Ο καιρός παίζει τα παιχνίδια του αλλά σίγουρα δεν είναι ….καιρός για κρυολογήματα! Αν λοιπόν και εσύ, όπως και γω παλεύεις με μπούκωμα, πονοκέφαλο, πόνο στις αρθρώσεις και πυρετό, να τι πρέπει να δοκιμάσεις. Το έκανα και δεν έχασα.

Η λεβάντα είναι γνωστή για τις θεραπευτικές τις ιδιότητες και αν δεν το γνώριζες να ξέρεις πως το μαγικό αυτό φυτό, από την αρχαιότητα θεωρείται βάλσαμο για πολλά, όπως ιγμορίτιδα, έκζεμα, ημικρανίες κλπ.

Πιείτε το χωρίς φόβο γιατί εκτός από ευεργετικό είναι και νόστιμο!

Υλικά :

1φλ μέλι

8 φλ νερό

1κγ φύλλα λεβάντας ( τα βρίσκετε αποξηραμένα σε μαγαζί με βιολογικά)

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας

1φλ χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Βράζετε πρώτα τα 4 φλιτζάνια νερό, και αφού πάρει βράση βάζετε μέσα το μέλι και τα αποξηραμένα φύλλα λεβάντας. Αφήνετε το νερό να πάρει γεύση από το φυτό και στη συνέχεια σουρώνετε όπως ακριβώς θα κάνατε με το τσάι σας, ή όποιο άλλο βότανο. Μόλις κρυώσει το ρόφημα σας και το σουρώσετε καλά, προσθέτετε το υπόλοιπο νερό, τον χυμό από το λεμόνι και το αιθέριο έλαιο. Μπορείτε να καταναλώσετε το ρόφημα σας είτε ζεστό, αν το απαιτούν οι συνθήκες, ( κρυολόγημα) ή να το απολαύσετε κρύο με πολύ πάγο.( ιδανικό για ημικρανίες)


Με τη Νορβηγία να έχει τα σκήπτρα , την Ιρλανδία να ακολουθεί, και τη Βρετανία να εφαρμόζει το φόρο της ζάχαρης από τον Απρίλιο του 2018, οι ερευνητές δίνουν και παίρνουν προκειμένου να καταλάβουν αν η αύξηση στην τιμή προϊόντων με ζάχαρη, έχει επιφέρει αποτελέσματα τόσο στους καταναλωτές, όσο και στην οικονομία. Και οι δείκτες είναι ενθαρρυντικοί. Στη Νορβηγία, η χασούρα δεν φάνηκε να είναι μεγάλη για τις βιομηχανίες αναψυκτικών στις οποίες αφορούσε αρχικά ο φόρος, καθώς αυτές είχαν προνοήσει όχι μόνο να μειώσουν την ποσότητα ζάχαρης στα προϊόντα τους αλλά και να εμπλουτίσουν τα ράφια της αγοράς, με προϊόντα χωρίς καθόλου ζάχαρη, δίνοντας χώρο στις γλυκαντικές ουσίες. Από την άλλη, το κράτος είχε ένα σημαντικό έσοδο, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, από το φόρο ζάχαρης, καθώς ακόμα και αν μειώθηκαν οι καταναλωτές της, η αύξηση της τιμής στα προϊόντα που φορολογήθηκαν , έφερε μία ισορροπία. Εκεί που τα νούμερα έδειξαν ενθαρρυντικά σημεία, ήταν στους καταγεγραμμένους διαβητικούς. Η χώρα που ήταν σε πιο κρίσιμη κατάσταση ήταν η Βρετανία με 3,7 εκατομμύρια καταγεγραμμένους διαβητικούς, γι αυτό και αποφάσισε να εφαρμόσει τον φόρο στη ζάχαρη. Αυτό το πρώτο εξάμηνο, τα στοιχεία δίνουν ελπίδες, με 200,000 λιγότερους «φρέσκους» ασθενείς, να κάνουν την εμφάνιση τους σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή. Βλέποντας τα αποτελέσματα της πρώιμης αυτής εφαρμογής, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες δηλώνουν έτοιμες να πειραματιστούν στην προσπάθεια τους να κόψει ο λαός τους τη ζάχαρη.

MORE FROM THEΔΙΑΤΡΟΦΗ

MORE To BELIEVE