Αν με δει κανείς από κοντά, χωρίς ίχνος μακιγιάζ, όπως δηλαδή κυκλοφορώ μονίμως, ίσως παρατηρήσει πως το δέρμα μου δεν έχει αυτό το ζηλευτό, αλαβάστρινο, καθαρό, και φωτεινό χρώμα που έχει κάθε φορά που βγαίνω στην τηλεόραση. Κάτι που οφείλεται στο καλό μακιγιάζ και στα επαγγελματικά φώτα.

Το δέρμα μου έχει έντονες καφέ κηλίδες, μία τεράαααστια στο μέτωπο, και κάποιες πιο μικρές στο πάνω χείλος, που θυμίζουν… μουστάκι! Μάλιστα το καλοκαίρι είναι τόσο έντονο το μουστάκι μου που πολλές φορές με έχει φέρει σε αμηχανία.

Αυτές τις καφέ κηλίδες τις απέκτησα “ξαφνικά” το καλοκαίρι που έμεινα έγκυος.

Ενώ δεν είχα ποτέ μουστάκι, ( κυριολεκτικό ή έστω από καφέ κηλίδες) ξύπνησα ένα πρωί και μόνο που δεν …το έστριβα!

Στο μέτωπο δε, αυτό το μικρό κόκκινο σημαδάκι που είχα από μικρή και γινόταν πιο έντονο κάθε φορά που έκλαιγα, άρχισε να φαίνεται πιο έντονα και να παίρνει καφέ απόχρωση! Μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης είχε εξαπλωθεί σχεδόν σε όλο το μέτωπο.

Μελάγχρωση : μου είπαν οι γιατροί. Συμβαίνει λέει , είτε από γενετικούς παράγοντες, είτε από υπερβολική έκθεση στον ήλιο, είτε από ορμονική διαταραχή.

Και ενώ υπήρξαν πολλοί που μου “υποσχέθηκαν” πως θα εξαφανίσουν αυτές τις ενοχλητικές κηλίδες, με διάφορες κρέμες και μαγικά, υπήρξαν και οι πιο ειλικρινείς που μου επιβεβαίωσαν αυτό που σχεδόν από μόνη μου είχα καταλάβει!

Οι καφέ κηλίδες δεν θα φύγουν ποτέ. Θα μείνουν εκεί, και κάθε φορά που θα με βλέπει ο ήλιος, θα γίνονται και πιο έντονες. Μου πρότειναν να μην κάνω πειράματα στο πρόσωπο μου με χημικά, κάτι το οποίο ακολούθησα και με συμβούλευσαν να αναζητήσω φυσικούς τρόπους για να καταπραΰνω την ένταση τους. Με παρέπεμψαν στο διαδίκτυο.

Δεν ακολούθησα το χημικό δρόμο, γιατί η ρουτίνα που ακολουθώ στο πρόσωπο μου είναι συγκεκριμένη, αποφεύγω τα πολλά πολλά, ειδικά όταν δεν βλέπω βελτίωση στο πρόβλημα μου , σε εύλογο χρονικό διάστημα. Έτσι λοιπόν έψαξα από εδώ έψαξα από εκεί και κατέληξα σε κάποιες άκρως φυσικές συνταγές, που σαφώς δεν μου εξαφάνισαν το πρόβλημα αλλά : το έκαναν αισθητά πιο ήπιο τους μήνες του χειμώνα, ενώ έδιναν και σε μένα την αίσθηση πως κάτι κάνω για τον εαυτό μου. Σας παραθέτω κάποια μυστικά με την ειλικρίνεια πως αν ανήκετε στη δική μου κατηγορία το μόνο που έχετε να κάνετε είναι :

Να φροντίζετε την επιδερμίδα σας καθημερινά

Να φοράτε πάντα ( ΠΑΝΤΑ- χειμώνα-καλοκαίρι, θάλασσα- βουνό) αντηλιακή προστασία

Να βοηθάτε την κατάσταση ίσως και με κάποια από τις παρακάτω προτάσεις

Να αποδεχτείτε την αλλαγή , και να πιστέψετε τε πως ακόμα και με αυτές τις καφέ κηλίδες ( είναι δικές σας εξάλλου) θα είστε το ίδιο όμορφες και χαριτωμένες.

Συνταγή 1:

Στύψτε ένα μεγάλο λεμόνι σε ένα μπολ.

Με μία μπατονέτα τρίψτε τις περιοχές που έχετε τις καφέ κηλίδες.

Ξεβγάλτε την περιοχή πρώτα με χλιαρό νερό και μετά αμέσως με κρύο νερό.

Επαναλαμβάνετε 2-3 φορές την εβδομάδα, πρωί – βράδυ

Συνταγή 2:

Μουσκέψτε φύλλα βασιλικού με χυμό λεμόνι και λίγο ξίδι.

Τοποθετείστε τα φύλλα στις περιοχές με τις κηλίδες. Αφήστε τα να δράσουν για μία ώρα.

Συνταγή 3:

Μουσκέψτε για ένα βράδυ αμύγδαλα σε ένα μπολ.

Περάστε τα από το μπλέντερ την επόμενη μέρα και κάντε τα σκόνη.

Προσθέστε κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά.

Βάλτε το μείγμα στις παθούσες περιοχές και αφήστε το για μισή ώρα. Ξεβγάλτε με κρύο νερό.

Συνταγή 4:

Βράστε λίγους σπόρους κύμινου με μία κούπα νερό.

Στραγγίξτε το νερό και χρησιμοποιήστε το στα σημεία με τις καφέ κηλίδες.

Επαναλαμβάνετε για μία εβδομάδα κάθε μέρα, κάθε φορά με φρέσκο μείγμα.

* Προσπαθήστε να αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και αποφύγετε τρόφιμα όπως : το τσάι, ο καφές , η σοκολάτα, τα λιπαρά, το όξινα, και το μπαχαρικό garam masala.

 


Τώρα που είναι και Σαρακοστή, είναι μία καλή ευκαιρία να βάλετε στη διατροφή σας, και εσείς και τα παιδιά, τα όσπρια! Αν όμως δεν σας αρέσουν και τόσο ή τα αποφεύγετε γιατί δεν τα θεωρείτε νόστιμα, η παρακάτω συνταγή θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη, τουλάχιστον για τα ρεβίθια. Μπορείτε να σερβίρετε είτε σαν ορεκτικό, ή να τα βάλετε στη σαλάτα σας ακόμα και στη σούπα σας, καθώς τα ρεβίθια σας θα θυμίζουν περισσότερο κρουτόν! Υλικά : 2 κούπες ρεβίθια, μαγειρεμένα. 1 κς χυμό λάιμ, φρεσκοστυμμένο 1 κγ τσίλι σε σκόνη ή καπνιστή πάπρικα ½ κγ σκόρδο σε σκόνη Εκτέλεση: Προθερμαίνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε ένα ταψάκι με στρωμένη μία λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα ρεβίθια με τα μυρωδικά και στη συνέχεια απλώστε τα στο ταψί με τη λαδόκολλα . Αφήστε τα να ψηθούν μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσό- καφέ χρώμα. Περίπου για μία ώρα... Καλή όρεξη!

MORE FROM THEUncategorized

MORE To BELIEVE