητα.

Αγοράστε το ποδήλατο σας έχοντας κάνει έρευνα αγοράς, και έχοντας ρωτήσει ανθρώπους που σχετίζομαι με το άθλημα, ώστε να βοηθήσετε την προπόνηση σας να είναι αποτελεσματική και ταυτόχρονα απολαυστική. Να θυμάστε πως πολύς κόσμος εγκατέλειψε ένα σπορ εξαιτίας του λάθος εξοπλισμού.

Τέλος μπείτε στο άθλημα σιγά σιγά, ειδικά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την ποδηλασία. Στην αρχή προκειμένου να συνηθίσετε το ποδήλατο σας, επιλέξτε να κάνετε προπόνηση σε χαμηλή ένταση και διάρκεια, ( ανάλογα με την φυσική σας κατάσταση) και κλιμακώστε με το πέρασμα του καιρού.


Και ενώ διανύουμε την εποχή όπου τα ψυχοφάρμακα έχουν την τιμητική τους, με τις συνταγές να φεύγουν ανά χιλιάδες από τα γραφεία των ειδικών ακόμα και σε περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας στη Σκοτία, έδειξε πως καλό θα ήταν οι γιατροί πλέον να αρχίσουν να συνταγογραφούν και βιβλία. Στη μελέτη πήραν μέρος 700 ασθενείς και των δύο φύλων, από ηλικία 19 έως 72, με διάγνωση κατάθλιψης ήπιας μορφής. Αντί για φάρμακα στους ασθενείς συνταγογραφήθηκαν βιβλία, και για τρία χρόνια, όσο κράτησε και η έρευνα, οι συμμετέχοντες διάβαζαν τη … “συνταγή” των ειδικών που αφορούσε σε βιβλία κάθε λογής, ανάλογα με τις ανάγκες και τις ελλείψεις του καθενός. Οι συμμετέχοντες είχαν να επιλέξουν από μία τεράστια γκάμα βιβλίων αυτογνωσίας, μυθιστορημάτων και συγγραμμάτων επιστημονικής φαντασίας, και συγκεκριμένο χρόνο μέσα στον οποίο όφειλαν να κάνουν τη μελέτη τους. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά καθώς όπως φάνηκε, η διάθεση και η ευεξία των ασθενών βελτιώθηκε κατά 75%. Κανείς τους δεν προχώρησε στη συνταγογράφηση φαρμάκων, ενώ το 62% όσων πήραν μέρος στο πείραμα ξεπέρασαν την κατάθλιψη τους. Τα αποτελέσματα της μελέτης, σύμφωνα με τους ειδικούς, ανοίγουν το δρόμο και σε εναλλακτικές μορφές θεραπείας και αντιμετώπισης της κατάθλιψης, με τα βιβλία να παίρνουν το λόγο από τα φάρμακα αποκτώντας πλέον και με τη βούλα, θεραπευτικό χαρακτήρα.

Το αμυγδαλόγαλα είναι από τα πιο θρεπτικά και υγιεινά ροφήματα, ιδανικά για όσους δεν αγαπούν το ζωικό γάλα ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Είναι εύκολο στην προετοιμασία του και σαφώς πιο οικονομικό από τα γάλατα που υπάρχουν την αγορά.

Επίσης τα έτοιμα προϊόντα συνήθως έχουν ζάχαρη ή γλυκαντικά, επομένως φτιάχνοντας εσείς μόνοι σας το ρόφημα αμυγδάλου μπορείτε να το γλυκάνετε όσο θέλετε ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες σας.

Υλικά :

200γρ αμύγδαλα ανάλατα με τη φλούδα

250 γρ νερό

Βανίλια

Μέλι

Εκτέλεση:

Μέσα σε ένα βαζάκι βάζουμε τα αμύγδαλα με το νερό προκειμένου να μουλιάσουν. 8- 12 ώρες είναι μία χαρά προκειμένου τα αμύγδαλα μας να είναι έτοιμα και τόσο μαλακά ώστε να αφαιρέσουμε στη συνέχεια εύκολα τη φλούδα. Αφού τα ξεφλουδίσουμε τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ με 500 γρ νερό. Να θυμάστε πως το νερό πρέπει να έχει σχεδόν διπλάσια ποσότητα από τους καρπούς. Χτυπάτε καλά μέχρι τα αμύγδαλα να διαλυθούν τελείως και να μείνει μέσα στο μπλέντερ το γαλάκτωμα τους. Στη συνέχεια σουρώνετε καλά το γαλάκτωμα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα μέσα σε ένα σουρωτήρι, αφήνοντας το γάλα του αμυγδάλου να απομονωθεί μέσα σε ένα μπολ. Στόχος μας είναι να μην περάσουν τα υπολείμματα του αμυγδάλου στο γάλα μας. Γι αυτό και αν χρειαστεί μπορεί να πρέπει να στραγγίξετε και με μία πετσέτα ό,τι απομείνει μέσα στο σουρωτήρι.

Είναι απλό, τοποθετείτε ότι έχει μείνει στο σουρωτήρι μέσα σε μία πετσέτα κουζίνας , ενώνετε τις άκρες της κάνοντας ένα μπουγκί και στύβετε καλά ώστε να στάξει όλο το γαλάκτωμα των υπολειμμάτων.

Το γάλα αμυγδάλου που έχετε συγκεντρώσει στο μπολ σας μετά το στράγγισμα είναι έτοιμο για κατανάλωση. Αν θέλετε μπορείτε ανάλογα με το τι σας αρέσει, να προσθέσετε λίγο άρωμα βανίλιας στο ρόφημα σας, ή ακόμα και μέλι, για να του δώστε μία πιο γλυκιά και ολοκληρωμένη γεύση.

Το αμυγδαλόγαλά σας μπορείτε είτε να το πιείτε είτε να το χρησιμοποιήσετε για να φάτε τα δημητριακά σας.

Διατηρείται στο ψυγείο για δύο με τρις μέρες.


Fitness & Sports : 30 Apr 2018

Θα σου κάνω τη ζωή ποδήλατο

Ο καιρός άνοιξε και είναι ιδανικός για την πιο αποτελεσματική άσκηση: τη ποδηλασία. Συνδυάζοντας την αναψυχή σε φυσικό περιβάλλον, όταν γίνεται υπαίθρια, αλλά και την αναζωογονητική σωματική δραστηριότητα, η ποδηλασία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους άθλησης, σε άνδρες, γυναίκες, μικρούς και μεγάλους. Γυμνάζει εξαιρετικά τα πόδια βοηθώντας να μειωθεί το σωματικό λίπος, βελτιώνει την φυσική κατάσταση του αθλούμενου, γραμμώνει τους μύες, γυμνάζει την καρδιά, και το βασικότερο , εκτονώνει ψυχή και μυαλό. Που μπορώ να ασκηθώ; Το ποδήλατο μπορεί να είναι είτε στατικό, και να γίνεται σε εσωτερικούς χώρους, είτε να γίνεται σε υπαίθριους χώρους κάτι που συνεπάγεται πως πρέπει να προμηθευτείτε όχι μόνο ποδήλατο αλλά όλο τον ποδηλατικό σας εξοπλισμό (ρούχα, παπούτσια, κράνος) Το ποδήλατο σε εσωτερικό χώρο σας γλιτώνει από τα έξοδα αγοράς εξοπλισμού, ενώ κάνοντας κάποιο ομαδικό μάθημα όπως το spinning μπορείτε να απολαύσετε μία δυναμική προπόνηση που θα συνδυάζει την ένταση με την ταχύτητα, σε εναλλαγές, προκειμένου και να μην βαρεθείτε αλλά και να προπονηθείτε στο μάξιμουμ. Εκείνο που κερδίζετε όμως κάνοντας ποδήλατο έξω, είναι η επαφή με το φυσικό περιβάλλον, η εναλλαγή των τοπίων, και σαφώς η ποικιλία όσον αφορά στην προπονητική. Πρέπει ωστόσο να είστε πολύ καλά οργανωμένοι , να γνωρίζετε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τη μέρα που θα επιλέξετε να βγείτε για προπόνηση, να έχετε στο μυαλό σας μία διαδρομή συγκεκριμένη ώστε να αποφύγετε δυσκολίες και εμπόδια που δεν είστε ακόμα σε θέση να αντιμετωπίσετε, αλλά να έχετε πάρει και όλα τα μέτρα ασφαλείας, σε συνάρτηση με το επίπεδο σας. Αν είστε αρχάριος, προτιμήστε να βγείτε με παρέα, επιλέξτε μία ασφαλή διαδρομή που δεν θα είναι εκτεθειμένη σε κινδύνους, προτιμήστε να αθληθείτε με το φως της ημέρας και φορέστε όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα σας διασφαλίσει σωματική ακεραιότητα. Αγοράστε το ποδήλατο σας έχοντας κάνει έρευνα αγοράς, και έχοντας ρωτήσει ανθρώπους που σχετίζομαι με το άθλημα, ώστε να βοηθήσετε την προπόνηση σας να είναι αποτελεσματική και ταυτόχρονα απολαυστική. Να θυμάστε πως πολύς κόσμος εγκατέλειψε ένα σπορ εξαιτίας του λάθος εξοπλισμού. Τέλος μπείτε στο άθλημα σιγά σιγά, ειδικά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την ποδηλασία. Στην αρχή προκειμένου να συνηθίσετε το ποδήλατο σας, επιλέξτε να κάνετε προπόνηση σε χαμηλή ένταση και διάρκεια, ( ανάλογα με την φυσική σας κατάσταση) και κλιμακώστε με το πέρασμα του καιρού.

 

Είναι από τα πιο αγαπημένα όξινα φρούτα. Το χρησιμοποιούμε τόσο στο φαγητό όσο και σε γλυκά, για άρωμα και γεύση, από την άλλη όμως το λεμόνι έχει τόσα ευεργετικά στοιχεία που κάνει γενικότερα καλό στην υγεία. Και ενώ οι περισσότεροι θα πίστευαν πως η σάρκα του λεμονιού είναι το φάρμακο, νέες έρευνες έρχονται να αποδείξουν πως η φλούδα του μπορεί να αποτελέσει το υπέρτατο όπλο υγείας καθώς περιέχει κάλιο, ποτάσιο, μαγνήσιο , καροτίνη, βιταμίνη C, φλαβονοειδή κάτι που την κάνουν ιδανικό καλλυντικό για το δέρμα αλλά και πανάκεια για τις αρθρώσεις και την αρτηριοσκλήρυνση.

Οι δύο αυτές παθήσεις απασχολούν εκατομμύρια κόσμου, και παρά το γεγονός πως έχουν συνδεθεί με την ηλικία, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου πυροδοτούνται από ελλείψεις στη διατροφή και όχι μόνο.

Σαν συμπληρωματική θεραπεία, έχει αποδειχθεί πως το λεμόνι και κυρίως ο χυμός και οι φλούδες του, μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο στις αρθρώσεις, αλλά και από τραυματισμούς στα γόνατα.

Παρακάτω ακολουθούν δύο τρόποι προκειμένου να εκμεταλλευτεί κανείς όλα τα οφέλη του λεμονιού.

Α) Καθαρίζετε ένα λεμόνι και τοποθετείται απευθείας τις φλούδες του στην πάσχουσα περιοχή. Ξεκουράζεστε για δύο ώρες ξαπλωμένοι και ακίνητοι.

Β) Καθαρίζετε ένα λεμόνι και βάζετε τις φλούδες μέσα σε ένα βάζο. Προσθέστε ελαιόλαδο έως ότου καλύψετε τις φλούδες του λεμονιού ενώ στο τέλος βάζετε και λίγες σταγόνες από έλαιο ευκάλυπτου. Κλείστε καλά το βάζο και κρύψτε το για 2 περίπου εβδομάδες σε μέρος σκοτεινό και δροσερό. Μετά από 15 μέρες μουσκέψτε με το μείγμα μία λεπτή πετσέτα, και τοποθετήστε την στο σημείο που πονάτε. Θα ήταν καλύτερα ακόμα αν κάνατε τη διαδικασία πριν πέσετε για ύπνο.

*Σε καμία περίπτωση τα γιατροσόφια αυτά δεν αντικαθιστούν ιατρικές φαρμακευτικές αγωγές.


Το αμυγδαλόγαλα είναι από τα πιο θρεπτικά και υγιεινά ροφήματα, ιδανικά για όσους δεν αγαπούν το ζωικό γάλα ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Είναι εύκολο στην προετοιμασία του και σαφώς πιο οικονομικό από τα γάλατα που υπάρχουν την αγορά. Επίσης τα έτοιμα προϊόντα συνήθως έχουν ζάχαρη ή γλυκαντικά, επομένως φτιάχνοντας εσείς μόνοι σας το ρόφημα αμυγδάλου μπορείτε να το γλυκάνετε όσο θέλετε ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες σας. Υλικά : 200γρ αμύγδαλα ανάλατα με τη φλούδα 250 γρ νερό Βανίλια Μέλι Εκτέλεση: Μέσα σε ένα βαζάκι βάζουμε τα αμύγδαλα με το νερό προκειμένου να μουλιάσουν. 8- 12 ώρες είναι μία χαρά προκειμένου τα αμύγδαλα μας να είναι έτοιμα και τόσο μαλακά ώστε να αφαιρέσουμε στη συνέχεια εύκολα τη φλούδα. Αφού τα ξεφλουδίσουμε τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ με 500 γρ νερό. Να θυμάστε πως το νερό πρέπει να έχει σχεδόν διπλάσια ποσότητα από τους καρπούς. Χτυπάτε καλά μέχρι τα αμύγδαλα να διαλυθούν τελείως και να μείνει μέσα στο μπλέντερ το γαλάκτωμα τους. Στη συνέχεια σουρώνετε καλά το γαλάκτωμα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα μέσα σε ένα σουρωτήρι, αφήνοντας το γάλα του αμυγδάλου να απομονωθεί μέσα σε ένα μπολ. Στόχος μας είναι να μην περάσουν τα υπολείμματα του αμυγδάλου στο γάλα μας. Γι αυτό και αν χρειαστεί μπορεί να πρέπει να στραγγίξετε και με μία πετσέτα ό,τι απομείνει μέσα στο σουρωτήρι. Είναι απλό, τοποθετείτε ότι έχει μείνει στο σουρωτήρι μέσα σε μία πετσέτα κουζίνας , ενώνετε τις άκρες της κάνοντας ένα μπουγκί και στύβετε καλά ώστε να στάξει όλο το γαλάκτωμα των υπολειμμάτων. Το γάλα αμυγδάλου που έχετε συγκεντρώσει στο μπολ σας μετά το στράγγισμα είναι έτοιμο για κατανάλωση. Αν θέλετε μπορείτε ανάλογα με το τι σας αρέσει, να προσθέσετε λίγο άρωμα βανίλιας στο ρόφημα σας, ή ακόμα και μέλι, για να του δώστε μία πιο γλυκιά και ολοκληρωμένη γεύση. Το αμυγδαλόγαλά σας μπορείτε είτε να το πιείτε είτε να το χρησιμοποιήσετε για να φάτε τα δημητριακά σας. Διατηρείται στο ψυγείο για δύο με τρις μέρες.

Όσοι είναι οπαδοί της ανατολικής φιλοσοφίας, σίγουρα έχουν ακούσει ή διαβάσει πολλές φορές για την ευγνωμοσύνη και τις ευεργετικές της ιδιότητες στην ψυχή του ανθρώπου.

Όσοι ακολουθούν τις αρχές του ρέικι γνωρίζουν επίσης πως χωρίς ευγνωμοσύνη, κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει όλα τα καλά που του συμβαίνουν στη ζωή, ώστε να μπορέσει να καλέσει και άλλη ευδαιμονία και αφθονία.

Τι είναι ωστόσο η ευγνωμοσύνη και πως μας βοηθάει να είμαστε ευτυχισμένοι;

Ευγνωμοσύνη είναι το αίσθημα πληρότητας και αναγνώρισης όλων των αγαθών που έχουμε αλλά και η συνειδητοποίηση των καλών που συμβαίνουν σε κάθε τομέα της ζωής μας. Εστιάζοντας σε οτιδήποτε καλό μας αφορά, και δηλώνοντας «ευχαριστώ» σε οτιδήποτε και αν πιστεύουμε ( σύμπαν, Θεό κλπ) αμέσως απολαμβάνουμε το αίσθημα της ικανοποίησης και της ευχαρίστησης, της επάρκειας και της χαράς. Όπως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο κάθε φορά που εστιάζουμε σε οτιδήποτε αρνητικό ή σε τυχόν ελλείψεις στη ζωή μας.

Ο τρόπος που λειτουργεί η ευγνωμοσύνη είναι αθροιστικός και επιφέρει θετικές αλλαγές τόσο στον τρόπο που σκεφτόμαστε αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και μεταφράζουμε τα γεγονότα.

Η ευγνωμοσύνη μπορεί να μας βοηθήσει να αλλάξουμε την οπτική μας στα πράγματα. Μας κάνει πιο συνειδητούς άρα και πιο ουσιαστικούς, μας εκπαιδεύει στο να σκεφτόμαστε θετικά, ενώ χαρίζει αισιοδοξία και ελπίδα τόσο σε εμάς όσο και στους ανθρώπους που μας συναναστρέφονται. Ο θετικός τρόπος σκέψης σίγουρα δεν είναι επίκτητος από την άλλη όμως ο εγκέφαλος μας μπορεί να ρυθμιστεί και να εκπαιδευτεί να σκέφτεται τόσο αρνητικά όσο και θετικά. Θέλει λίγο κόπο, λίγη επιμονή αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει.

Η ευγνωμοσύνη μπορεί να σε κάνει να νιώθεις πλήρης παρά τις ελλείψεις ή τις αναποδιές. Ποτέ στη ζωή δεν μπορούν να είναι όλα όπως τα θέλουμε, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε ακυρωτικοί και σε οτιδήποτε θετικό έχουμε κατακτήσει. Με το να αναγνωρίζουμε το πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε υγεία, εμείς και οι άνθρωποι που αγαπάμε, αλλά και όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που κάνουν τη ζωή μας ευχάριστη, μας κάνει να νιώθουμε πλήρεις και να αντλούμε εσωτερική δύναμη αλλά και πίστη πως θα έρθουν σιγά σιγά και όλα εκείνα τα οποία δεν είναι σε απόλυτη τάξη.

Η ευγνωμοσύνη τέλος μας ανακουφίζει από το άγχος για το άγνωστο και τον φόβο. Δύο συναισθήματα που ουσιαστικά αποτελούν του ακριβό τίμημα του να ανησυχούμε για κάτι που τελικά δεν ξέρουμε καν αν θα συμβεί ή όχι.

Καθώς η ευγνωμοσύνη αποτελεί τη μαγιά των θετικών συναισθημάτων, ο εγκέφαλος μας όταν «ευχαριστεί» και να νιώθει γεμάτος, απομακρύνεται από οτιδήποτε αρνητικό αλλά και από όποια παλαιωμένη πεποίθηση έχει εδραιωθεί και μας εμποδίζει από το να νιώσουμε χαρά και ευτυχία.


  Είναι από τα πιο αγαπημένα όξινα φρούτα. Το χρησιμοποιούμε τόσο στο φαγητό όσο και σε γλυκά, για άρωμα και γεύση, από την άλλη όμως το λεμόνι έχει τόσα ευεργετικά στοιχεία που κάνει γενικότερα καλό στην υγεία. Και ενώ οι περισσότεροι θα πίστευαν πως η σάρκα του λεμονιού είναι το φάρμακο, νέες έρευνες έρχονται να αποδείξουν πως η φλούδα του μπορεί να αποτελέσει το υπέρτατο όπλο υγείας καθώς περιέχει κάλιο, ποτάσιο, μαγνήσιο , καροτίνη, βιταμίνη C, φλαβονοειδή κάτι που την κάνουν ιδανικό καλλυντικό για το δέρμα αλλά και πανάκεια για τις αρθρώσεις και την αρτηριοσκλήρυνση. Οι δύο αυτές παθήσεις απασχολούν εκατομμύρια κόσμου, και παρά το γεγονός πως έχουν συνδεθεί με την ηλικία, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου πυροδοτούνται από ελλείψεις στη διατροφή και όχι μόνο. Σαν συμπληρωματική θεραπεία, έχει αποδειχθεί πως το λεμόνι και κυρίως ο χυμός και οι φλούδες του, μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο στις αρθρώσεις, αλλά και από τραυματισμούς στα γόνατα. Παρακάτω ακολουθούν δύο τρόποι προκειμένου να εκμεταλλευτεί κανείς όλα τα οφέλη του λεμονιού. Α) Καθαρίζετε ένα λεμόνι και τοποθετείται απευθείας τις φλούδες του στην πάσχουσα περιοχή. Ξεκουράζεστε για δύο ώρες ξαπλωμένοι και ακίνητοι. Β) Καθαρίζετε ένα λεμόνι και βάζετε τις φλούδες μέσα σε ένα βάζο. Προσθέστε ελαιόλαδο έως ότου καλύψετε τις φλούδες του λεμονιού ενώ στο τέλος βάζετε και λίγες σταγόνες από έλαιο ευκάλυπτου. Κλείστε καλά το βάζο και κρύψτε το για 2 περίπου εβδομάδες σε μέρος σκοτεινό και δροσερό. Μετά από 15 μέρες μουσκέψτε με το μείγμα μία λεπτή πετσέτα, και τοποθετήστε την στο σημείο που πονάτε. Θα ήταν καλύτερα ακόμα αν κάνατε τη διαδικασία πριν πέσετε για ύπνο. *Σε καμία περίπτωση τα γιατροσόφια αυτά δεν αντικαθιστούν ιατρικές φαρμακευτικές αγωγές.

Κάποτε, ήταν της μόδας, τα κορίτσια στο σχολείο να κρατούν λεύκωμα και προσωπικό ημερολόγιο.

Πλέον αυτή η κοριτσίστικη δραστηριότητα έχει αποδειχθεί πως μπορεί να αποτελέσει άριστη ψυχολογική θεραπεία.

Γιατί;

Το γράψιμο ίσως είναι πιο πραγματικό και αποδοτικό και από μία φωτογραφία

Η φωτογραφία καταγράφει την εικόνα της στιγμής, το γράψιμο καταγράφει όμως το συναίσθημα και την ουσία του, με ένα πιο αυθεντικό και βαθύ τρόπο. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ξαναζήσουμε ένα σημαντικό γεγονός τόσο στο παρόν όσο και στην αναπόληση του, με την ίδια δύναμη. Ταυτόχρονα όμως ένα κείμενο μας, μας δίνει την ευκαιρία να δούμε το ίδιο γεγονός και πιο αποστασιοποιημένα, άρα και περισσότερο αντικειμενικά σας να είμαστε παρατηρητές και όχι πρωταγωνιστές αυτού.

Το γράψιμο μας φέρνει αντιμέτωπους με τα συναισθήματα μας

Γράφοντας για το τι και πως νιώθουμε κάνουμε ουσιαστικά το αφηρημένο πιο συγκεκριμένο. Πολλές φορές όταν μας ρωτάει κάποιος πως νιώθουμε, δεν μπορούμε να περιγράψουμε με ακρίβεια αυτό που έχουμε μέσα στη ψυχή και στο μυαλό μας. Αντιθέτως όταν καλούμαστε να αποτυπώσουμε στο χαρτί τα συναισθήματα μας αυτά με έναν μαγικό τρόπο ξεδιαλύνουν και ξεκαθαρίζουν μπροστά στα μάτια μας κάτι που μου μας βοηθάει στο να τα αναγνωρίσουμε, να τα επεξεργαστούμε και να τα αποδεχθούμε προκειμένου να προχωρήσουμε παρακάτω.

Το γράψιμο μας βοηθάει να εκτονωθούμε

Πόσες φορές δεν μας έχει συμβεί το να θέλουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας, αλλά δεν μπορούμε, είτε γιατί δεν γίνεται να εκφραστούμε στον αποδέκτη των συναισθημάτων αυτών, είτε γιατί οι συνθήκες ή ακόμα και ο χαρακτήρας μας, μας υποχρεώνουν να καταπιούμε τα συναισθήματα μας. Συχνά μάλιστα η καταπίεση αυτή, οδηγεί και στη σωματοποίηση των συναισθημάτων , με τον πόνο να εμφανίζεται και να εκφράζεται μέσω του σώματος, και με κάθε τρόπο. Έχει αποδειχθεί από έρευνες που έγιναν πως το γράψιμο σώζει, καθώς μας απελευθερώνει και μας ανακουφίζει ίσως και περισσότερο από το να φωνάζαμε όλα όσα τελικά γράφουμε.

Οδηγίες: Μα δεν ξέρω να γράφω…

Δεν χρειάζεται να μπορεί να γράφει κάποιος σαν συγγραφέας για να κρατά προσωπικό ημερολόγιο. Αρκεί μόνο το να αφήνει τον εαυτό του να εκφραστεί!

Οι ειδικοί μάλιστα προτρέπουν να γράφει κάποιος ακόμα και αν δεν συντρέχει σπουδαίος λόγος. Για να μπορέσει να δει ένας άνθρωπος τι είναι αυτό που τον χαλάει στη ζωή του, πρέπει να ανακαλύψει πρώτα ποιός είναι και ποια είναι η ζωή του. Και το να καταγράφει κανείς απλά καθημερινά συμβάντα βοηθάει πολύ στα αποκαλυπτήρια.

Τέλος, καλό θα ήταν όταν το γράψιμο πάρει το δρόμο του και λειτουργήσει ως ψυχοθεραπεία, με τον καιρό να εστιάζουμε όλο και περισσότερο στα θετικά συναισθήματα και γεγονότα. Και αυτό γιατί έτσι θα μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στην ευτυχία και να εστιάσουμε σε όλα όσα έχουμε και μας κάνουν να νιώθουμε πλήρεις αλλά και στο πως θα προσελκύσουμε όλα εκείνα που επιθυμούμε για να εξελιχθούμε.


Όσοι είναι οπαδοί της ανατολικής φιλοσοφίας, σίγουρα έχουν ακούσει ή διαβάσει πολλές φορές για την ευγνωμοσύνη και τις ευεργετικές της ιδιότητες στην ψυχή του ανθρώπου. Όσοι ακολουθούν τις αρχές του ρέικι γνωρίζουν επίσης πως χωρίς ευγνωμοσύνη, κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει όλα τα καλά που του συμβαίνουν στη ζωή, ώστε να μπορέσει να καλέσει και άλλη ευδαιμονία και αφθονία. Τι είναι ωστόσο η ευγνωμοσύνη και πως μας βοηθάει να είμαστε ευτυχισμένοι; Ευγνωμοσύνη είναι το αίσθημα πληρότητας και αναγνώρισης όλων των αγαθών που έχουμε αλλά και η συνειδητοποίηση των καλών που συμβαίνουν σε κάθε τομέα της ζωής μας. Εστιάζοντας σε οτιδήποτε καλό μας αφορά, και δηλώνοντας «ευχαριστώ» σε οτιδήποτε και αν πιστεύουμε ( σύμπαν, Θεό κλπ) αμέσως απολαμβάνουμε το αίσθημα της ικανοποίησης και της ευχαρίστησης, της επάρκειας και της χαράς. Όπως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο κάθε φορά που εστιάζουμε σε οτιδήποτε αρνητικό ή σε τυχόν ελλείψεις στη ζωή μας. Ο τρόπος που λειτουργεί η ευγνωμοσύνη είναι αθροιστικός και επιφέρει θετικές αλλαγές τόσο στον τρόπο που σκεφτόμαστε αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και μεταφράζουμε τα γεγονότα. Η ευγνωμοσύνη μπορεί να μας βοηθήσει να αλλάξουμε την οπτική μας στα πράγματα. Μας κάνει πιο συνειδητούς άρα και πιο ουσιαστικούς, μας εκπαιδεύει στο να σκεφτόμαστε θετικά, ενώ χαρίζει αισιοδοξία και ελπίδα τόσο σε εμάς όσο και στους ανθρώπους που μας συναναστρέφονται. Ο θετικός τρόπος σκέψης σίγουρα δεν είναι επίκτητος από την άλλη όμως ο εγκέφαλος μας μπορεί να ρυθμιστεί και να εκπαιδευτεί να σκέφτεται τόσο αρνητικά όσο και θετικά. Θέλει λίγο κόπο, λίγη επιμονή αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει. Η ευγνωμοσύνη μπορεί να σε κάνει να νιώθεις πλήρης παρά τις ελλείψεις ή τις αναποδιές. Ποτέ στη ζωή δεν μπορούν να είναι όλα όπως τα θέλουμε, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε ακυρωτικοί και σε οτιδήποτε θετικό έχουμε κατακτήσει. Με το να αναγνωρίζουμε το πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε υγεία, εμείς και οι άνθρωποι που αγαπάμε, αλλά και όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που κάνουν τη ζωή μας ευχάριστη, μας κάνει να νιώθουμε πλήρεις και να αντλούμε εσωτερική δύναμη αλλά και πίστη πως θα έρθουν σιγά σιγά και όλα εκείνα τα οποία δεν είναι σε απόλυτη τάξη. Η ευγνωμοσύνη τέλος μας ανακουφίζει από το άγχος για το άγνωστο και τον φόβο. Δύο συναισθήματα που ουσιαστικά αποτελούν του ακριβό τίμημα του να ανησυχούμε για κάτι που τελικά δεν ξέρουμε καν αν θα συμβεί ή όχι. Καθώς η ευγνωμοσύνη αποτελεί τη μαγιά των θετικών συναισθημάτων, ο εγκέφαλος μας όταν «ευχαριστεί» και να νιώθει γεμάτος, απομακρύνεται από οτιδήποτε αρνητικό αλλά και από όποια παλαιωμένη πεποίθηση έχει εδραιωθεί και μας εμποδίζει από το να νιώσουμε χαρά και ευτυχία.
GO SOCIAL

Crafted by white-space.gr