Ακόμα και αν είστε λάτρης των βιολογικών προϊόντων, γνωρίζετε ότι σε ράφια επιλεγμένων μαγαζιών μπορείτε να βρείτε και βιολογικό κρασί;

Τα σταφύλια είναι επίσημα από διεθνείς φορείς, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, στη λίστα με τα πιο τοξικά φρούτα εξαιτίας των φυτοφαρμάκων. Αυτό σημαίνει πως είτε τα καταναλώνετε ως φρούτο είτε ως κρασί, τα δηλητήρια που τα ποτίζουν καταλήγουν στο πιάτο και το ποτήρι σας.

Αυτό από μόνο του αποτελεί έναν καλό λόγο για να αναζητήσετε στην αγορά τα βιολογικά κρασιά που και στη χώρα μας κυκλοφορούν σε διάφορες ποικιλίες, τόσο εισαγωγής όσο και εγχώριας παραγωγής.

Αν θέλετε και το κάτι παραπάνω για να πειστείτε να μπείτε στον κόπο, τότε να ξέρετε πως σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τα κρασιά που έχουν παραχθεί από οργανικά σταφύλια, έχουν κατά μέσο όρο βαθμολογηθεί με 4,1 βαθμούς περισσότερους από τα συμβατικά κρασιά.

Κάτι που τα αναβαθμίζει και στη γεύση!

Αν λοιπόν σας αρέσει το καλό κρασί, αλλά θέλετε ακόμα και αυτό να κάνει καλό στην υγεία σας, είναι μία καλή ευκαιρία να πειραματιστείτε με οργανικά κρασιά υιοθετώντας και στην απόλαυση του ποτού σας την υγιεινή οδό.

 


Ένα «έξυπνο» γλυκό, με λίγες θερμίδες, πολλά θρεπτικά συστατικά, τέλειο για σνακ, ιδανικό για λιγούρες. Δεν χρειάζεται ψήσιμο, έτοιμο σε μόλις λίγα λεπτά! Υλικά: 2,5 κούπες βρώμη 1/3 της κούπας φιστικοβούτυρο απαλό 1 κς μέλι ½ κούπα τσιπς μαύρης σοκολάτας Εκτέλεση: Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τη βρώμη, με το φιστικοβούτυρο το μέλι και τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο συμπαγές μείγμα. Πλάθετε το μείγμα με τα χέρια, σε μικρά μπαλάκια, όπως θα κάνατε με κεφτεδάκια, είτε τους δίνετε το σχήμα που θα δίνατε σε ένα cookie. Τα βάζετε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα ώστε να δέσουν, και τα καταναλώνετε!  

MORE FROM THEΔΙΑΤΡΟΦΗ

MORE To BELIEVE