Και αυτό γιατί οι επιστήμονες ανακάλυψαν τόσο στο κόκκινο κρασί όσο και στη σοκολάτα, κυρίως τη μαύρη, χημικές ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα σε μελέτη που επικεντρωνόταν στην ανάπλαση των κυττάρων.

Επιστήμονες των πανεπιστημίων του Μπράιτον, έκαναν καλλιέργεια σε κύτταρα, όταν διαπίστωσαν πως κάποιες χημικές ουσίες ευθύνονται για την αναζωογόνηση  των κυττάρων. Ανάμεσα σε αυτές τις ουσίες ήταν και κάποιες που περιέχονται και στα βατόμουρα, τα σταφύλια  και το κακάο.

«Παρακολουθούσαμε την διαίρεση των κυττάρων, που χρειάζεται για να διατηρείται κάποιος νέος. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως τα τελομερή των χρωμοσωμάτων, δεν μίκραιναν κατά τη χρήση των εν λόγω χημικών ουσιών κάτι που σημαίνει πως υποβοηθούνταν στην ανάπλαση τους!»

Αυτή η διαπίστωση των ειδικών ανοίγει την πόρτα στις βιομηχανίες καλλυντικών να προβούν στη δημιουργία προϊόντων με κόκκινο κρασί και σοκολάτα, κάτι που ήδη συμβαίνει, αλλά μερικοί επιμένουν και στην άμεση κατανάλωση τόσο του κόκκινου κρασιού όσο και του αγαπημένου γλυκίσματος που ούτως ή άλλως έχει αποδειχθεί πως έχουν γενικότερα οφέλη στην υγεία, αν καταναλώνονται με μέτρο.


cook it : 18 Nov 2018

Σούπα αρακά

Ο καιρός έχει αρχίσει για τα καλά να κρυώνει και τι καλύτερο από μία σούπα! Αν δεν έχεις δοκιμάσει τη σούπα αρακά, να η ευκαιρία. Δυναμωτική, νόστιμη, γεμάτη πρωτεΐνη, και σίγουρα διαφορετική...   Υλικά: 1 κς βούτυρο 1κς έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο λίγο σέλερι ανάλογα με το γούστο, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1κγ φρέσκο θυμάρι ή βασιλικό 6 κούπες αρακά, είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο 4 κούπες ζωμό της αρεσκείας σας. Ταιριάζει πολύ ο ζωμός κοτόπουλου αλλά και λαχανικών ½ κγ αλάτι πιπέρι ανάλογα με το γούστο Εκτέλεση: Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε μετά το κρεμμύδι, το σέλερι και αφήστε να κάψουν για περίπου 4-6 λεπτά ανακατεύοντας. Στη συνέχεια βάλτε μέσα το σκόρδο και το θυμάρι ή τον βασιλικό, και ανακατέψτε στη φωτιά για ακόμα 10 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τον αρακά, με τον ζωμό και λίγο νερό ( 1-2 κούπες αν και εφόσον χρειαστεί) Αφήστε το να πάρει βράση, και όταν αρχίζει να βράζει η σούπα, χαμηλώστε τη φωτιά ώστε να μαγειρευτεί καλά ο αρακάς μέχρι να μαλακώσει καλά. Όταν έχει μαλακώσει ο αρακάς, κάντε τη σούπα πουρέ με ένα μπλέντερ, αλλά προσοχή μην καείτε! Η σούπα σας είναι έτοιμη για να βάλετε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το πως προτιμάτε! Καλή όρεξη

MORE FROM THEΔΙΑΤΡΟΦΗ

MORE To BELIEVE