Και όμως, είναι κάποιες φορές που τα γιατροσόφια της γιαγιάς μπορούν να κάνουν θαύματα.
Παθαίνετε κράμπες κατά τη διάρκεια του ύπνου;
Πάσχετε από το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών;
Αν η κατάσταση σας είναι ήπια και όχι παθολογική που σημαίνει πως δεν χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή, τότε μπορείτε να δείτε βελτίωση με μία απλή κίνηση.
Τοποθετείστε ένα σαπούνι κάτω από το προστατευτικό κάλυμμα του στρώματος σας !
Κοντά στο 42% των ανθρώπων που όταν πέσουν στο κρεβάτι έρχονται αντιμέτωποι με κινητικές διαταραχές των άκρων τους, έχουν βρει την ησυχία τους μέσα από αυτό το τρικ με το σαπούνι. Οι ειδικοί δεν είναι σε θέση να ερμηνεύσουν για ποιό λόγο είναι τόσο αποτελεσματικό αυτό το κόλπο αλλά υποπτεύονται πως έχει να κάνει με το μαγνήσιο που περιέχουν τα σαπούνια.
Δεδομένου πως το μαγνήσιο είναι ένα φυσικό μυοχαλαρωτικό, ενδεχομένως να ευθύνεται αυτό για το ότι οι ανήσυχοι μύες ηρεμούν.
Όταν οι κράμπες παρουσιάζονται μόνο κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης, ή  το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών (τινάζονται τα πόδια όταν κάποιος είναι ξαπλωμένος, είτε μουδιάζουν και μυρμηγκιάζουν ) δεν είναι τόσο έντονο ώστε να απαιτείται η χορήγηση κάποιας φαρμακευτικής αγωγής, συνήθως οι πάσχοντες αναζητούν ανακούφιση σε  ένα ζεστό μπάνιο πριν πέσουν στο κρεβάτι, είτε σε κάποια θερμοφόρα, κόβουν το αλκοόλ και την καφεΐνη, αποφεύγουν την άσκηση πριν κοιμηθούν.
Το πιο δημοφιλές ωστόσο μυστικό που έχει και τα θεαματικότερα αποτελέσματα για την πλειοψηφία όσων το δοκίμασαν, είναι το σαπούνι στο υπόστρωμα. Μάλιστα αν το σαπούνι είναι με άρωμα λεβάντας η δράση του θα είναι ακόμα μεγαλύτερη χάρη και στις ευεργετικές ιδιότητες του μοβ λατρεμένου φυτού που ηρεμεί , χαλαρώνει και γαληνεύει.


Δύσκολη εποχή για τα μωράκια, καθώς  οι πιθανότητες να αρπάξουν ένα γερό κρυολόγημα είναι πολλές. Πως όμως μπορείτε να βοηθήσετε το παιδάκι σας, απαλύνοντας του τον έντονο και επίμαχο βήχα, χωρίς τη χορήγηση φαρμάκων; Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αναπαυτικό μαλακό μαξιλάρι και λίγο χρόνο με το μωράκι σας. Το ξαπλώνετε μπρούμυτα, με το στομαχάκι του να ακουμπάει στο μαξιλάρι. Ξεκινάτε να του  κάνετε μαλάξεις για να θερμάνετε την περιοχή της πλάτης. Οι κινήσεις σας  θα πρέπει να είναι παράλληλες με τη σπονδυλική στήλη, και η φορά τους από τη μέση προς το λαιμό. Όταν αρχίσετε να νιώθετε την περιοχή να ζεσταίνει μπορείτε να συνεχίσετε τις μαλάξεις με φορά από τη σπονδυλική στήλη προς τα πλευράκια του μωρού. Στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε ένα ελαφρύ και τρυφερό μασάζ με τα δάχτυλα σας, στις περιοχή γύρω από τα πλευρά. Ξεκινήστε από τα χαμηλά των πνευμόνων και προχωρήστε προς τα πάνω. Μόλις ολοκληρώσετε με τις μαλάξεις, τοποθετείστε για δύο τρία λεπτά το μωράκι σε καθιστή θέση και χτυπήστε του απαλά την πλατούλα όπως όταν θέλετε να ρευτεί... Αν έχετε χρόνο, ξανακάνετε όλη τη διαδικασία από την αρχή. Υπάρχει όμως ένας περιορισμός : Αν το παιδάκι σας έχει πυρετό, και η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 38 βαθμούς, μην κάνετε τίποτα από τα παραπάνω. Η ανακουφιστική αυτή μέθοδος πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν το παιδάκι σας δεν έχει πυρετό, ή κάνει δέκατα.  

MORE FROM THEΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ

MORE To BELIEVE