Έχετε αρτηριακή πίεση; Υποφέρετε από άγχος; Πάσχετε από διαβήτη; Ψυχικές διαταραχές ; Έχετε πρόβλημα με την καρδιά ή τις αρθρώσεις σας; Αν ζούσατε εδώ και ένα χρόνο τη Σκοτία, ο γιατρός σας μπορεί και να σας συνταγογραφούσε έναν περίπατο 90 λεπτών στη φύση, μία φορά την εβδομάδα !

Και να γιατί!

Έχει αποδειχθεί πως το περπάτημα είναι μία από τις πλέον ευεργετικές ασκήσεις του σώματος, δεν κοστίζει, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, δεν κρύβει  κινδύνους τραυματισμού και μπορεί να γίνει σχεδόν παντού!

Η φύση τώρα και η επαφή της μαζί της έχει επίσης πολλά οφέλη τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως η σύνδεση μας με τη φύση, μπορεί να ενεργοποιήσει με θετικό τρόπο τα κέντρα του εγκεφάλου τα οποία συνδέονται με την κατάθλιψη, καθώς ερχόμαστε ξανά κοντά με μία εσωτερική δική μας γλώσσα που μιλά με εικόνες και συνοδεύεται από μία θεσμική ανάμνηση που μας κάνει να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι, ήρεμοι, χαλαροί και ασφαλείς. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το πόσο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, πλήρεις και ικανοποιημένοι δηλώνουν όσοι μένουν μέσα σε δάσος, ή κοντά στη θάλασσα.

Δεν θα ήταν κακό λοιπόν την επόμενη φορά που αισθάνεστε την ανάγκη να νιώσετε καλά με εσάς και τον εαυτό σας να επιλέξετε να κάνετε έναν περίπατο στη φύση. Μην περιμένετε το γιατρό να σας το συνταγογραφήσει!

 


Υπάρχουν άνδρες που δηλώνουν πως το παν στη ζωή τους είναι η γυναίκα τους και όχι τα παιδιά τους. Και αν για κάποιους ακούγεται παράλογο ή «κακό» το να δηλώνεις πως προτεραιότητα σου δεν είναι τα παιδιά σου, σύμφωνα με την επιστήμη, όχι μόνο υπάρχει λογική στο ότι όντως μπορεί να συμβεί, θεωρείται και δείγμα υγείας της σχέσης ανάμεσα στα μέλη ενός ζευγαριού, το να είναι τα πάντα ο ένας για τον άλλον. Και να γιατί: Ένας υγιής γάμος είναι ο πυλώνας της οικογένειας Δεν είναι τα παιδιά το κέντρο της οικογένειας, αλλά ο σωστά θεμελιωμένος γάμος. Και για να είναι υγιής ένας γάμος, θα πρέπει η σχέση του ζευγαριού να είναι ισορροπημένη και ανθεκτική σε δυσκολίες, προκλήσεις και εμπόδια. Μόνο αν το ζευγάρι είναι καλά μεταξύ του θα είναι και τα παιδιά. Πριν τα παιδιά ήταν οι δυο τους Δύο άνθρωποι που ερωτεύτηκαν, αγαπήθηκαν, φλέρταραν, έκαναν ταξίδια, πορεύτηκαν μαζί σε όμορφες στιγμές και δυσκολίες που τους έκαναν να αποφασίσουν πως θέλουν να περάσουν μαζί το υπόλοιπο της ζωής τους. Ο ερχομός των παιδιών έρχεται να δώσει μία άλλη βαρύτητα σε μία σχέση που υπήρχε πολύ νωρίτερα και είχε ήδη μία τεράστια σημασία για τη ζωή του ζευγαριού. Και μετά τα παιδιά πάλι θα είναι οι δυο τους Τα παιδιά δεν ανήκουν στη ζωή τους. Οι γονείς έχουν την ευθύνη να τα μεγαλώσουν ώστε να μπορούν να γίνουν σωστοί άνθρωποι και να αναλάβουν τα ινία της δικής τους πορείας. Είναι ανεξάρτητες οντότητες που με την ενηλικίωση θα ανοίξουν τα φτερά τους και θα φύγουν μακριά από τους γονείς τους. Τότε, εκείνη την αμήχανη στιγμή που τα παιδιά θα κλείσουν την πόρτα πίσω τους, το ζευγάρι θα μείνει και πάλι μόνο, έχοντας ο ένας τον άλλον. Αν η σχέση δεν είναι μεστωμένη, δουλεμένη, σημαντική και για τους δύο, το μέλλον δεν θα διαγράφεται όμορφο και συντροφικό. Το ζευγάρι θα αποτελέσει πρότυπο στα παιδιά Μαθαίνουμε να σχετιζόμαστε και να αγαπάμε από τον τρόπο που είδαμε να σχετίζονται και να αγαπιούνται οι γονείς μας. Και αυτό πρέπει να το θυμούνται όλοι οι γονείς. Οι εικόνες που θα δει ένα παιδί στους γονείς του, θα είναι εκείνες που θα επιζητήσει και εκείνο να φέρει στη ζωή του και στις σχέσεις του ως ενήλικας. Γι\' αυτό, προσέξτε καλά τι πρότυπο θέλετε να είστε για τα παιδιά σας.

MORE FROM THEFitness & Sports

MORE To BELIEVE