Νόμιζες πως έχεις βρει τον άνθρωπο σου. Πως είσαι καλά στη σχέση σου και πως τα προβλήματα του τελευταίου καιρού ήταν απλώς μία κρίση.

Και ξαφνικά, ή όχι και τόσο ξαφνικά, έρχεται το τέλος. Είτε από τη δική σου πλευρά, είτε από την άλλη, η σχέση τελειώνει και εσύ νομίζεις πως έχει έρθει το τέλος του κόσμου.

Και όμως. Ένας χωρισμός είναι ικανός να σε οδηγήσει στην πραγματική αγάπη και εκείνο που χρειάζεσαι για να είσαι πάντα ευτυχισμένη. Είναι τόσο απλό…

Ένας χωρισμός μπορεί να σε κάνει να δεις τι πραγματικά θέλεις

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο δεν είναι όμως, αρκεί να βάλεις τον εγωισμό σου στην άκρη γιατί πολλές φορές αυτός είναι που σε κρατάει δέσμια σε μία σχέση που κατά βάθος ούτε εσένα σε ικανοποιεί. Μετά το τέλος μίας σχέσης μπορείς να δεις τι δεν θέλεις από μία σχέση, αλλά και τι είναι αυτό που αναζητάς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι ειλικρινής με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου αλλά και με το τι ήταν εκείνο που εσένα δεν άρεσε στη σχέση που βρισκόσουν μέχρι τώρα.  Άστο να φύγει και μην μένεις σε κάτι νοσηρό μόνο και μόνο επειδή θέλεις πάντα να έχεις την τελευταία κουβέντα ή γιατί φοβάσαι να μείνεις μόνη.

Ένας χωρισμός  μπορεί να σου πει πολλά για σένα

Και εδώ χρειάζεται παρατήρηση. Τι είναι αυτό που οδήγησε και αυτή τη σχέση στην αποτυχία; Τι κοινό έχουν οι τελευταίες σου επιλογές; Τι σε δυσκολεύει όταν πρόκειται να δεσμευτείς; Τι κάνεις σε υπερβολή; Για ποιό λόγο υιοθετείς συγκεκριμένες συμπεριφορές και τι είναι αυτό που δεν σου αρέσει στον εαυτό σου όταν είσαι σε μία σχέση; Δεν υπάρχει καλύτερος καθρέφτης από τον άνθρωπο που έχουμε απέναντι ώστε να κατανοήσουμε πράγματα για εμάς τους ίδιους. Μέχρι να πάρουμε τα μαθήματα που πρέπει, τα “λάθη” μας θα επαναλαμβάνονται. Όταν το μήνυμα ληφθεί, όλα θα αλλάξουν μαγικά.

Ένας χωρισμός μπορεί να σε κάνει να αναλάβεις ευθύνες

Από τα πιο βασικά προβλήματα των σύγχρονων σχέσεων είναι το γεγονός ότι κανείς ποτέ δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Είναι πάντα πιο εύκολο, πιο βολικό και λιγότερο επώδυνο να ρίχνεις τις ευθύνες στον άλλον. Είναι όμως απόλυτα λυτρωτικό να αναλαμβάνεις και τις δικές σου ευθύνες γιατί μετά από αυτό είσαι ουσιαστικά έτοιμος να πας παρακάτω, πιο ώριμος, πιο συνειδητοποιημένος και πιο εξελιγμένος.

Ένας χωρισμός μπορεί να σε κάνει να τα βρεις με τον εαυτό σου

Αρκεί να μην σε πιάσει πανικός, ανασφάλεια και φόβος. Συνήθως άνθρωποι που δεν τα έχουν καλά με τον εαυτό τους, αμέσως μετά από έναν χωρισμό ψάχνονται για μία επόμενη περιπέτεια ή σχέση. Και αυτό γιατί δεν αντέχουν να μείνουν μόνοι με τον εαυτό τους, ή γιατί φοβούνται. Το πιο πιθανό είναι να κάνουν ξανά μία λάθος επιλογή και να δουν την ιστορία της ζωής τους να επαναλαμβάνεται, απλά με  νέο πρόσωπο.

Δεν υπάρχει κάτι πιο σπουδαίο από το να μπορεί κάποιος να μείνει μόνο με τον εαυτό του. Να μπορεί να τον φροντίσει, να τον αφουγκράζεται, να τον ακούει, να τον καταλαβαίνει, να τον απολαμβάνει και να τον κανακεύει. Ο μόνο που μπορεί να σε γιατρέψει μετά από έναν χωρισμό είσαι εσύ! Μείνε μόνος, εστίασε στο κέντρο σου, δώσε χρόνο στον εαυτό σου να θρηνήσει και να σταθεί και πάλι στα πόδια του, και όσο περνάει ο καιρός θα δεις πως θα αρχίσεις να θέτεις όρια, να κάνεις ξεκάθαρα τα θέλω σου, να ζητάς αυτό που πραγματικά αξίζεις και να ξεχωρίζεις το καλό από το μέτριο και το μέτριο από το κακό.  Όταν κάποιος καταφέρει να ζει ολοκληρωτικά μόνος του και να αγαπάει τον εαυτό του, τότε και μόνο τότε μπορεί να μεταδώσει την αγάπη του και σε κάποιον άλλον τον οποίο θα αντιμετωπίζει επίσης ως μία ολόκληρη μονάδα και όχι σαν το άλλο του μισό.

 


Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο αλλά συμβαίνει! Τα μαλλιά σας μπορεί να είναι ταυτόχρονα λιπαρά αλλά και ξηρά! Λιπαρά στη ρίζα και ξηρά στις άκρες. Να τι πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις αυτή τη “διπολική”συμπεριφορά των μαλλιών σου. Βήμα 1ο Δεν λούζεσαι κάθε μέρα. Ειδικοί συνιστούν σε τέτοιου τύπου μαλλιά το λούσιμο να γίνεται μέρα παρά μέρα, ειδικά αν τα μαλλιά είναι περισσότερο ξηρά. Βήμα 2ο Χρησιμοποιήστε μία κρέμα μαλλιών κάθε φορά που λούζεστε. Βάλτε την κυρίως στην άκρες των μαλλιών και όχι στη ρίζα έτσι ώστε να μην τα κάνετε ακόμα πιο λιπαρά , αλλά να τα ενυδατώσετε εκεί που πρέπει. Βήμα 3ο Κάντε μία θεραπεία με μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα για περισσότερη ενυδάτωση. Αν πάλι δεν έχετε όρεξη ή χρόνο, υπάρχουν ειδικά προϊόντα που μπορούν να δράσουν συμπληρωματικά σε μία κρέμα μαλλιών, ακόμα και σε στεγνά μαλλιά. Είτε υπό την μορφή αφρού, είτε ως λάδι, οι άκριες των μαλλιών μπορούν να ενυδατωθούν χωρίς να λαδώσει ή να βραχεί η ρίζα. Βήμα 4ο Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε χωρίς λόγο πιστολάκι, πρέσα ή ψαλίδι, καθώς επιδεινώνουν την ξηρότητα των μαλλιών και τα κάνουν πιο αδύναμα με ψαλίδα και σπασμένες άκρες. Βήμα 5ο Κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας μία φορά στους δύο μήνες. Το ξέρω πως μπορεί να νιώθετε πως έτσι τα μαλλιά σας δεν θα μακρύνουν ποτέ, αλλά δεν είναι αλήθεια! Δεν θα μακρύνουν ποτέ όσο οι άκρες σπάνε και κόβονται από μόνες τους. Όσο τις διατηρείτε δυνατές και γερές, θα έχουν όγκο και την αίσθηση πως φαίνονται και είναι πιο μακριά.  

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE