Είσαι από εκείνους που με το που ξυπνάνε σηκώνονται ρομποτικά και μηχανικά ετοιμάζονται για τη μέρα τους;

Αν ήξερες σε πόσο βοηθάει το… τέντωμα ίσως από αύριο αφιερώσεις δυο τρία λεπτά από το ξύπνημα σου στο να … τεντωθείς, είτε ξαπλωμένος είτε όρθιος, όπως ακριβώς κάνουν οι γάτες, κάθε φορά που σηκώνονται από την ξάπλα τους.

Λιγότεροι πόνοι και τραυματισμοί
Το αμερικανικό συμβούλιο άσκησης, προτείνει πως οι πρωινές διατάσεις μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες ώστε να περιοριστούν μυϊκοί πόνοι και τραυματισμοί ή πόνοι στις αρθρώσεις.  Γι αυτό και τις συνιστούν σε ανθρώπους που κάνουν καθιστική εργασία με σε κακή στάση, ή αντιμετωπίζουν προβλήματα στον αυχένα  και την πλάτη. Το πρώτο τέντωμα είναι σημαντικό γιατί αποφορτίζει τη σπονδυλική στήλη και τους συνδέσμους από τη νυχτερινή αδράνεια λόγω ύπνου.

Βελτιώνει το κυκλοφορικό
Η σωστή κυκλοφορία του αίματος είναι σημαντική καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, και η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Οι διατάσεις αμέσως μετά τον ύπνο βοηθούν λοιπόν στην τόνωση του κυκλοφορικού και αυτό με τη σειρά του έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα καθώς εντείνει τη συγκέντρωση και οξύνει τις αισθήσεις.

Δίνει ενέργεια
Κάτι που το χρειαζόμαστε καθημερινά όλοι και συχνά δεν βρίσκουμε. Για κάποιο μαγικό λόγο όμως , όταν το σώμα διατείνεται η ενέργεια μας αυξάνεται και προστατεύεται, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το καλό τέντωμα εμποδίζει τον λήθαργο και το αίσθημα κόπωσης.

 


Μία τέλεια συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας. Ιδανικό πρωινό Τέλειο brunch Χορταστικό μεσημεριανό Ελαφρύ βραδινό Υλικά: Ένα μέτριο αβοκάντο, μαλακό 3 κούπες baby σπανάκι αλάτι/πιπέρι 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι 1/5 ξερό κρεμμύδι 2 κουταλιές της σούπας ξίδι 2 αυγά 2 φέτες καπνιστός σολομός Εκτέλεση Ανοίγετε το αβοκάντο στα δύο και αφαιρείτε τον καρπό του. Τοποθετείτε τα δύο κομμάτια σε ένα μεγάλο πιάτο. Πάνω στο αβοκάντο θα τοποθετείστε όλα όσα θα ετοιμάσετε στη συνέχεια. Ανακατεύετε το σπανάκι μέσα σε ένα μπολ με το αλάτι το πιπέρι, τη μία κουταλιά λάδι, και το λεμόνι. Τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι βάζετε την άλλη μία κουταλιά λάδι, και ανάβετε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε για 1- 2 λεπτά ανακατεύοντας καλά. Βάζετε λίγο αλάτι, πιπέρι, και τα βγάζετε από τη φωτιά. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε νερό μέχρι τη μέση, προσθέτετε τις δύο κουταλιές ξίδι και αλάτι. Το αφήνετε να πάρει θερμότητα, έως ότου το νερό αρχίσει να σιγοβράζει. Μην το αφήσετε όμως να βράσει! Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε γρήγορα το νερό δημιουργώντας δίνη, και όσο αυτή γυρίζει ρίχνετε μέσα τα δύο αυγά.  Αφήνετε τα αυγά να βράσουν για λίγα λεπτά,  (2-3)ενώ στριφογυρίζουν. Τα αυγά θα αρχίσουν να γίνονται λευκά κρύβοντας με το ασπράδι τους κρόκους.  Τα αφαιρείτε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε για λίγο σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αν εξέχουν ασπράδια τα αφαιρείτε ώστε το αυγό να έχει  στρογγυλό σχήμα. Επιστρέφετε στο αβοκάντο σας, όπου τοποθετείτε σε κάθε κομμάτι,  αρχικά το σοταρισμένο σπανάκι με το κρεμμύδι,  μετά το σολομό, και στο τέλος το αυγό. Καλή όρεξη

MORE FROM THEFitness & Sports

MORE To BELIEVE