Αν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα τετράποδο φίλο, μία πρόσφατη μελέτη που έγινε από τον Ακίτο Ακαόκα, για λογαριασμό του τμήματος κτηνιατρικής σε πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας, ίσως σας δώσει ακόμα έναν λόγο για να κάνετε το βήμα!

Τα σκυλιά καταλαβαίνουν τους ψεύτες αλλά και τους κακούς.

Για τη μελέτη χρειάστηκαν 34 σκυλιά, οικόσιτα. Οι ιδιοκτήτες τους για δύο ημέρες, έκαναν το εξής πείραμα. Τη μία έβαζαν φαγητό σε ένα σημείο και έδιναν εντολή στο σκυλί τους να πάει να το βρει και να το φάει. Την επόμενη έδιναν εντολή στο σκυλάκι να πάει να βρει και να φάει μία λιχουδιά σε ένα άλλο σημείο, στο οποίο όμως δεν έβαζαν τίποτα.

Τα περισσότερα σκυλιά μόλις είδαν ότι οι τα αφεντικά τους ουσιαστικά τους κοροϊδεύουν, μετά την Τρίτη αποτυχημένη απόπειρα, όχι μόνο έδειχναν διστακτικά στο να πάνε αν αναζητήσουν την τροφή αλλά εξέφραζαν και τη δυσαρέσκεια τους με διάφορους τρόπους. Από αυτό και μόνο αποδεικνύεται πως στα σκυλιά δεν αρέσουν τα ψέματα και πως μπορεί να τρώνε πολλά, αλλά δεν τρώνε… το παραμύθι.

Πέρα από αυτό οι πιστοί μας φίλοι, έχουν την έκτη αίσθηση και μπορούν να καταλάβουν ανάμεσα σε πολλά πρόσωπα ποια είναι εκείνα που δεν εκτιμούν οι ιδιοκτήτες τους.


Αυτό δείχνει μία τελευταία έρευνα που έκανε το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση με τίτλο “Living Planet”, σύμφωνα με την οποία μέσα σε μόλις 40 χρόνια έχει καταστραφεί το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού άγριων ζώων. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Θηλαστικά, πτηνά, ερπετά, αμφίβια, και ψάρια έχουν μειωθεί παραπάνω από το μισό από το 1970 έως το 2014. Τη χειρότερη κατάσταση παρουσιάζει η Καραϊβική και η Λατινική Αμερική με το 63% του πληθυσμού των άγριων ζώων να έχει αφανιστεί. Την καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η Β. Αμερική και η Γροιλανδία, ενώ η Ευρώπη μετράει απώλειες της τάξεως του 31%. Οι κυριότεροι λόγοι για την παγκόσμια αυτή πληγή είναι η απώλεια και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η γεωργία, η αστικοποίηση, και η αλιεία. Η WVF υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη για την δημιουργία και υλοποίηση μία παγκόσμιας συμφωνίας κατά τα πρότυπα της συμφωνίας του Παρισίου για το κλίμα, και δηλώνει πως η γενιά μας είναι η πρώτη που κατέστρεψε το κλίμα αλλά και η τελευταία που μπορεί να κάνει κάτι για να ανατρέψει τα δεδομένα.

MORE FROM THEΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

MORE To BELIEVE