cook it : 20 Nov 2018

Ψωμί κολοκύθας

Η κολοκύθα είναι στην εποχή της ! Μία γεύση πολύ δημοφιλής όλο το χειμώνα που αγαπά πολύ και τα Χριστούγεννα! Η παρακάτω συνταγή θα σας δώσει ένα νόστιμο αφράτο ψωμί που ωστόσο θα θυμίζει περισσότερο κέικ, καλύπτοντας όσους θέλουν να θεωρούν τη γεύση αλμυρή, αλλά ικανοποιώντας και εκείνους που θέλουν να πιστεύουν πως τρώνε κάτι “γλυκό”. Νόστιμο για όλες τις ώρες, γρήγορο και οικονομικό.

Υλικά:

280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

70 γρ σπόρους κολοκύθας

200γρ πουρέ κολοκύθας. (Μπορείτε να τον βρείτε έτοιμο σε κονσέρβα ή να τον φτιάξετε μόνοι σας απλά βάζοντας φέτες κολοκύθας στο φούρνο. Αφού έχετε ανοίξει την κολοκύθα και την έχετε κόψει σε φέτες, έχοντας αφαιρέσει σπόρια και ίνες, βάζετε σε ένα βαθύ ταψί τις φέτες με τη φλούδα να ακουμπά στον πάτο του ταψιού, βάζετε νερό μέσα στο ταψί, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε στο φούρνο στους 220 για 2 με 2 ½ ώρες. )

1κγ βανίλια

3 μεγάλα αυγά

300γρ κρυσταλλική ζάχαρη

180γρ λάδι

½ κγ αλάτι

¼ κγ baking powder

1 κγ μαγειρική σόδα

2 κγ κανέλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την κανέλα, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ θα βάλετε τη ζάχαρη το λάδι, τα αυγά και τη βανίλια.

Στη συνέχεια ενώνετε το περιεχόμενο των δύο μπολ σε ένα μείγμα και προσθέτετε τον πουρέ κολοκύθας και τους σπόρους κολοκύθας. Εφόσον ανακατέψετε καλά και το μείγμα βγει ομοιόμορφο απλώστε το σε μία φόρμα είτε σιλικόνης είτε μοιράστε το σε μικρά φορμάκια για muffins και βάλτε τα για ψήσιμο. Αν αποφασίσετε να κάνετε ένα μεγάλο ψωμί, ο χρόνος ψησίματος είναι γύρω στη 1 με 1 ½ ώρα. Αν κάνετε muffins τότε ψήστε για 30 λεπτά.

Όταν σβήσετε το φούρνο αφήστε το ψωμί ή τα muffins για δέκα λεπτά ακόμα μέσα στο φούρνο και στη συνέχεια αφήστε να κρυώσουν τελείως πριν τα βγάλετε από τη φόρμα τους.

Στα muffins ταιριάζει να τα πασπαλίσετε και με λίγη ζάχαρη άχνη…

Τρώγονται τέλεια με τσάι και καφέ!

Καλή απόλαυση!


ομορφιά και στιλ : 20 Nov 2018

Νύχια στον ατμό!

Το mate είναι στη μόδα τις τελευταίες σεζόν,  και όχι μόνο στη μαύρη απόχρωση που ουσιαστικά εισήγαγε και τη φιλοσοφία του mate στο μανικιούρ αλλά και σε άλλες αποχρώσεις ανοιχτές αλλά και πιο σκούρες. Αν θες και εσύ να το δοκιμάσεις στο δικά σου νύχια, ή αν δεν έχεις χρόνο να κάνεις το καθιερωμένο σου μανικιούρ, ή χρήματα να δώσεις για να σου φτιάξουν τα νύχια, υπάρχει τρόπος να το τολμήσεις μόνη σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το αγαπημένο σου βερνίκι, σε όποιο χρώμα και αν προτιμάς, και μία κατσαρόλα στην οποία θα βράζεις νερό. Βάφεις κανονικά όπως συνηθίζεις , τα νύχια σου, όσο περιμένεις να φτάσει το νερό σε σημείο βρασμού. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην αφήσεις το μανό  να στεγνώσει! Όταν το νερό αρχίσει να ατμίζει, πήγαινε προσεκτικά από πάνω, και σε απόσταση ασφαλείας ώστε να μην καείς, βάλε τα χέρια σου πάνω από την κατσαρόλα, με τα νύχια να «κοιτούν» το νερό έτσι ώστε ο ατμός να «σκάει» πάνω τους. Και απλά περίμενε να δεις το θαύμα να συμβαίνει. Σε περίπου 5 δευτερόλεπτα το βερνίκι θα αρχίσει να θαμπώνει! Περίμενε περίπου ένα με δύο λεπτά, ώστε να «θαμπώσουν» καλά τα νύχια σε όλα τα δάχτυλα. Πάρε το χρόνο σου ώστε να στεγνώσουν τα νύχια σου, όπως θα έκανες με το καθιερωμένο σου  μανικιούρ και πλέον έχεις και συ ένα υπέροχο mate αποτέλεσμα. Enjoy!

MORE FROM THECook It

MORE To BELIEVE