Ο  “τάδε” ήταν εύχαρης, όμορφος, γοητευτικός , μορφωμένος. Στην αρχή η παρέα του ήταν διασκεδαστική και αυτά που έλεγε ακούγονταν ψαγμένα.
Μου είχε περάσει κιόλας από το μυαλό πως μαζί του, αν δεν ήμουν ερωτευμένη με άλλον, την εποχή που τον γνώρισα, θα μπορούσα να είμαι και ζευγάρι.
Με τον καιρό όμως η επαφή μου μαζί του με κούραζε. Έφευγα από τις συναντήσεις μας με κεφάλι βαρύ, απίστευτο χασμουρητό και όταν ξανά έβλεπα κλήση στο κινητό μου απέφευγα να το σηκώσω. “Δεν μπορώ με κουράζει” έλεγα σαν δικαιολογία στον εαυτό μου.
Ο “δείνα” πάλι ήταν από εκείνους τους ανθρώπους που σου προκαλούν εσωτερική αναστάτωση και μόνο στη σκέψη ότι θα χρειαστεί να περάσεις κάποιες ώρες της μέρας σου μαζί του. Η υπεροψία του, η αλαζονεία που τον διακατέχει και η επιθετική λεκτική συμπεριφορά του, ήταν σοβαροί λόγοι για να σκεφτώ μέχρι και να αναζητήσω συμβουλές ειδικών για να μπορέσω να συμβιώνω επαγγελματικά μαζί του. Μια μέρα μάλιστα, ο βιασμός που είχε υποστεί η ψυχή μου από τον τρόπο που μιλούσε και συμπεριφερόταν, με οδήγησε να ρίξω επίτηδες το αυτοκίνητο σε μία κολόνα, στο πλαίσιο κρίσης πανικού.
Και τα δύο περιστατικά που σας περιγράφω είναι αληθινά και τα δύο αποτελούν προσωπικές , δικές μου εμπειρίες. Ήταν οι δύο από τις πολλοστές φορές  που έπεσα θύμα συναισθηματικού βαμπίρ.
Τα συναισθηματικά βαμπίρ είναι άνθρωποι με χαμηλές δονήσεις ενέργειας που για να μπορέσουν να επιβιώσουν “ρουφούν” την ενέργεια ανθρώπων που την κατέχουν σε περίσσια και είναι ανοικτοί στους άλλους. Μπορεί να είναι φιλικοί , συμπαθείς και ευγενικοί, ή άνθρωποι δύστροποι με έντονα ναρκισσιστικά στοιχεία. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Συναντάμε πολλά συναισθηματικά βαμπίρ στη ζωή μας, δεν είναι απαραίτητο να πρόκειται για νέα γνωριμία καθώς μπορεί να ανήκει και στον συγγενικό μας κύκλο, ενώ τις περισσότερες φορές δεν συνειδητοποιούμε πως αυτό το απροσδιόριστα δυσάρεστο συναίσθημα που μας διακατέχει ή ακόμα και η σωματική κόπωση, είναι αποτέλεσμα της αφαίμαξης της ενέργειας μας από συναισθηματικό βαμπίρ. Πως όμως θα καταλάβεις αν είσαι και συ θύμα; Συνέχισε να διαβάζεις.

Αίσθημα κόπωσης
Νιώθεις κουρασμένος κάθε φορά που έρχεσαι σε επαφή με ένα συγκεκριμένο άτομο; Νιώθεις πως σου έχει “ρουφήξει” ό,τι έχεις και δεν έχεις, πως σε κούρασε ο τρόπος που μιλάει, αυτά που έλεγε, ακόμα και οι στιγμές αδράνειας του; Νιώθεις πως ήθελες να εξαφανιστείς από την πρώτη στιγμή που καθίσατε παρέα, ή πως η συναναστροφή σου μαζί του σε διαλύει; Τρελαίνεσαι στην ιδέα πως θα πρέπει να ξαναδείς το άτομο αυτό; Μην αναρωτιέσαι άλλο, ειδικά όταν το άτομο αυτό δεν έχει αντικειμενικά στοιχεία που να τον καθιστούν αντιπαθή, τότε είναι απλά ένα συναισθηματικό βαμπίρ που σου πίνει την ενέργεια.

Ενοχή
Οι ενοχές ότι αδυνατείς να σταθείς στο ύψος των προσδοκιών που νομίζεις πως έχει από εσένα κάποιος, η αίσθηση κατωτερότητας που μπορεί να αισθάνεσαι δίπλα του χωρίς αυτή να σε προβληματίζει σε άλλες περιπτώσεις συναναστροφής είναι επίσης δείγματα πως στην ανταλλαγή ενέργειας με το εν λόγω άτομο, εσύ δίνεις, αυτός παίρνει.

Αδικείς τον εαυτό σου
Σου έχει τύχει ποτέ να πρέπει να μειώσεις μόνος σου την αξία σου ή να την αποδομήσεις στα μάτια όλων, να πρέπει να κατέβεις εσύ επίπεδο και να  “κρύψεις” κάποια από τα προτερήματα σου μόνο και μόνο για να ταιριάξεις ή να νιώσεις αποδεκτός; Μην το κάνεις. Ήδη όλοι όσοι σε κάνουν να νιώσεις έτσι, έχουν κερδίσει την ενέργεια σου, μην πέσεις στην παγίδα να αδικήσεις τον εαυτό σου.

Ο μόνος τρόπος για να προστατευτεί κανείς από τα συναισθηματικά βαμπίρ, είναι να τα κρατήσει μακριά. Όσο τα αντιλαμβάνεσαι και τα κρατάς μακριά, απλά δεν μπαίνεις στο παιχνίδι της αλληλεπίδρασης που θα σε κάνει να χάσεις την ενέργεια σου. Τα συναισθηματικά βαμπίρ, ζουν από αυτή και αν δεν βρουν τροφή σε σένα θα απευθυνθούν αλλού.
Από την άλλη, αν δεν μπορείς να τα αποκλείσεις από τον κύκλο σου, έχε επίγνωση της κατάστασης. Οχύρωσε τον εαυτό σου, διαφύλαξε την ενέργεια σου και μάθε να διαχειρίζεσαι σωστά και προς όφελος σου τις επιπτώσεις της συναναστροφής σας.
Να θυμάσαι τα συναισθηματικά βαμπίρ, είναι ετερόφωτα, κάνουν καλούς αυλικούς, είναι χειριστικοί, αλλά η δύναμη τους, είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα η δική σου δύναμη που τους άφησες να σου πάρουν.


Είναι από τις πιο όμορφες εναλλακτικές θεραπείες ψυχής, αλλά και από τους πλέον πρωτότυπους τρόπους περιποίησης του σώματος. Αν δεν έχεις δοκιμάσει το «Αύρα και σώμα» (aura soma) σίγουρα δεν έχεις προσφέρει στον εαυτό σου μία... διαφορετική φροντίδα, μέσα και έξω. Πρόκειται για μία διαδικασία που διαρκεί περίπου δύο ώρες στο πρώτο ραντεβού, ενώ μετά το μόνο που χρειάζεται είναι μόλις λίγα λεπτά την ημέρα για να αφιερώσεις στον εαυτό σου.  Πως γίνεται: Το aura soma  γίνεται από δασκάλους ψυχικής καθοδήγησης και υγείας. Αναζητώντας κάποιος στο διαδίκτυο, μπορεί να εντοπίσει αρκετούς, αν και καλό είναι να φτάσεις στο κατώφλι του δασκάλου είτε συστημένος είτε έχοντας κάποια εχέγγυα για τη δράση του. Εκείνος θα σε υποδεχτεί στο χώρο του και θα σε βάλει να καθίσεις αναπαυτικά σε ένα δωμάτιο όπου θα είσαι εσύ και 114 πολύχρωμα μπουκάλια. Μέσα σε αυτά, το υγρό που θα δεις, θα είναι ένα μείγμα από αιθέρια έλαια, βότανα και κρυστάλλους. Θα πάρεις όσο χρόνο θες,  και θα επιλέξεις 4 από τα μπουκάλια που σου αρέσουν περισσότερο. Αν σου φαντάζει δύσκολο να κάνεις μία τέτοια επιλογή, μην ανησυχείς. Τα χρώματα είναι από μόνα τους μία συμπαντική γλώσσα. Ένας τρόπος επικοινωνίας εμάς των ίδιων με τον εαυτό μας. Οπότε στην ουσία είναι τα μπουκάλια που θα σε διαλέξουν και όχι εσύ αυτά. Στη συνέχεια ο δάσκαλος θα σε βοηθήσει να καταλάβεις μέσα από την ερμηνεία των χρωμάτων που επέλεξες, την κατάσταση τόσο της συνειδητότητας σου στο παρόν, όσο και τα βιώματα που φέρεις καθόλα τα χρόνια της ζωής σου. Έχοντας δοκιμάσει την εμπειρία της aura soma  έχω να σου πω, πως ήταν ένα από τα πιο ακριβή ψυχογραφήματα που έχω κάνει ποτέ. Δεν τελειώνεις όμως εδώ. Κάθε μπουκάλι που έχεις επιλέξει, απευθύνεται σε ένα από τα 7 τσάκρα μας (ενεργειακά πεδία). Το μείγμα δε που εσωκλείουν, έχει και αυτό ένα στόχο. Να ισορροπήσει αυτά τα πεδία μεταξύ τους ώστε να επέλθει η εσωτερική γαλήνη, κατανόηση και ηρεμία. Γι αυτό και θα χρησιμοποιείς σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σου δοθούν, αυτά τα έλαια, ως προϊόν περιποίησης του σώματος σου, για όσο καιρό χρειαστεί, ώστε να καταναλώσεις και τα 4. Πρόκειται για μία εκδήλωση αγάπης προς τον εαυτό μας απόλυτα ολοκληρωμένη, που σίγουρα θα σου αρέσει και θα σε βάλει εκτός από το μονοπάτι της περιποίησης και στο δρόμο της αναζήτησης. Δοκίμασε το!

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE