Κάνοντας μία βόλτα σε ιατρικά sites ανά τον κόσμο, βλέπω συχνά να λένε για το πόσο σημαντικό είναι να κρύβουμε ένα κρεμμύδι μέσα στην κάλτσα μας πριν πάμε για ύπνο. Και αναρωτιόμουν : «θεέ μου τι άλλο θα δούμε.» Από περιέργεια ωστόσο μία μέρα πάτησα «κλικ» για να  μάθω περισσότερα.

Το δέρμα μας: Έξοδος και είσοδος σε ουσίες
Έρευνες που έγιναν πάνω σε βρέφη έχουν αποδείξει πως το δέρμα έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει και να οδηγήσει στο αίμα, ουσίες, τοξίνες, και οτιδήποτε έρθει σε επαφή με αυτό. Μελετητές έτριβαν για ένα διάστημα τις πατούσες των βρεφών με λάδι καρύδας, και λίγο αργότερα βρήκαν αυξημένες τιμές στη γλυκόζη, στα τριγλυκερίδια και στα λιπαρά οξέα του αίματος τους. Αυτό ένα πράγμα σημαίνει: Το δέρμα απορροφά τα πάντα. Όσο πιο ευαίσθητες είναι δε οι περιοχές, τόσο πιο μεγάλη η απορρόφηση. Κάπως έτσι εξηγείται γιατί η πτέρνα μας θεωρείται ιδανική πύλη ουσιών για τον οργανισμό.

Το κρεμμύδι: Βρομά αλλά βοηθά
Οι περισσότεροι το προτιμάμε σε φαγητά, κάποιο το τρώνε ωμό, κάποιοι μόνο μαγειρεμένο. Όπως και αν είναι, το κρεμμύδι, είναι αμφιλεγόμενο αλλά πολύτιμο και σημαντικό. Ο λόγος που βρομάει είναι η υψηλή περιεκτικότητα του σε θείο. Αυτό το ίδιο στοιχείο όμως είναι που το κάτι και το απόλυτο όπλο υγείας.  Έχει αποδειχθεί πως η κατανάλωση κρεμμυδιού μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της γρίπης, στην υψηλή πίεση, στην οχύρωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος , στην αντιμετώπιση φλεγμονών, στην ναυτία, στα προβλήματα όρξης, και στην αίσθηση κόπωσης. Επίσης καθαρίζει το αίμα, αλλά αποτοξινώνει και την περιοχή των ματιών, χύνοντας όμως πολύ δάκρυ!

 Πως θα …φορέσω σωστά ένα κρεμμύδι
Η συνταγή που ακολουθεί είναι για όσους δεν μπορούν να φάνε το κρεμμύδι αλλά θέλουν ωστόσο να επωφεληθούν από τις ιδιότητες του, ή έστω για όλους εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν να κοιμηθούν με ένα κρεμμύδι στις πτέρνες.
Καθαρίζουμε το πρώτο στρώμα από  το κρεμμύδι. Το κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε ροδέλες. Παίρνουμε τις ροδέλες και τις τοποθετούμε πρώτα κάτω από τα δάχτυλα των ποδιών και λίγο στο πέλμα. Αμέσως φοράμε την κάλτσα για να κρατήσουμε τις ροδέλες στη θέση τους. Όσο πιο στενό το καλτσάκι, τόσο καλύτερα. Συνεχίζουμε να τοποθετούμε τις ροδέλες από το κρεμμύδι κατά μήκος του ποδιού, κατεβάζοντας  ολοένα και περισσότερο την κάλτσα μέχρι να φορεθεί τελείως συγκρατώντας τις ροδέλες σε επαφή  με όλο το πέλμα.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, δοντάκια, κρεμούλες και καλή σας νύχτα!


Αν ήξερες, αχ μόνο αν ήξερες τι έχει πάνω το στρώμα που κοιμάσαι. Όσο  συχνά και αν αλλάζεις τα σεντόνια σου, όσο καθαρός και αν είσαι ο ίδιος, το στρώμα αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για ακάρεα, μικρόβια, βακτήρια, σκόνη και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Από την άλλη δεν είναι και εύκολο να επιλέξει κανείς κάποιο προϊόν της αγοράς για να καθαρίσει το στρώμα του δεδομένου ότι αυτά περιέχουν χημικά και κανείς δεν θέλει να ξαπλώνει πάνω σε χημικά. Υπάρχει ωστόσο ένα  προϊόν που αρκετοί το έχετε ήδη στο σπίτι σας, και αποτελεί το ισχυρότερο όπλο για ένα καθαρό στρώμα. Η μαγειρική σόδα. Είναι ό,τι δραστικότερο για την αντιμετώπιση όλων των ενοχλητικών επισκεπτών που βολεύονται στο στρώμα σας, εκτός από εσάς. Τοποθετήστε αρκετή ποσότητα σόδας, μέσα σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίστε το στρώμα σας με αυτήν , όπως θα κάνατε με ένα κέικ αν αντί για σόδα είχατε ζάχαρη άχνη. Αφήστε τη σόδα να δράσει για περίπου μισή ώρα και στη συνέχει αφαιρέστε την με ηλεκτρική σκούπα ή σκουπάκι. Αν παράλληλα με τον καθαρισμό θέλετε και  να αρωματίσετε το στρώμα σας δεν μένει παρά  να προσθέσετε στη σόδα 5-6 σταγόνες από το αγαπημένο σας αρωματικό έλαιο.  

MORE FROM THEΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ

MORE To BELIEVE