Είχα σκοπό να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη συνταγή το Σαββατοκύριακο πριν την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο ίσως κάποιοι γνωρίζετε πως περάσαμε μία περιπέτεια υγείας οικογενειακώς, και χρειάστηκε να νοσηλευτεί το μωράκι μας στο νοσοκομείο, κάτι που σημαίνει πως δεν είχα κανένα περιθώριο να ασχοληθώ με το οτιδήποτε πλην από το μωρό μου. Ωστόσο επειδή ξέρω πως αγαπάτε πολύ τις συνταγές της πεθεράς μου , της κας Αλεξάνδρας, είπα να σας δώσω τα μυστικά της για την πιο τέλεια ταραμοσαλάτα! Εξάλλου δεν τρώμε ταραμά μόνο την Καθαρά Δευτέρα!

Υλίκά για ¼ ταραμοσαλάτας 

1 ½ λεμόνι

1 κρεμμύδι ξερό

μισό κιλό ψωμί που το βάζουμε να μουσκέψει

Λάδι

1 κγ κοφτό ζάχαρη

¼ λευκό ταραμά

Εκτέλεση :

Παίρνουμε το κρεμμύδι και το λεμόνι και τα χτυπάμε μαζί στο μπλέντερ. Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λίγο τον ταραμά και αφού χτυπηθούν λίγο τα βάζουμε σε ένα μπολ. Έπειτα, παίρνουμε λίγο λίγο το μείγμα και το ρίχνουμε εκ νέου στο μπλέντερ προσθέτοντας αυτή τη φορά το ψωμί και το λάδι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Αν το μπλέντερ μας δεν χωράει όλη την ποσότητα των υλικών το κάνουμε σταδιακά. Η συνταγή δεν έχει συγκεκριμένη ποσότητα στο λάδι, καθώς όσο περισσότερο λάδι βάζουμε τόσο πιο κρεμώδης γίνεται ο ταραμάς, επομένως αποφασίστε εσείς ποια είναι η υφή που προτιμάτε.

Μία πολύ νόστιμη συνταγή που δεν είναι απαραίτητο να την τρώτε μόνο κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

 


Ήταν 2005 Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και ανυπομονούσα να ξημερώσει η επόμενη μέρα γιατί θα γινόμουν κουμπάρα στο γάμο της καλύτερης μου φίλης!Δυστυχώς όμως είχα υψηλό πυρετό και πόνο στο λαιμό. Θυμάμαι ήμουν στεναχωρημένη και η γιαγιά μου προσπαθούσε να με παρηγορήσει λέγοντας μου πως αν έπινα αυτό που θα μου έδινε θα γινόμουν περδίκι. Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκα να πίνω κάτι που δεν είχα ιδέα τι ήταν, το ήπια ωστόσο επειδή το είχε φτιάξει η γιαγιά μου. Αν την επόμενη μέρα δεν είχα νιώσει πολύ καλύτερα, με τη μύτη μου να μπορεί να αναπνέει καλύτερα, τις αμυγδαλές μου να έχουν ανακουφιστεί και να τον λαιμό μου να μην πονάει τόσο, δεν θα πίστευα ποτέ ότι εκείνο το γιατρικό της γιαγιάς μου θα μπορούσε να κάνει πραγματικά θαύματα! Έμαθα τη συνταγή και κάθε φορά που αρρωσταίνω ή που νιώθω το λαιμό μου τραχύ φτιάχνω το γιατρικό και βλέπω αμέσως βελτίωση! Σας παραθέτω τη συνταγή και σας προκαλώ να τη δοκιμάσετε όταν έρθει η ώρα... Υλικά: ζεστό νερό μία κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη λίγη φλούδα πορτοκάλι γαρίφαλο χυμός από ένα λεμόνι μία μεζούρα ουίσκι Εκτέλεση: Βράζετε το νερό και λιώνετε μέσα σε αυτό τη ζάχαρη. Πρόσθετε τη φλούδα πορτοκάλι όπου έχετε καρφώσει τα γαρίφαλα και ανακατεύετε ώστε να αφήσει το πορτοκάλι και το γαρίφαλο τα αρώματα τους. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στον χυμό από το λεμόνι και το ουσίκσι! Ανακατεύετε και είναι έτοιμο να το πιείτε! Φροντίστε να είναι χλιαρό προς ζεστό το ρόφημα σας, για πιο άμεσα αποτελέσματα! Περαστικά!

MORE FROM THECook It

MORE To BELIEVE