Αν αγαπάτε το ψωμί είμαι σίγουρη πως αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει. Μπορείτε να την παρουσιάσετε σε κάποιο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, ή να το κάνετε για εσάς ώστε να δώσετε άλλη γεύση στο ψωμί σας. Συντηρείται στο ψυγείο και σίγουρα θα το λατρέψουν ακόμα και εκείνοι που δεν αγαπούν τα μανιτάρια.

Υλικά:
250γρ άσπρο αλεύρι για ψωμί
½ κς αλάτι
½ κς ελαιόλαδο
1 κς μαγιά
160γρ χλιαρό νερό
6 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες χούφτες μαϊντανό ψιλοκομμένο
250γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
½ κούπα μαργαρίνη
αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Αναμιγνύετε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά σε ένα μπολ. Κάνετε μία «τρύπα» στον πάτο, και βάζετε το νερό και το λάδι. Ανακατεύετε καλά τα υλικά με ένα κουτάλι και αφού τα ομοιογενοποιήσετε μεταφέρετε τη ζύμη σε μία επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με αλεύρι. Ζυμώνετε για δέκα λεπτά.

Στη συνέχεια μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ που του οποίου έχετε λαδώσει το εσωτερικό και το καλύπτετε με μία πετσέτα. Αφήστε τη ζύμη να διπλασιαστεί κάτι που μπορεί να γίνει σε περίπου μία ώρα.

Στο μεταξύ ζεστάνετε λάδι μέσα σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και αφού αρχίσει να καίει το λάδι, προσθέστε τα μανιτάρια και 2 σκελίδες σκόρδο. Σοτάρετε για 10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Βάλτε τα μανιτάρια μέσα σε ένα μπολ και προσθέστε τον μαϊντανό, τις 4 σκελίδες σκόρδο, τη μαργαρίνη και ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη το μπολ και επιστρέψτε στη ζύμη.

Ζυμώστε λίγο ακόμα τη ζύμη ώστε να «σκάσουν» οι φουσκάλες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί, έπειτα αλευρώστε μία επιφάνεια εργασίας και μεταφέρετε εκεί τη ζύμη.

Με έναν πλάστη «ανοίξτε» στη ζύμη φροντίζοντας οι διαστάσεις να είναι περίπου 30χ10. Γεμίστε με το μείγμα μανιταριών και στη συνέχεια κλείστε σαν ρολό τη ζύμη από τη μία άκρη στην άλλη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σκεπάζετε με μία πετσέτα το ψωμί για 20 λεπτά και αμέσως μετά το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς για άλλα είκοσι λεπτά. Μόλις το ψωμάκι ψηθεί καλά, μπορείτε να το περάστε με ένα πινελάκι λίγο ελαιόλαδο, ή μαργαρίνη.

Αφήστε το να κρυώσει και είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

 


Συνήθως κάποιος παχαίνει όταν τρώει παραπάνω ή όταν κάνει καθιστική ζωή. Τι συμβαίνει όμως όταν κάποιος βάζει βάρος ενώ προσέχει τη διατροφή του αλλά κάνει και τη γυμναστική του; Υπάρχουν λόγοι: -Περιβαντολλογικές τοξίνες -Αλλοπρόσαλλες βάρδιες εργασίας -Κακός ύπνος -Στρες -Ηχορύπανση -Ηλεκτρομαγνητικά πεδία Ίσως κανένας από αυτούς τους παράγοντες δεν θα μας κινούσε την υποψία πως μπορεί να οφείλεται για την αύξηση βάρους, δυστυχώς όμως συμβαίνει, και ο τρόπος περιγράφεται παρακάτω. Όλα τα θηλαστικά έχουν από τη φύση τους την τάση να αυξάνουν και να κρατάνε το βάρος τους, και το λίπος τους, όντως μπουν στην «ζώνη επιβίωσης» κάτι που ενεργοποιείται από τον οργανισμό με την αύξηση της κορτιζόλης στο σώμα μας. Υπό κανονικές συνθήκες ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει υψηλές αλλά στο πλαίσιο του φυσιολογικού, τιμές κορτιζόλης, το πρωί, με το που ξυπνάμε, και όσο περνάει η μέρα,  οι τιμές αυτές πέφτουν. Σε συνθήκες όμως μίας αγχώδους καθημερινής ζωής, όπου υπάρχει ένταση, άγχος, φασαρία, η κορτιζόλη παράγεται περισσότερη απ όση χρειάζεται καθ΄όλη την ημέρα, κάτι που μας βάζει στη «ζώνη επιβίωσης». Έτσι επιστρατευόμαστε να αντιδράσουμε στον «κίνδυνο» που μας απειλεί, με το να κρατάμε ή ακόμα και να αυξάνουμε το βάρος μας. Με λίγα λόγια το κακό περιβάλλον και το άγχος παχαίνουν. Και η λύση σε αυτό, δεν είναι μία ακόμα πιο αυστηρή δίαιτα, ή πολλή περισσότερη άσκηση. Οι ειδικοί προτείνουν όπλα για όλους εκείνους τους παράγοντες που μας θέτουν σε «ζώνη επιβίωσης»  και που δεν είναι άλλα από: -Τον διαλογισμό -Τη γιόγκα -Τον καλό ύπνο -Τα προβιοτικά -Την αποτοξίνωση -Το μασάζ -Το χρόνο στη φύση Η ανάγκη για όλα τα παραπάνω μάλιστα κρίνεται τόσο απαραίτητη που η επιστήμη καλεί τον σύγχρονο άνθρωπο να αρχίζει να χτίζει τη ζωή του γύρω από αυτά φροντίζοντας να αφιερώνει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί σε αντίστοιχες δραστηριότητες της επιλογής του.

MORE FROM THECook It

MORE To BELIEVE