Αυτό δεν είναι τίτλος, κυρίες και κύριοι, αυτό είναι συμπέρασμα.
Πρόκειται για το πόρισμα στο οποίο κατέληξε το ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (American Psychological Association) που πραγματοποιήθηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών, με εισηγήτρια την καθηγήτρια ψυχολογίας Μπέλα Νε Πάολο.

Η ίδια εμπνευσμένη από το στερεότυπο που θέλει τους παντρεμένους να ζουν περισσότερο και καλύτερα, αλλά και ενοχλημένη από τον κοινωνικό στιγματισμό των ανθρώπων που επιλέγουν μία πιο μοναχική πορεία στη ζωή, αποφάσισε να κάνει τη μελέτη της και να δει ποιοι τελικά είναι στ΄αλήθεια πιο ευτυχισμένοι; Οι ελεύθεροι ή οι παντρεμένοι.
Και οι πρώτοι, κέρδισαν στα σημεία!

Η Ντε Πάολο μέσα από μία εμπεριστατωμένη έρευνα, αν και η ίδια είναι 28 χρόνια παντρεμένη, κατάφερε να συγκρίνει τη ζωή και το προφίλ 22 ανθρώπων που μετρούσαν περισσότερα από 8 χρόνια γάμου, με εκείνα 22 ανθρώπων (ανδρών και γυναικών) που όχι μόνο δεν είχαν παντρευτεί αλλά είχαν αποχή από μακροχρόνιες σχέσεις για περισσότερα από 3 χρόνια.

Και να που κατέληξε:
Οι singles  είναι πολύ πιο αποφασιστικοί. Παίρνουν περισσότερα ρίσκο στη ζωή τους κάτι που τους οδηγεί σε πιο πλούσιες και αναζωογονητικές εμπειρίες που βοηθούν με τη σειρά τους στην ευτυχία και την καλοπέραση.

Οι  singles εκτιμούν περισσότερο την εργασία τους. Λόγω του ότι δεν έχουν υποχρεώσεις που να τους πνίγουν, όπως το να ταΐσουν οικογένεια και παιδιά, έχουν την πολυτέλεια να επιλέγουν θέσεις εργασίας, και να μην συμβιβάζονται σε πόστα που δεν τους ικανοποιούν μόνο και μόνο για να πάρουν έναν μισθό.

Οι singles είναι εξαιρετικά αυτόνομοι, και αυτή η αυτονομία τους τους επιτρέπει να βιώνουν λιγότερα αρνητικά συναισθήματα σε σχέση με τους παντρεμένους.

Οι Singles  διατηρούν καλύτερες και πιο στενές σχέσεις με το ευρύτερο οικογενειακό, φιλικό αλλά και επαγγελματικό περιβάλλον τους, καθώς οι παντρεμένοι είναι πιο επιρρεπείς σε παρεξηγήσεις αλλά και πιο απασχολημένοι με τις υποχρεώσεις τους.

Οι singles είναι πιο πιστοί στις αποφάσεις τους και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι νιώθουν υπεύθυνοι μόνο για τον εαυτό τους.
Τέλος οι singles  έχουν περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους που τους επιτρέπει να κάνουν μία πιο αυθεντικοί και αληθινή ζωή.

Μάλιστα οι Ντε Πάολο συνέκρινε και τα  στοιχεία  του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής, που θέλει τους ελεύθερους να αυξάνονται με τα χρόνια, και μάλιστα συνειδητά.

Συγκεκριμένα το 2015 οι ανύπαντροι στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν 16,2 εκατομμύρια ενώ το 2002  ήταν 12.5 , ενώ το ποσοστό των παντρεμένων παραμένει σταθερό με τους έγγαμους να είναι 23.7 εκατομμύρια το 2015 έναντι 23 εκ. το 2002.

 


FITNESS & SPORTS : 18 Dec 2017

Έξυπνα fitness δώρα

Το να κάνεις ένα δώρο, είναι εύκολο. Το να κάνεις το σωστό δώρο, θέλει σκέψη, αγάπη και φροντίδα. Αν λοιπόν έχεις έναν φίλο ή φίλη που είναι fit να ξέρεις έχεις βρει τη λύση! Θα του πάρεις ένα δώρο που θα έχει να κάνει με την αγάπη του για το fitness. Τι θα μπορούσε να είναι αυτό, θα στο πω εγώ... Παλμογράφος Το πιο πιθανό είναι να έχει, ειδικά αν πραγματικά είναι fit άτομο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Ο παλμογράφος μετρά τους παλμούς της καρδιάς κατά την άσκηση και όσο πιο εξελιγμένος είναι, άρα και πιο ακριβός, έχει και περισσότερες λειτουργίες. Μπορεί να μετράει δηλαδή, καύσεις λίπους, οξυγόνο, θερμίδες... Kettle Bells Είναι ουσιαστικά βαράκια, απλά είναι έτσι διαμορφωμένα που στοχεύουν στο να χτίσουν έναν δυνατό κορμό. Είναι εξαιρετικά δημοφιλή και παρέχουν τεράστιο εύρος ασκήσεων. Να έχετε κατά νου πως θα χρειαστείτε βοήθεια να τα κουβαλήσετε γι αυτό να έχετε αυτοκίνητο ώστε να τα βάλετε αμέσως μέσα. Σχοινάκι Μπορεί να σας φαίνεται αστείο ή φθηνό, είναι όμως από τις καλύτερες μορφές άσκησης. Το σχοινάκι που παίζαμε μικρά τα κορίτσια, είναι ίδιο με αυτό που έκανε προπόνηση ο Ρόκι, στις ταινίες και ίδιο με αυτό που μπορείτε να κάνετε δώρο σε κάποιον λάτρη της γυμναστικής. Θα το εκτιμήσει γιατί ξέρει να το μεταφράσει! Στρωματάκι yoga Είναι αρκετά καλό  ως δώρο, πέρα του ότι κοστίζει αξιοπρεπώς, και για το ότι θα επιτρέψει στον φίλο ή τη φίλη σας, να προσέξει την υγιεινή του κατά την άσκηση. Τα περισσότερα γυμναστήρια παρέχουν στρώματα, αλλά όπως καταλαβαίνετε τα ...παίρνουν όλοι! Να ένας καλός λόγος για να έχει κάποιος το προσωπικό του στρώμα. Μπάλα swiss Οι γνωστές μπάλες για προπόνηση. Ιδανικές για κάθε τύπο γυμναστικής, όπως πιλάτες, γιόγκα, cross, trx  ή για γυμναστική στο σπίτι. Δυναμώνει τον κορμό, κάνει τέλειους κοιλιακούς. Ιατρικές μπάλες Φαίνονται σας κοινές μπάλες αλλά...ζυγίζουν! Χρησιμοποιούνται περισσότερα από 3000 χρόνια και είναι πέρα από πολύ καλό μέσο εκγύμνασης, και πολύ καλό μέσο αποκατάστασης. Αντιανεμικό μπουφανάκι Ό,τι πρέπει για άσκηση σε εξωτερικό χώρο.  Δεν νιώθεις υγρασία όταν ιδρώνεις, δεν ζεσταίνεσαι πολύ και βέβαια δεν κρυώνεις! Λάστιχα Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σπίτι και να τα πάρεις μαζί σου και όπου πας, ώστε να μην χάνεις την προπόνηση σου! Όλα τα παραπάνω είναι σε τιμές λογικές, που θα μπορούσαν να συνδυαστούν μεταξύ τους και να κάνουν ένα ωραίο fitness δώρο.

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE