Test

Για όσες γυναίκες θηλάσουν, ή πρόκειται να θηλάσουν, πρέπει να ξέρουν πως πέρα από τα πολλά οφέλη που έχει ο μητρικός θηλασμός τόσο για το βρέφος όσο και για τη μητέρα και τη σχέση τους, υπάρχουν και εκείνα τα μικρά αγκαθάκια που τον κάνουν πραγματικά μία δύσκολη υπόθεση. Και ένα από αυτά τα αγκαθάκια είναι οι πληγωμένες θηλές.

Στο εμπόριο μπορεί κάποια μανούλα να βρει πολλές επιλογές από κρέμες και αλοιφές για τις πληγωμένες θηλές, υπάρχει όμως και κάτι που από τη φύση του έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και μπορεί να ανακουφίσει τις θηλές, άμεσα, χωρίς κόπο, οικονομικά και με απόλυτο φυσικό τρόπο.

Πρόκειται για ένα μυστικό που μοιράστηκε μαζί μου η μαία μου και πραγματικά έχω ενθουσιαστεί.

Τα λαχανόφυλλα λοιπόν είναι αυτό το μικρό μυστικό.

Δροσερά, εφόσον τα φυλάς στο ψυγείο, τα λαχανόφυλλα πλούσια σε πολυφαινόλες, λειτουργούν σας φυσικές κομπρέσες με αντιφλεγμονώδη δράση.

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι πάρα πολύ απλό!

Αγοράζετε ένα λάχανο. Το φυλάτε στο ψυγείο αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει τα εξωτερικά φύλλα του. Κάθε φορά που θέλετε να κάνετε κομπρέσα παίρνετε ένα φύλλο για κάθε μαστό, και το τσαλακώνετε στο χέρια σας. Έτσι το λάχανο θα απελευθερώσει τα θρεπτικά συστατικά του. Θα ακουμπήσετε το λάχανο στο στήθος σας και θα το αφήσετε τα έως ότου σας ανακουφίσουν αρκετά. Αν θέλετε μπορείτε να τις συγκρατήσετε με τον στηθόδεσμό σας και να τις αφήσετε να δράσουν για αρετές ώρες.

Πριν τον επόμενο θηλασμό ωστόσο φροντίστε να ξεπλύνετε και να καθαρίσετε καλά το στήθος και τις θηλές γιατί η γεύση του λάχανου μπορεί να μην αρέσει στο μωρό σας.

 

Να ένα ερώτημα που βασανίζει κόσμο και κοσμάκι! Η αλήθεια είναι πως κυκλοφορούν αρκετοί μύθοι αλλά γι αυτό ευθύνεται το γεγονός ότι το τοπίο γύρω από τους υδατάνθρακες είναι για κάποιους θολό. Ας το ξεκαθαρίσουμε.

Οι υδατάνθρακες είναι το καύσιμο του οργανισμού:

Που σημαίνει πως είναι πολύτιμοι για το σώμα μας. Όταν δεν τους παρέχουμε στον οργανισμό μας, τότε εκείνος υποχρεώνεται να κάψει γλυκογόνο από τους μύες. Αυτό ίσως οδηγεί στην απώλεια βάρους αλλά το βάρος αυτό είναι εικονικό. Καθώς δεν χάνουμε λίπος, αλλά υγρά. Για να κάνουμε καλές και σωστές καύσεις τότε θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε σε κάθε μας γεύμα, τόσο πρωτεΐνη όσο και υδατάνθρακα. Τι μορφή υδατάνθρακα όμως;

Υπάρχουν οι «καλοί» αλλά και οι «κακοί» υδατάνθρακες

Μόνο που πιο επιστημονικά καλύτερα θα ήταν να τους λέγαμε σύνθετους και απλούς. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι εκείνοι που πρέπει να επιζητούμε στη διατροφή μας γιατί περιέχουν φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Είναι εκείνοι στους οποίους πρέπει να «ποντάρουμε» τόσο για καλή υγεία, όσο και για σωστή διατροφή με στόχο την απώλεια βάρους. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες υπάρχουν στα φρούτα, τα λαχανικά, στην πατάτα, το ρύζι, γενικότερα τα δημητριακά, και στους σπόρους. Αντίθετα οι απλοί υδατάνθρακες είναι αυτοί που κατά γενική ομολογία «παχαίνουν». Τα αλεύρια, ( κυρίως τα λευκά) τα ζυμαρικά, οι σφολιάτες, η ζάχαρη είναι μορφές απλού υδατάνθρακα και θα έπρεπε να τους καταναλώνουμε με μέτρο.

Πότε είναι καλύτερα να τους καταναλώνουμε

Επειδή όπως είπαμε οι υδατάνθρακες είναι καύσιμο για τον οργανισμό καλό είναι να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας που είμαστε πιο δραστήριοι, ώστε και καύσεις να κάνουμε αλλά και δύναμη να παίρνουμε. Καθώς οι υδατάνθρακες πρέπει να αποτελούν το 50-60 τοις εκατό της συνολικής ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης, ας ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα καλό πρωινό πλούσιο από αυτούς και ας μειώνουμε όσο περνάει η μέρα, όχι όμως αποβάλλοντας τους από τα γεύματα μας. Είναι καλό επίσης να θυμόμαστε πως μετά την άσκηση είναι μία καλή ώρα για να καταναλώσουμε υδατάνθρακες καθώς βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών και στην τόνωση του μεταβολισμού.


Για όσες γυναίκες θηλάσουν, ή πρόκειται να θηλάσουν, πρέπει να ξέρουν πως πέρα από τα πολλά οφέλη που έχει ο μητρικός θηλασμός τόσο για το βρέφος όσο και για τη μητέρα και τη σχέση τους, υπάρχουν και εκείνα τα μικρά αγκαθάκια που τον κάνουν πραγματικά μία δύσκολη υπόθεση. Και ένα από αυτά τα αγκαθάκια είναι οι πληγωμένες θηλές. Στο εμπόριο μπορεί κάποια μανούλα να βρει πολλές επιλογές από κρέμες και αλοιφές για τις πληγωμένες θηλές, υπάρχει όμως και κάτι που από τη φύση του έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και μπορεί να ανακουφίσει τις θηλές, άμεσα, χωρίς κόπο, οικονομικά και με απόλυτο φυσικό τρόπο. Πρόκειται για ένα μυστικό που μοιράστηκε μαζί μου η μαία μου και πραγματικά έχω ενθουσιαστεί. Τα λαχανόφυλλα λοιπόν είναι αυτό το μικρό μυστικό. Δροσερά, εφόσον τα φυλάς στο ψυγείο, τα λαχανόφυλλα πλούσια σε πολυφαινόλες, λειτουργούν σας φυσικές κομπρέσες με αντιφλεγμονώδη δράση. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι πάρα πολύ απλό! Αγοράζετε ένα λάχανο. Το φυλάτε στο ψυγείο αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει τα εξωτερικά φύλλα του. Κάθε φορά που θέλετε να κάνετε κομπρέσα παίρνετε ένα φύλλο για κάθε μαστό, και το τσαλακώνετε στο χέρια σας. Έτσι το λάχανο θα απελευθερώσει τα θρεπτικά συστατικά του. Θα ακουμπήσετε το λάχανο στο στήθος σας και θα το αφήσετε τα έως ότου σας ανακουφίσουν αρκετά. Αν θέλετε μπορείτε να τις συγκρατήσετε με τον στηθόδεσμό σας και να τις αφήσετε να δράσουν για αρετές ώρες. Πριν τον επόμενο θηλασμό ωστόσο φροντίστε να ξεπλύνετε και να καθαρίσετε καλά το στήθος και τις θηλές γιατί η γεύση του λάχανου μπορεί να μην αρέσει στο μωρό σας.  

Όπως στη διατροφή έτσι στη γυμναστική υπάρχουν διαταραχές που κάνουν τη συμπεριφορά του ατόμου να αποκλίνουν από το φυσιολογικό.

Όταν πρόκειται για την άθληση, η ψυχαναγκαστική μορφή άσκησης είναι κάτι που θα έπρεπε να ληφθεί αρκετά σοβαρά και να αντιμετωπιστεί αφού όμως πρώτα διαγνωστεί.

Πότε όμως κάποιος πάσχει από το σύνδρομο της ψυχαναγκαστικής άσκησης

Άγχος και τύψεις

Το άτομο δεν αισθάνεται καθόλου καλά αν δεν γυμναστεί μία μέρα. Βλέπει την άσκηση ως αναπόσπαστο μέρος του καθημερινού του προγράμματος, όχι γιατί του παρέχει χαρά, αλλά γιατί αν δεν γυμναστεί αισθάνεται τύψεις και ενοχές. Οι επιδόσεις του δεν του είναι ποτέ αρκετά καλές και αρκετές ενώ προκειμένου να μη χάσει προπόνηση αναζητά να γυμναστεί σε παράδοξες ώρες, ( ξημερώματα ή αργά τη νύχτα) αλλά και παράλογα μέρη ( μπάνιο, κρεβάτι κλπ).

Υπερβολή και κατάχρηση

Η γυμναστική είναι κάτι σαν τιμωρία για το άτομο που αντιμετωπίζει το σύνδρομο της ψυχαναγκαστικής άσκησης. Αν φάει κάτι παραπάνω θα γυμναστεί περισσότερο, πολλές φορές ακόμα και αμέσως μετά την κατανάλωση του φαγητού. Θα χρησιμοποιήσει την άσκηση ως μέσο για τη διατήρηση του βάρους του αλλά και της εικόνας του ενώ όταν κάτι δεν του αρέσει στην εμφάνιση του θα εντείνει την προπόνηση σε διάρκεια και πάθος.

Για το άτομο αυτό δεν επιτρέπεται να αρρωστήσει ή να τραυματιστεί, και ακόμα και αν του συμβεί κάτι τέτοιο, θα γυμναστεί κανονικά.

Αντικοινωνική συμπεριφορά

Το άτομο σιγά σιγά χάνει το ενδιαφέρον του για τις κοινωνικές σχέσεις και επαφές τις οποίες και θυσιάζει προκειμένου να αφιερώσει όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στις προπονήσεις του και τις αθλητικές δραστηριότητες του. Αποσύρεται όταν δεν καταφέρνει να αντεπεξέλθει στο πρόγραμμα του, ενώ αντιθέτως η αυτοπεποίθηση του ανεβαίνει όταν μένει προσωρινά ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του.

Συνέπειες τις ψυχαναγκαστικής άσκησης

Πέρα από το ότι πολύ συχνά το σύνδρομο της ψυχαναγκαστικής άσκησης συνδέεται και με διατροφικές διαταραχές, ελλοχεύουν και άλλοι κίνδυνοι όπως η εξάντληση, η υπερκόπωση, οι τραυματισμοί από την υπέρχρηση αλλά και ο νευρικός κλονισμός ως συνέχεις της ψυχολογικής κούρασης.

Καλό θα ήταν αν σας χαρακτηρίζει κάποια από τις παραπάνω συμπεριφορές, να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον ειδικό έτσι ώστε η άσκηση να έχει πάντα τον ρόλο που αρμόζει στη ζωή σας που δεν είναι άλλος από το να σας χαρίζει χαρά, ευζωία και ευχαρίστηση.

 


Να ένα ερώτημα που βασανίζει κόσμο και κοσμάκι! Η αλήθεια είναι πως κυκλοφορούν αρκετοί μύθοι αλλά γι αυτό ευθύνεται το γεγονός ότι το τοπίο γύρω από τους υδατάνθρακες είναι για κάποιους θολό. Ας το ξεκαθαρίσουμε. Οι υδατάνθρακες είναι το καύσιμο του οργανισμού: Που σημαίνει πως είναι πολύτιμοι για το σώμα μας. Όταν δεν τους παρέχουμε στον οργανισμό μας, τότε εκείνος υποχρεώνεται να κάψει γλυκογόνο από τους μύες. Αυτό ίσως οδηγεί στην απώλεια βάρους αλλά το βάρος αυτό είναι εικονικό. Καθώς δεν χάνουμε λίπος, αλλά υγρά. Για να κάνουμε καλές και σωστές καύσεις τότε θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε σε κάθε μας γεύμα, τόσο πρωτεΐνη όσο και υδατάνθρακα. Τι μορφή υδατάνθρακα όμως; Υπάρχουν οι «καλοί» αλλά και οι «κακοί» υδατάνθρακες Μόνο που πιο επιστημονικά καλύτερα θα ήταν να τους λέγαμε σύνθετους και απλούς. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι εκείνοι που πρέπει να επιζητούμε στη διατροφή μας γιατί περιέχουν φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Είναι εκείνοι στους οποίους πρέπει να «ποντάρουμε» τόσο για καλή υγεία, όσο και για σωστή διατροφή με στόχο την απώλεια βάρους. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες υπάρχουν στα φρούτα, τα λαχανικά, στην πατάτα, το ρύζι, γενικότερα τα δημητριακά, και στους σπόρους. Αντίθετα οι απλοί υδατάνθρακες είναι αυτοί που κατά γενική ομολογία «παχαίνουν». Τα αλεύρια, ( κυρίως τα λευκά) τα ζυμαρικά, οι σφολιάτες, η ζάχαρη είναι μορφές απλού υδατάνθρακα και θα έπρεπε να τους καταναλώνουμε με μέτρο. Πότε είναι καλύτερα να τους καταναλώνουμε Επειδή όπως είπαμε οι υδατάνθρακες είναι καύσιμο για τον οργανισμό καλό είναι να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας που είμαστε πιο δραστήριοι, ώστε και καύσεις να κάνουμε αλλά και δύναμη να παίρνουμε. Καθώς οι υδατάνθρακες πρέπει να αποτελούν το 50-60 τοις εκατό της συνολικής ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης, ας ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα καλό πρωινό πλούσιο από αυτούς και ας μειώνουμε όσο περνάει η μέρα, όχι όμως αποβάλλοντας τους από τα γεύματα μας. Είναι καλό επίσης να θυμόμαστε πως μετά την άσκηση είναι μία καλή ώρα για να καταναλώσουμε υδατάνθρακες καθώς βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών και στην τόνωση του μεταβολισμού.

psychology : 11 Apr 2018

Baby shower: Εσύ θα έκανες;

Για χώρες του εξωτερικού όπως η Αμερική, ο Καναδάς κά είναι παράδοση. Στον δυτικό κόσμο το baby shower, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Τι είναι όμως το baby shower;

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πάρτι που γίνεται με αφορμή τον ερχομό του μωρού, λίγους μήνες ή λίγες εβδομάδες πριν την άφιξη του. Το διοργανώνουν οι φίλες της μέλλουσας μητέρας και εκείνη η μόνη υποχρέωση που έχει είναι να παραστεί ως καλεσμένη.

Μπορεί να γίνει είτε σε σπίτι, είτε σε κάποιον άλλο χώρο, όπως καφέ, εστιατόριο ή αίθουσα εκδηλώσεων, και σε αυτό συνήθως δίνουν το παρών, μόνο γυναίκες, όσες δηλαδή είναι κοντά στο περιβάλλον της νύφης αλλά και του γαμπρού, φίλες και συγγενείς.

Πιο σύνηθες είναι το πάρτι να λαμβάνει χώρα πρωινές ή απογευματινές ώρες ώστε οι καλεσμένοι να απολαύσουν γλυκίσματα, τσάι, καφέ, χυμούς και finger food, αλλά και για να δώσουν στη μέλλουσα μητέρα δώρα για εκείνη αλλά και για το μωρό.

Αναπόσπαστο κομμάτι του baby shower αποτελεί και το παιχνίδι γνώσεων στο οποίο υποβάλλεται η έγκυος από τις φίλες της με στόχο να φανεί αν ξέρει ήδη αρκετά γύρω από την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα.

Στην Ελλάδα το baby shower δεν αποτελεί παράδοση αλλά είναι κάτι που ακολουθείται από οικογένειες λιγότερο προληπτικές, ενώ είναι ένας καλός και έξυπνος τρόπος για να δημιουργηθεί με τη βοήθεια φίλων και γνωστών η προίκα του μωρού, γι’ αυτό και αρκετές μαμάδες καταφεύγουν και στη δημιουργία «λίστας δώρου» σε καταστήματα βρεφικών ειδών.


Όπως στη διατροφή έτσι στη γυμναστική υπάρχουν διαταραχές που κάνουν τη συμπεριφορά του ατόμου να αποκλίνουν από το φυσιολογικό. Όταν πρόκειται για την άθληση, η ψυχαναγκαστική μορφή άσκησης είναι κάτι που θα έπρεπε να ληφθεί αρκετά σοβαρά και να αντιμετωπιστεί αφού όμως πρώτα διαγνωστεί. Πότε όμως κάποιος πάσχει από το σύνδρομο της ψυχαναγκαστικής άσκησης Άγχος και τύψεις Το άτομο δεν αισθάνεται καθόλου καλά αν δεν γυμναστεί μία μέρα. Βλέπει την άσκηση ως αναπόσπαστο μέρος του καθημερινού του προγράμματος, όχι γιατί του παρέχει χαρά, αλλά γιατί αν δεν γυμναστεί αισθάνεται τύψεις και ενοχές. Οι επιδόσεις του δεν του είναι ποτέ αρκετά καλές και αρκετές ενώ προκειμένου να μη χάσει προπόνηση αναζητά να γυμναστεί σε παράδοξες ώρες, ( ξημερώματα ή αργά τη νύχτα) αλλά και παράλογα μέρη ( μπάνιο, κρεβάτι κλπ). Υπερβολή και κατάχρηση Η γυμναστική είναι κάτι σαν τιμωρία για το άτομο που αντιμετωπίζει το σύνδρομο της ψυχαναγκαστικής άσκησης. Αν φάει κάτι παραπάνω θα γυμναστεί περισσότερο, πολλές φορές ακόμα και αμέσως μετά την κατανάλωση του φαγητού. Θα χρησιμοποιήσει την άσκηση ως μέσο για τη διατήρηση του βάρους του αλλά και της εικόνας του ενώ όταν κάτι δεν του αρέσει στην εμφάνιση του θα εντείνει την προπόνηση σε διάρκεια και πάθος. Για το άτομο αυτό δεν επιτρέπεται να αρρωστήσει ή να τραυματιστεί, και ακόμα και αν του συμβεί κάτι τέτοιο, θα γυμναστεί κανονικά. Αντικοινωνική συμπεριφορά Το άτομο σιγά σιγά χάνει το ενδιαφέρον του για τις κοινωνικές σχέσεις και επαφές τις οποίες και θυσιάζει προκειμένου να αφιερώσει όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στις προπονήσεις του και τις αθλητικές δραστηριότητες του. Αποσύρεται όταν δεν καταφέρνει να αντεπεξέλθει στο πρόγραμμα του, ενώ αντιθέτως η αυτοπεποίθηση του ανεβαίνει όταν μένει προσωρινά ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του. Συνέπειες τις ψυχαναγκαστικής άσκησης Πέρα από το ότι πολύ συχνά το σύνδρομο της ψυχαναγκαστικής άσκησης συνδέεται και με διατροφικές διαταραχές, ελλοχεύουν και άλλοι κίνδυνοι όπως η εξάντληση, η υπερκόπωση, οι τραυματισμοί από την υπέρχρηση αλλά και ο νευρικός κλονισμός ως συνέχεις της ψυχολογικής κούρασης. Καλό θα ήταν αν σας χαρακτηρίζει κάποια από τις παραπάνω συμπεριφορές, να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον ειδικό έτσι ώστε η άσκηση να έχει πάντα τον ρόλο που αρμόζει στη ζωή σας που δεν είναι άλλος από το να σας χαρίζει χαρά, ευζωία και ευχαρίστηση.  

Ακόμα και αν ασχολείστε ερασιτεχνικά με κάποιο άθλημα ή δραστηριότητα πρέπει να έχετε και τον κατάλληλο εξοπλισμό τόσο για να την υγεία σας όσο και για να απολαύσετε στο έπακρο το χόμπι σας. Βασικό αξεσουάρ, είναι σαφώς τα παπούτσια, που παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη σας και στη φυσική σας κατάσταση. Πως όμως μπορεί κάποιος να κάνει τη σωστή επιλογή;

Κάθε άθλημα θέλει το παπούτσι του

Δεν μπορεί να κάνετε τρέξιμο αποστάσεων και να φοράτε το ίδιο παπούτσι με το οποίο παίζετε μπάσκετ, ή να περπατάτε με τα παπούτσια που κάνετε ποδήλατο. Κάθε άθλημα απαιτεί διαφορετική τεχνική που αυτό σημαίνει πως πρέπει να αναζητήσουμε και την αντίστοιχη τεχνολογία στο παπούτσι μας.

Το περπάτημα για παράδειγμα που είναι αγαπημένη άσκηση για πολλούς, απαιτεί ένα παπούτσι ελαφρύ που να αντέχει στους κραδασμούς κυρίως στο πίσω μέρος του έχοντας το μπροστινό μέρος αρκετά στρογγυλοποιημένο ώστε να γίνεται ομοιόμορφα και η κατανομή του βάρους σε όλο το πέλμα.

Στο τρέξιμο οι κραδασμοί είναι ακόμα μεγαλύτερη και η απορροφητικότητα που απαιτείται από το παπούτσι διπλασιάζεται. Την ίδια ώρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το αν τρέχετε σε ταρτάν, σε διάδρομο, σε χωματόδρομο ή σε ανώμαλο έδαφος, γιατί αυτομάτως αυτή η επιλογή σας θα σας οδηγήσει και στο κατάλληλο παπούτσι.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για όλα τα αθλήματα, ομαδικά ή ατομικά που για αντίστοιχους λόγους αναζητούν να καλύψουν άλλες ανάγκες με ένα παπούτσι.

Καλό θα ήταν λοιπόν να απευθυνθείτε σε ένα σοβαρό, μεγάλο και με κύρος κατάστημα αθλητικών , να πείτε τι αναζητάτε ακριβώς ώστε το εξειδικευμένο προσωπικό να σας καθοδηγήσει ανάλογα.

Μην βιαστείτε να διαλέξετε . Κάντε μία βόλτα την αγορά, και δείτε πολλαπλές επιλογές καθώς οι εταιρείες είναι αμέτρητες, τα σχέδια πολλά, οι τιμές ποικίλουν και σίγουρα θα χρειαστεί λίγο χρόνο ώστε να καταλήξετε. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στην αγορά σας, ειδικά αν αντιμετωπίζεται και κάποιο πρόβλημα είτε με τη μέση, είτε με τα γόνατα ή τις αρθρώσεις σας.

Αν κάνετε περισσότερες από μία δραστηριότητες, θα χρειαστείτε διαφορετικό παπούτσι για κάθε μία από αυτές. Δεν μπορείτε να κάνετε αεροβική με το ίδιο παπούτσι που θα κάνετε cross fit…

Πέρα όμως από την τεχνολογία του παπουτσιού σημασία παίζει και το μέγεθος.

Το σωστό νούμερο στο παπούτσι είναι εκείνο που μας αφήνει ένα κενό ανάμεσα στο μεγάλο δάχτυλο και τη μύτη του παπουτσιού που αντιστοιχεί με ολόκληρο ή με το μισό πλάτος του αντίχειρα του χεριού σας, ανάλογα με τη φόρμα του παπουτσιού. Έχοντας αυτό στο μυαλό σας, κάντε τη δοκιμή σας, αναζητώντας το παπούτσι να είναι άνετο αλλά όχι μεγάλο, αφήνοντας το πόδι σας περιθώρια για κίνηση η οποία μην ξεχνάτε πως θα επιφέρει και ένα κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο πρήξιμο.

Τέλος, σημασία έχει να σας αρέσει και σχεδιαστικά το παπούτσι σας, αν και αυτό είναι το εύκολο μέρος της αγοράς σας. Ο ανταγωνισμός έχει οδηγήσει μεγάλες αλλά και μικρότερες μάρκες στο να δημιουργήσουν κομψά αθλητικά παπούτσια, συχνά φέροντας και την υπογραφή μεγάλων σχεδιαστών.


psychology : 10 Apr 2018

Baby shower: Εσύ θα έκανες;

Για χώρες του εξωτερικού όπως η Αμερική, ο Καναδάς κά είναι παράδοση. Στον δυτικό κόσμο το baby shower, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια. Τι είναι όμως το baby shower; Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πάρτι που γίνεται με αφορμή τον ερχομό του μωρού, λίγους μήνες ή λίγες εβδομάδες πριν την άφιξη του. Το διοργανώνουν οι φίλες της μέλλουσας μητέρας και εκείνη η μόνη υποχρέωση που έχει είναι να παραστεί ως καλεσμένη. Μπορεί να γίνει είτε σε σπίτι, είτε σε κάποιον άλλο χώρο, όπως καφέ, εστιατόριο ή αίθουσα εκδηλώσεων, και σε αυτό συνήθως δίνουν το παρών, μόνο γυναίκες, όσες δηλαδή είναι κοντά στο περιβάλλον της νύφης αλλά και του γαμπρού, φίλες και συγγενείς. Πιο σύνηθες είναι το πάρτι να λαμβάνει χώρα πρωινές ή απογευματινές ώρες ώστε οι καλεσμένοι να απολαύσουν γλυκίσματα, τσάι, καφέ, χυμούς και finger food, αλλά και για να δώσουν στη μέλλουσα μητέρα δώρα για εκείνη αλλά και για το μωρό. Αναπόσπαστο κομμάτι του baby shower αποτελεί και το παιχνίδι γνώσεων στο οποίο υποβάλλεται η έγκυος από τις φίλες της με στόχο να φανεί αν ξέρει ήδη αρκετά γύρω από την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα. Στην Ελλάδα το baby shower δεν αποτελεί παράδοση αλλά είναι κάτι που ακολουθείται από οικογένειες λιγότερο προληπτικές, ενώ είναι ένας καλός και έξυπνος τρόπος για να δημιουργηθεί με τη βοήθεια φίλων και γνωστών η προίκα του μωρού, γι\' αυτό και αρκετές μαμάδες καταφεύγουν και στη δημιουργία «λίστας δώρου» σε καταστήματα βρεφικών ειδών.

Κρέας, πολύ κρέας, γλυκά, αυγά, τσουρέκια, αλκοόλ και όλα τα λοιπά καλά είχαν την τιμητική τους τις τελευταίες μέρες.

Τώρα όμως πρέπει κάτι να κάνεις για να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου από το σοκ αλλά και να μην πάρεις βάρος από την κραιπάλη αυτών των λίγων ημερών.

Τα βήματα είναι απλά:

-Επιστρέφεις για λίγο ακόμα στις τροφές τις νηστείας. Μείωσε το κρέας και βάλε στο πρόγραμμα σου περισσότερα όσπρια, λαχανικά ωμά, ή και βραστά γιατί όχι και λίγο σύνθετο υδατάνθρακα όπως το μαύρο ρύζι, η πατάτα και τα ζυμαρικά ζέας.

-Μειώνεις τις ποσότητες και αυξάνεις τα γεύματα. Τρως κάθε 3 ώρες το αργότερο κάνοντας συνδυασμούς όλων των θρεπτικών συστατικών,(πρωτεΐνη υδατάνθρακα- λιπαρά) ενώ δεν ξεχνάς τα φρούτα με ξηρούς καρπούς για σνακ. Όσο πλησιάζεις στο βραδινό γεύμα, περιορίζεσαι σε κάτι ελαφρύ αφαιρώντας τον υδατάνθρακα.

-Αποφεύγεις αλάτι για τουλάχιστον 10 μέρες. Δεν πειράζει όμως γιατί μπορείς όμορφα να το αντικαταστήσεις με λεμόνι, ελαιόλαδο και μουστάρδα, ή ξίδι, και βέβαια μπόλικα μυρωδικά.

-Μαχαίρι κόβεις για επίσης 10 μέρες τη ζάχαρη. Αν σου είναι δύσκολο να απαρνηθείς και τα γλυκαντικά, προτίμησε σιρόπι αγάβης ή μέλι σε περίπτωση που θες να πιεις κάποιο βότανο, ή ζάχαρη καρύδας για τον καφέ σου. Ιδανική πάντως για αποτοξίνωση είναι η τσουκνίδα, ή το αρπαγόφυτο.

-Δώσε λίγη δύναμη στην άσκηση σου. Πρόσθεσε ένταση αλλά και διάρκεια ώστε να κάνεις περισσότερες καύσεις και να ιδρώσεις. Είναι λυτρωτικό μετά από την εισβολή τόσων τοξινών στο αίμα.


Ακόμα και αν ασχολείστε ερασιτεχνικά με κάποιο άθλημα ή δραστηριότητα πρέπει να έχετε και τον κατάλληλο εξοπλισμό τόσο για να την υγεία σας όσο και για να απολαύσετε στο έπακρο το χόμπι σας. Βασικό αξεσουάρ, είναι σαφώς τα παπούτσια, που παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη σας και στη φυσική σας κατάσταση. Πως όμως μπορεί κάποιος να κάνει τη σωστή επιλογή; Κάθε άθλημα θέλει το παπούτσι του Δεν μπορεί να κάνετε τρέξιμο αποστάσεων και να φοράτε το ίδιο παπούτσι με το οποίο παίζετε μπάσκετ, ή να περπατάτε με τα παπούτσια που κάνετε ποδήλατο. Κάθε άθλημα απαιτεί διαφορετική τεχνική που αυτό σημαίνει πως πρέπει να αναζητήσουμε και την αντίστοιχη τεχνολογία στο παπούτσι μας. Το περπάτημα για παράδειγμα που είναι αγαπημένη άσκηση για πολλούς, απαιτεί ένα παπούτσι ελαφρύ που να αντέχει στους κραδασμούς κυρίως στο πίσω μέρος του έχοντας το μπροστινό μέρος αρκετά στρογγυλοποιημένο ώστε να γίνεται ομοιόμορφα και η κατανομή του βάρους σε όλο το πέλμα. Στο τρέξιμο οι κραδασμοί είναι ακόμα μεγαλύτερη και η απορροφητικότητα που απαιτείται από το παπούτσι διπλασιάζεται. Την ίδια ώρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το αν τρέχετε σε ταρτάν, σε διάδρομο, σε χωματόδρομο ή σε ανώμαλο έδαφος, γιατί αυτομάτως αυτή η επιλογή σας θα σας οδηγήσει και στο κατάλληλο παπούτσι. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για όλα τα αθλήματα, ομαδικά ή ατομικά που για αντίστοιχους λόγους αναζητούν να καλύψουν άλλες ανάγκες με ένα παπούτσι. Καλό θα ήταν λοιπόν να απευθυνθείτε σε ένα σοβαρό, μεγάλο και με κύρος κατάστημα αθλητικών , να πείτε τι αναζητάτε ακριβώς ώστε το εξειδικευμένο προσωπικό να σας καθοδηγήσει ανάλογα. Μην βιαστείτε να διαλέξετε . Κάντε μία βόλτα την αγορά, και δείτε πολλαπλές επιλογές καθώς οι εταιρείες είναι αμέτρητες, τα σχέδια πολλά, οι τιμές ποικίλουν και σίγουρα θα χρειαστεί λίγο χρόνο ώστε να καταλήξετε. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στην αγορά σας, ειδικά αν αντιμετωπίζεται και κάποιο πρόβλημα είτε με τη μέση, είτε με τα γόνατα ή τις αρθρώσεις σας. Αν κάνετε περισσότερες από μία δραστηριότητες, θα χρειαστείτε διαφορετικό παπούτσι για κάθε μία από αυτές. Δεν μπορείτε να κάνετε αεροβική με το ίδιο παπούτσι που θα κάνετε cross fit… Πέρα όμως από την τεχνολογία του παπουτσιού σημασία παίζει και το μέγεθος. Το σωστό νούμερο στο παπούτσι είναι εκείνο που μας αφήνει ένα κενό ανάμεσα στο μεγάλο δάχτυλο και τη μύτη του παπουτσιού που αντιστοιχεί με ολόκληρο ή με το μισό πλάτος του αντίχειρα του χεριού σας, ανάλογα με τη φόρμα του παπουτσιού. Έχοντας αυτό στο μυαλό σας, κάντε τη δοκιμή σας, αναζητώντας το παπούτσι να είναι άνετο αλλά όχι μεγάλο, αφήνοντας το πόδι σας περιθώρια για κίνηση η οποία μην ξεχνάτε πως θα επιφέρει και ένα κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο πρήξιμο. Τέλος, σημασία έχει να σας αρέσει και σχεδιαστικά το παπούτσι σας, αν και αυτό είναι το εύκολο μέρος της αγοράς σας. Ο ανταγωνισμός έχει οδηγήσει μεγάλες αλλά και μικρότερες μάρκες στο να δημιουργήσουν κομψά αθλητικά παπούτσια, συχνά φέροντας και την υπογραφή μεγάλων σχεδιαστών.

Πέρασαν κιόλας 40 μέρες χωρίς κρέας, γαλακτοκομικά και όλα όσα στερήθηκες κατά τη διάρκεια της νηστείας. Και φτάνει η μέρα όπου το κρέας θα έχει την τιμητική του. Πως όμως θα βγεις αλώβητος από την επιστροφή στις πρότερες διατροφικές σου συνήθειες, χωρίς να νιώσεις “άρρωστος”, “φουσκωμένος”, “σκασμένος”, “πρησμένος” από το ξαφνικό σοκ που θα υποστεί το στομάχι; Υπάρχει τρόπος!

Η μαγειρίτσα ανοίγει το δρόμο

Αν νομίζεις πως η μαγειρίτσα είναι ένα τυχαίο φαγητό κάνεις λάθος! Ο ρόλος της είναι σπουδαίος στη διατροφή μας και δεν είναι άλλος από το να ανοίξει τον δρόμο για το φαγοπότι της Κυριακής. Το καλό είναι πως προετοιμάζει με τον κατάλληλο τρόπο το στομάχι μας για να υποδεχτεί το βαρύ πυροβολικό. Το κακό είναι πως δυστυχώς καταναλώνεται αργά, που σημαίνει πως μπορεί να μας πέσει λίγο βαριά γι αυτό και θέλει προσοχή και μέτρο. Προτιμήστε να φάτε τη μαγειρίτσα μόνο με λίγη σαλάτα, και αποφύγετε τα αυγά, αν και τα θέλει το έθιμο, τα πολλά τυριά και λιπαρά. Ξέρω θέλει προσπάθεια, αλλά ίσως χρειαστείτε μεγαλύτερη για να χωνέψετε αν κάνετε υπερβολές.

Κυριακή του Πάσχα: Κάντο σωστά

Αν θέλεις να απολαύσεις το πασχαλινό τραπέζι χωρίς παρατράγουδα κράτα τους τύπους.

Φάε πρωινό. Μην περάσεις απευθείας στο ψητό, γιατί θα μείνεις νηστικός μέχρι αργά και το αρνί θα σκάσει σαν βόμβα στο στομάχι σου. Φάει ένα ελαφρύ πρωινό νωρίς το πρωί, όπως δημητριακά με γάλα ή ένα τοστ ώστε να προετοιμάσεις το στομάχι σου γι αυτό που θα ακολουθήσει.

Στο κεντρικό τραπέζι, μαζί με το κρέας τρώγε και πράσινη σαλάτα. Δεν θα το κάνεις για δίαιτα, θα το κάνεις γιατί η πρασινάδα βοηθάει στην πέψη. Καλό θα ήταν να ξεκινούσες με τη σαλάτα και να πέρναγες στο κρέας, κάτι που ξέρω πως όταν τσιμπάς πάνω από το αρνί είναι δύσκολο.

Πιες με μέτρο. Ειδικά αν δεν είσαι μαθημένος, μην φανείς άπληστος! Και κρέας και λιπαρά και αλκοόλ. Θα περάσεις δύσκολα. Και αν πίνεις το ποτό σου , πιες και το νερό σου για να ενυδατώνεσαι!

Άσε λίγο χώρο και για το γλυκό… Δεν υπάρχει λόγος να το στερηθείς, αλλά να ξέρεις πως η καλύτερη λύση για γλυκό μετά από τέτοιο ξέφρενο φαΐ, είναι όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, το πασχαλινό τσουρέκι. Στέρεο, και κατάλληλο για να τραβήξει υγρά και να βοηθήσει στη χώνεψη.

Απέφυγε τον ύπνο μετά το φαγητό. Θα επιβαρύνεις τόσο τον οργανισμό σου. Κάνε έναν περίπατο, στάσου λίγο όρθιος, χόρεψε ένα τσάμικο, αλλά απέφυγε να ξαπλώσεις.

Και να που ήρθε το βράδυ… Μη μου πεις πως θα φας πάλι κρέας; Εκτός του ότι θα έχει κρυώσει πια, καλό θα ήταν να προτιμήσεις κάτι πιο ελαφρύ για βράδυ. Έφαγες , χόρτασες αλλά η μέρα φεύγει. Αν έχεις τηρήσει κάποια απ όσα είπαμε θα περάσεις εύκολο βράδυ. Και να θυμάσαι πως και τις επόμενες μέρες, καλό θα ήταν να κρατήσεις κάποιες από τις συνήθειες της νηστείας, ( σαλάτες, όσπρια, ελαφριά γεύματα) ως αποτοξίνωση της κυριακάτικης κραιπάλης, για το καλό τόσο του μεταβολισμού όσο και του στομαχιού σου!


Κρέας, πολύ κρέας, γλυκά, αυγά, τσουρέκια, αλκοόλ και όλα τα λοιπά καλά είχαν την τιμητική τους τις τελευταίες μέρες. Τώρα όμως πρέπει κάτι να κάνεις για να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου από το σοκ αλλά και να μην πάρεις βάρος από την κραιπάλη αυτών των λίγων ημερών. Τα βήματα είναι απλά: -Επιστρέφεις για λίγο ακόμα στις τροφές τις νηστείας. Μείωσε το κρέας και βάλε στο πρόγραμμα σου περισσότερα όσπρια, λαχανικά ωμά, ή και βραστά γιατί όχι και λίγο σύνθετο υδατάνθρακα όπως το μαύρο ρύζι, η πατάτα και τα ζυμαρικά ζέας. -Μειώνεις τις ποσότητες και αυξάνεις τα γεύματα. Τρως κάθε 3 ώρες το αργότερο κάνοντας συνδυασμούς όλων των θρεπτικών συστατικών,(πρωτεΐνη υδατάνθρακα- λιπαρά) ενώ δεν ξεχνάς τα φρούτα με ξηρούς καρπούς για σνακ. Όσο πλησιάζεις στο βραδινό γεύμα, περιορίζεσαι σε κάτι ελαφρύ αφαιρώντας τον υδατάνθρακα. -Αποφεύγεις αλάτι για τουλάχιστον 10 μέρες. Δεν πειράζει όμως γιατί μπορείς όμορφα να το αντικαταστήσεις με λεμόνι, ελαιόλαδο και μουστάρδα, ή ξίδι, και βέβαια μπόλικα μυρωδικά. -Μαχαίρι κόβεις για επίσης 10 μέρες τη ζάχαρη. Αν σου είναι δύσκολο να απαρνηθείς και τα γλυκαντικά, προτίμησε σιρόπι αγάβης ή μέλι σε περίπτωση που θες να πιεις κάποιο βότανο, ή ζάχαρη καρύδας για τον καφέ σου. Ιδανική πάντως για αποτοξίνωση είναι η τσουκνίδα, ή το αρπαγόφυτο. -Δώσε λίγη δύναμη στην άσκηση σου. Πρόσθεσε ένταση αλλά και διάρκεια ώστε να κάνεις περισσότερες καύσεις και να ιδρώσεις. Είναι λυτρωτικό μετά από την εισβολή τόσων τοξινών στο αίμα.

 

Στην Αμερική είναι γνωστό με το όνομα Nana Icecream, σημασία όμως δεν έχει πως λέγεται, αλλά ότι είναι μία πανέξυπνη λύση για να καλύψεις την ανάγκη σου για γλυκό, τρώγοντας παγωτό, χωρίς ζάχαρη, χωρίς θερμίδες και χωρίς λιπαρά.

Είναι ό,τι πιο εύκολο μπορείς να φανταστείς και απίστευτα γρήγορο!

Υλικά : ( δύο μερίδες)

3 μέτριες μπανάνες, ώριμες.

6-7 φράουλες καλά πλυμένες

1-2 κουταλιές σούπες γάλα καρύδας

1 κγ μέλι ή σιρόπι αγάβης

( μπορείτε διπλασιάζοντας τα υλικά να φτιάξετε περισσότερο παγωτό και να το φυλάξετε στην κατάψυξη)

Εκτέλεση:

Κόβετε σε μικρά κομμάτια τις μπανάνες και τις φράουλες και τις βάζετε στην κατάψυξη για να παγώσουν.

Όταν έρθει η ώρα για να φτιάξετε το παγωτό σας, βγάζετε τα φρούτα από την κατάψυξη και αφήνετε να φύγει η πρώτη ψύξη, ειδικά αν ο καταψύκτης σας είναι πολύ δυνατός.

Βάζετε τα φρούτα μέσα στο μπλέντερ. Καλύτερα να μην είναι χειρός για να γίνει πιο εύκολα η πολτοποίηση. Προσθέστε το γάλα, και το μέλι και χτυπάτε καλά μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα που θα σας θυμίζει παγωτό.

Σερβίρετε αμέσως, ενώ μπορείτε να γαρνίρετε με λίγα κομμάτια φρέσκων φρούτων, ή με γκράνολα, ξηρούς καρπούς, ακόμα και τσιπς σοκολάτας, αναλόγως το γούστο και τις ανάγκες σας.

Τέλειο για τις λιγούρες, ιδανικό για παιδιά, έξυπνη ιδέα για κάποιον που θέλει γλυκό!


Πέρασαν κιόλας 40 μέρες χωρίς κρέας, γαλακτοκομικά και όλα όσα στερήθηκες κατά τη διάρκεια της νηστείας. Και φτάνει η μέρα όπου το κρέας θα έχει την τιμητική του. Πως όμως θα βγεις αλώβητος από την επιστροφή στις πρότερες διατροφικές σου συνήθειες, χωρίς να νιώσεις “άρρωστος”, “φουσκωμένος”, “σκασμένος”, “πρησμένος” από το ξαφνικό σοκ που θα υποστεί το στομάχι; Υπάρχει τρόπος! Η μαγειρίτσα ανοίγει το δρόμο Αν νομίζεις πως η μαγειρίτσα είναι ένα τυχαίο φαγητό κάνεις λάθος! Ο ρόλος της είναι σπουδαίος στη διατροφή μας και δεν είναι άλλος από το να ανοίξει τον δρόμο για το φαγοπότι της Κυριακής. Το καλό είναι πως προετοιμάζει με τον κατάλληλο τρόπο το στομάχι μας για να υποδεχτεί το βαρύ πυροβολικό. Το κακό είναι πως δυστυχώς καταναλώνεται αργά, που σημαίνει πως μπορεί να μας πέσει λίγο βαριά γι αυτό και θέλει προσοχή και μέτρο. Προτιμήστε να φάτε τη μαγειρίτσα μόνο με λίγη σαλάτα, και αποφύγετε τα αυγά, αν και τα θέλει το έθιμο, τα πολλά τυριά και λιπαρά. Ξέρω θέλει προσπάθεια, αλλά ίσως χρειαστείτε μεγαλύτερη για να χωνέψετε αν κάνετε υπερβολές. Κυριακή του Πάσχα: Κάντο σωστά Αν θέλεις να απολαύσεις το πασχαλινό τραπέζι χωρίς παρατράγουδα κράτα τους τύπους. Φάε πρωινό. Μην περάσεις απευθείας στο ψητό, γιατί θα μείνεις νηστικός μέχρι αργά και το αρνί θα σκάσει σαν βόμβα στο στομάχι σου. Φάει ένα ελαφρύ πρωινό νωρίς το πρωί, όπως δημητριακά με γάλα ή ένα τοστ ώστε να προετοιμάσεις το στομάχι σου γι αυτό που θα ακολουθήσει. Στο κεντρικό τραπέζι, μαζί με το κρέας τρώγε και πράσινη σαλάτα. Δεν θα το κάνεις για δίαιτα, θα το κάνεις γιατί η πρασινάδα βοηθάει στην πέψη. Καλό θα ήταν να ξεκινούσες με τη σαλάτα και να πέρναγες στο κρέας, κάτι που ξέρω πως όταν τσιμπάς πάνω από το αρνί είναι δύσκολο. Πιες με μέτρο. Ειδικά αν δεν είσαι μαθημένος, μην φανείς άπληστος! Και κρέας και λιπαρά και αλκοόλ. Θα περάσεις δύσκολα. Και αν πίνεις το ποτό σου , πιες και το νερό σου για να ενυδατώνεσαι! Άσε λίγο χώρο και για το γλυκό… Δεν υπάρχει λόγος να το στερηθείς, αλλά να ξέρεις πως η καλύτερη λύση για γλυκό μετά από τέτοιο ξέφρενο φαΐ, είναι όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, το πασχαλινό τσουρέκι. Στέρεο, και κατάλληλο για να τραβήξει υγρά και να βοηθήσει στη χώνεψη. Απέφυγε τον ύπνο μετά το φαγητό. Θα επιβαρύνεις τόσο τον οργανισμό σου. Κάνε έναν περίπατο, στάσου λίγο όρθιος, χόρεψε ένα τσάμικο, αλλά απέφυγε να ξαπλώσεις. Και να που ήρθε το βράδυ… Μη μου πεις πως θα φας πάλι κρέας; Εκτός του ότι θα έχει κρυώσει πια, καλό θα ήταν να προτιμήσεις κάτι πιο ελαφρύ για βράδυ. Έφαγες , χόρτασες αλλά η μέρα φεύγει. Αν έχεις τηρήσει κάποια απ όσα είπαμε θα περάσεις εύκολο βράδυ. Και να θυμάσαι πως και τις επόμενες μέρες, καλό θα ήταν να κρατήσεις κάποιες από τις συνήθειες της νηστείας, ( σαλάτες, όσπρια, ελαφριά γεύματα) ως αποτοξίνωση της κυριακάτικης κραιπάλης, για το καλό τόσο του μεταβολισμού όσο και του στομαχιού σου!

ΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ : 05 Apr 2018

Τι είναι το Shellac μανικιούρ

Το γυναικείο χέρι είναι πάντα όμορφο όταν είναι περιποιημένο και εκπέμπει καθαριότητα. Γι’ αυτό και οι περισσότερες γυναίκες αναζητούν να κάνουν μανικιούρ μία φορά την εβδομάδα, με αποτέλεσμα η βιομηχανία του νυχιού να μην γνωρίζει ποτέ κρίση.

Αναζητώντας όμως και τη διευκόλυνση των γυναικών κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει διάφορες τάσεις και μόδες γύρω από την περιποίηση του νυχιού, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Κάπως έτσι ανακαλύφθηκε και το Shellac.

To Shellac στην ουσία του είναι ένα ανθεκτικό βερνίκι με μεγάλη διάρκεια και αντοχή στο χρόνο, που λανσάρισε πρώτη μία γνωστή εταιρεία. Στην Ελλάδα ωστόσο και όχι μόνο, χρησιμοποιούμε τον όρο αυτό για να χαρακτηρίσουμε και το ημιμόνιμο μανικιούρ. Αυτό δηλαδή που μπορεί να διατηρηθεί στο νύχι για περισσότερο από 15-20 μέρες.

Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό;

Το γεγονός πως με το ημιμόνιμο μανικιούρ η γυναίκα απαλλάσσεται από την υποχρέωση να πρέπει να φροντίσει τα νύχια της μία φορά την εβδομάδα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το αποτέλεσμα που δίνει είναι απόλυτα φυσικό ( εφόσον η τεχνήτρια είναι σωστά εκπαιδευμένη) αλλά και το γεγονός ότι δεν φθείρεται, δεν χαλάει και δεν ξεβάφει, έχουν κάνει το Shellac no 1 τάση στο χώρο του μανικιούρ. Η ποικιλία που παρουσιάζει στα χρώματα αλλά και τα σχήματα και μήκη, καθώς η γυναίκα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε oval ή τετράγωνα, μακριά ή πιο κοντά, είναι επίσης παράγοντες που θα οδηγήσουν κάποια στο να προτιμήσει το ημιμόνιμο μανικιούρ.

Πως εφαρμόζεται;

Το βερνίκι Shellac σταθεροποιείται στο νύχι με τη βοήθεια λάμπας uv, κάτι που το κάνει ανθεκτικό, με αποτέλεσμα να μην φθείρεται να μην σπάει και να μην χαλάει. Για να φαίνεται όμορφο και φυσικό το νύχι, εφαρμόζονται λεπτές στρώσεις από το βερνίκι, ενώ θέλει και ιδιαίτερη τεχνική. Για το λόγο αυτό η τεχνήτρια που θα απευθυνθείτε θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια τόσο για την τοποθέτηση όσο και για την αφαίρεση του Shellac ώστε να μην τραυματιστεί σε καμία περίπτωση το φυσικό νύχι εξασθενώντας η άνω στοιβάδα του.

Είναι επικίνδυνο από τη στιγμή που δέχομαι ακτινοβολία;

Όπως είναι γνωστό η υπεριώδης ακτίνα που εκπέμπεται και από τον ήλιο, είναι υπεύθυνη για την έκκριση της μελανίνης η οποία προστατεύει το δέρμα και μας μαυρίζει. Δυστυχώς όμως όλοι γνωρίζουν πως μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους ιστούς του δέρματος οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και σε καρκίνο του δέρματος. Γι αυτό οι γιατροί εμμένουν στο να μην γίνονται υπερβολές όσον αφορά στην έκθεση στον ήλιο, στη χρήση σολάριουμ και σε κάθε μορφή υπεριώδους ακτινοβολίας.

Στη περίπτωση του Shellac η ποσότητα είναι αρκετά μικρή, ωστόσο υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να είστε ακόμα πιο προστατευμένες.

Μην καταφεύγετε χωρίς λόγο, αποκλειστικά στο ημιμόνιμο μανικιούρ, αλλά προτιμήστε το σε ειδικές περιστάσεις όπως ένα σημαντικό γεγονός ( γάμος, γιορτές, διακοπές).

-Βάλτε αντηλιακό στα χέρια σας πριν προβείτε στο μανικιούρ ή πεντικιούρ, και φροντίστε να επαναλαμβάνετε τη στρώση σου κάθε φορά που χρειάζεται να “μπείτε” στο φουρνάκι.

-Απευθυνθείτε σε καταστήματα περιποίησης που είναι πιστοποιημένα για την τεχνική αυτή.

 


  Στην Αμερική είναι γνωστό με το όνομα Nana Icecream, σημασία όμως δεν έχει πως λέγεται, αλλά ότι είναι μία πανέξυπνη λύση για να καλύψεις την ανάγκη σου για γλυκό, τρώγοντας παγωτό, χωρίς ζάχαρη, χωρίς θερμίδες και χωρίς λιπαρά. Είναι ό,τι πιο εύκολο μπορείς να φανταστείς και απίστευτα γρήγορο! Υλικά : ( δύο μερίδες) 3 μέτριες μπανάνες, ώριμες. 6-7 φράουλες καλά πλυμένες 1-2 κουταλιές σούπες γάλα καρύδας 1 κγ μέλι ή σιρόπι αγάβης ( μπορείτε διπλασιάζοντας τα υλικά να φτιάξετε περισσότερο παγωτό και να το φυλάξετε στην κατάψυξη) Εκτέλεση: Κόβετε σε μικρά κομμάτια τις μπανάνες και τις φράουλες και τις βάζετε στην κατάψυξη για να παγώσουν. Όταν έρθει η ώρα για να φτιάξετε το παγωτό σας, βγάζετε τα φρούτα από την κατάψυξη και αφήνετε να φύγει η πρώτη ψύξη, ειδικά αν ο καταψύκτης σας είναι πολύ δυνατός. Βάζετε τα φρούτα μέσα στο μπλέντερ. Καλύτερα να μην είναι χειρός για να γίνει πιο εύκολα η πολτοποίηση. Προσθέστε το γάλα, και το μέλι και χτυπάτε καλά μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα που θα σας θυμίζει παγωτό. Σερβίρετε αμέσως, ενώ μπορείτε να γαρνίρετε με λίγα κομμάτια φρέσκων φρούτων, ή με γκράνολα, ξηρούς καρπούς, ακόμα και τσιπς σοκολάτας, αναλόγως το γούστο και τις ανάγκες σας. Τέλειο για τις λιγούρες, ιδανικό για παιδιά, έξυπνη ιδέα για κάποιον που θέλει γλυκό!

 

Ο διαλογισμός είναι κάτι που κερδίσει ολοένα και περισσότερο έδαφος με τα χρόνια. Αρκετά διαδεδομένος στην ανατολική φιλοσοφία κερδίζει σιγά σιγά και τον δυτικό κόσμο. Υπάρχουν όμως ακόμα εκείνοι οι αντιρρησίες που θα σου πουν πως δεν έχουν χρόνο να σπαταλήσουν με το να μην σκέφτονται τίποτα.

Και όμως αυτοί οι αντιρρησίες είναι που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από διαλογισμό. Και για τους πολυάσχολους η λύση είναι μία : το καυτό μπάνιο.

Το μπάνιο, είτε υπό τη μορφή ντους, είτε το απολαμβάνεις σε μία γεμάτη μπανιέρα, από έλαια και μυρωδάτα αφρόλουτρα, έχει τη ρίζες του ως γιατρικό, εδώ και αιώνες.

Οι αρχαίοι Έλληνες πριν από έναν μεγάλο αγώνα, μάχη ή γεγονός έκαναν ένα ζεστό μπάνιο, ενώ οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούσαν το δωμάτιο του μπάνιου ιερό που θεράπευε και ομόρφαινε την ψυχή και το σώμα.

Σήμερα το μπάνιο, ειδικά σε χώρες της ανατολής χρησιμοποιείται και σαν ιδανικό μέρος για την υποδοχή ενός νέου μέλους γι΄ αυτό και ο τοκετός στο νερό είναι πολύ διαδεδομένος.

Όπως και να έχει ένα ζεστό μπάνιο, αποτελεί την καλύτερη και ίσως πιο σύντομη λύση για να χαλαρώσει κάποιος το σώμα αλλά και το μυαλό καθώς δρα διαλογιστικά. Δεν είναι τυχαίο πως κατά τη διάρκεια ενός ντους ή ενός αφρόλουτρου κάποιος σκέφτεται πιο καθαρά, ενώ παίρνονται και μεγάλες αποφάσεις.

Και ενώ  μέχρι  σήμερα το να παίρνει κανείς το μπάνιο του φάνταζε μία διαδικασία ρουτίνας, καλό θα ήταν να αντιμετωπίζεται ως άκρως προσωπικός χρόνος με τον εαυτό μας που μπορεί να μας φέρει σε επαφή με τις ανάγκες μας, κάνοντας μία ευχάριστη ανάπαυλα από το άγχος και το στρες της καθημερινότητας.


ΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ : 03 Apr 2018

Τι είναι το Shellac μανικιούρ

Το γυναικείο χέρι είναι πάντα όμορφο όταν είναι περιποιημένο και εκπέμπει καθαριότητα. Γι’ αυτό και οι περισσότερες γυναίκες αναζητούν να κάνουν μανικιούρ μία φορά την εβδομάδα, με αποτέλεσμα η βιομηχανία του νυχιού να μην γνωρίζει ποτέ κρίση. Αναζητώντας όμως και τη διευκόλυνση των γυναικών κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει διάφορες τάσεις και μόδες γύρω από την περιποίηση του νυχιού, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Κάπως έτσι ανακαλύφθηκε και το Shellac. To Shellac στην ουσία του είναι ένα ανθεκτικό βερνίκι με μεγάλη διάρκεια και αντοχή στο χρόνο, που λανσάρισε πρώτη μία γνωστή εταιρεία. Στην Ελλάδα ωστόσο και όχι μόνο, χρησιμοποιούμε τον όρο αυτό για να χαρακτηρίσουμε και το ημιμόνιμο μανικιούρ. Αυτό δηλαδή που μπορεί να διατηρηθεί στο νύχι για περισσότερο από 15-20 μέρες. Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό; Το γεγονός πως με το ημιμόνιμο μανικιούρ η γυναίκα απαλλάσσεται από την υποχρέωση να πρέπει να φροντίσει τα νύχια της μία φορά την εβδομάδα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το αποτέλεσμα που δίνει είναι απόλυτα φυσικό ( εφόσον η τεχνήτρια είναι σωστά εκπαιδευμένη) αλλά και το γεγονός ότι δεν φθείρεται, δεν χαλάει και δεν ξεβάφει, έχουν κάνει το Shellac no 1 τάση στο χώρο του μανικιούρ. Η ποικιλία που παρουσιάζει στα χρώματα αλλά και τα σχήματα και μήκη, καθώς η γυναίκα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε oval ή τετράγωνα, μακριά ή πιο κοντά, είναι επίσης παράγοντες που θα οδηγήσουν κάποια στο να προτιμήσει το ημιμόνιμο μανικιούρ. Πως εφαρμόζεται; Το βερνίκι Shellac σταθεροποιείται στο νύχι με τη βοήθεια λάμπας uv, κάτι που το κάνει ανθεκτικό, με αποτέλεσμα να μην φθείρεται να μην σπάει και να μην χαλάει. Για να φαίνεται όμορφο και φυσικό το νύχι, εφαρμόζονται λεπτές στρώσεις από το βερνίκι, ενώ θέλει και ιδιαίτερη τεχνική. Για το λόγο αυτό η τεχνήτρια που θα απευθυνθείτε θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια τόσο για την τοποθέτηση όσο και για την αφαίρεση του Shellac ώστε να μην τραυματιστεί σε καμία περίπτωση το φυσικό νύχι εξασθενώντας η άνω στοιβάδα του. Είναι επικίνδυνο από τη στιγμή που δέχομαι ακτινοβολία; Όπως είναι γνωστό η υπεριώδης ακτίνα που εκπέμπεται και από τον ήλιο, είναι υπεύθυνη για την έκκριση της μελανίνης η οποία προστατεύει το δέρμα και μας μαυρίζει. Δυστυχώς όμως όλοι γνωρίζουν πως μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους ιστούς του δέρματος οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και σε καρκίνο του δέρματος. Γι αυτό οι γιατροί εμμένουν στο να μην γίνονται υπερβολές όσον αφορά στην έκθεση στον ήλιο, στη χρήση σολάριουμ και σε κάθε μορφή υπεριώδους ακτινοβολίας. Στη περίπτωση του Shellac η ποσότητα είναι αρκετά μικρή, ωστόσο υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να είστε ακόμα πιο προστατευμένες. -Μην καταφεύγετε χωρίς λόγο, αποκλειστικά στο ημιμόνιμο μανικιούρ, αλλά προτιμήστε το σε ειδικές περιστάσεις όπως ένα σημαντικό γεγονός ( γάμος, γιορτές, διακοπές). -Βάλτε αντηλιακό στα χέρια σας πριν προβείτε στο μανικιούρ ή πεντικιούρ, και φροντίστε να επαναλαμβάνετε τη στρώση σου κάθε φορά που χρειάζεται να “μπείτε” στο φουρνάκι. -Απευθυνθείτε σε καταστήματα περιποίησης που είναι πιστοποιημένα για την τεχνική αυτή.  
GO SOCIAL

Crafted by white-space.gr