Άλλο μοναξιά και άλλο μοναχικότητα. Η διαφορά έγκειται στο ότι η μοναξιά έρχεται ως μη επιθυμητό αποτέλεσμα, την ώρα που η μοναχικότητα είναι επιλογή.

Για κάποιον που δεν έχει καταφέρει να βρει τη χρυσή τομή με τον εαυτό του και επιζητά συνεχώς να είναι ανάμεσα σε ένα φλύαρο πλήθος, η μοναχικότητα είναι κάτι που φαντάζει θλιβερό.

Αν όμως έχεις μάθει να αγαπάς τον εαυτό σου, και να είσαι αυθεντικός, και η μοναχικότητα δεν σε τρομάζει, ξέρεις πως έχεις ένα πλεονέκτημα απέναντι στους άλλους. Είσαι ξεχωριστός.

Και αυτό γιατί η μοναχικότητα δεν σημαίνει ούτε αντικοινωνικότητα, ούτε θλίψη, ούτε δυστυχία, ούτε τίποτε το αρνητικό. Σημαίνει απλά την ανάγκη να μπορεί κάποιος να κοινωνικοποιείται επιλεκτικά και να απομονώνεται όταν έχει το κέντρο του ανάγκη από συγκέντρωση.

Παρακάτω ακολουθούν τα 6 βασικά χαρακτηριστικά κάποιου που του αρέσει να περνάει χρόνο με τον εαυτό του.

Βάζουν όρια

Τα οποία μάλιστα είναι και τελείως ξεκάθαρα. Έχουν τη δυνατότητα να είναι σε απόλυτη επαφή με τον εαυτό τους, γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν είναι μόνοι αλλά βρίσκονται με άλλους όταν το επιθυμούν, και πέρα του ότι μπορούν και κάνουν ξεκάθαρα τα θέλω τους και τις ανάγκες τους έχουν την ικανότητα να κατανοούν και οι ίδιοι τα όρια των άλλων ακόμα και αν αυτά δεν είναι ευδιάκριτα.

Είναι πιστοί

Ο κύκλος τους είναι σίγουρα μικρός αλλά τόσο προσεχτικά διαλεγμένος. Δεν έχουν πολλούς φίλους αν και έχουν γνωστούς, όταν όμως αποφασίσουν πως θέλουν κάποιον στη ζωή τους, τότε γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Είναι πιστοί, πάντα διαθέσιμοι και σίγουρα πολύ αποτελεσματικοί.

Είναι ανοιχτόμυαλοι

Κάποιος μπορεί να έχει στο μυαλό τους τους μοναχικούς τύπους ως ξενέρωτους ή καταθλιπτικούς. Δεν είναι όμως καθόλου έτσι!

Αντιθέτως είναι εξαιρετικά ανοιχτοί σε νέες περιπέτειες, καινούριες δραστηριότητες,και αγαπούν την καινοτομία σε όλους τους τομείς. Τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό.

Είναι καλοί «καπετάνιοι»

Καπετάνιοι της ζωής, που σημαίνει πως ξέρουν και μπορούν να διαχειριστούν οτιδήποτε τους συμβεί και οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα τους. Σίγουρα έρχονται στιγμές που νιώθουν και εκείνοι να ζορίζονται από τις δύσκολες καταστάσεις, αλλά η αδράνεια θα κρατήσει λίγο, καθώς θα περάσουν χρόνο με τον εαυτό τους, θα εξετάσουν τα δεδομένα, θα σκεφτούν και θα επιστρέψουν δριμύτεροι για να αναλάβουν οι ίδιοι τα ινία της ζωής τους.

Σέβονται το χρόνο

Αγαπούν να είναι συνεπείς, τους αρέσει να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους, τον σέβονται ακόμα και όταν δεν είναι δικός τους, αλλά τους τον αφιερώνει κάποιος άλλος. Θεωρούν τον χρόνο πολύτιμο αλλά τον αντιμετωπίζουν και ως έναν σημαντικό παράγοντα επιτυχίας.

Έχουν αυτογνωσία

Από τη σωστή αυτογνωσία όμως, και αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι είναι σε επαφή με το κέντρο τους. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι και εκείνο που τους βοηθάει να είναι αυτάρκεις, να κατανοούν τους ίδιους αλλά και τους γύρω τους, και να συγκροτούνται όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Σίγουρα σκοτεινιάζουν μερικές φορές και η ζωή τους παίρνει από κάτω, αλλά ακόμα και αυτό θα το εκμεταλλευτούν προς όφελος τους παίρνοντας ένα καλό μάθημα!

 


Η αρωματοθεραπεία είναι μία εναλλακτική μορφή φροντίδας του σώματος και της ψυχής, που κερδίζει παγκοσμίως ολοένα και περισσότερο φανατικούς. Είναι απόλυτα ασφαλής αλλά ταυτόχρονα και αποτελεσματική, χωρίς σε καμία περίπτωση να σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο έναντι κάποιας ιατρικής θεραπείας. Οι γιατροί ωστόσο τη συνιστούν ως συμπληρωματικό μέσο ανακούφισης για πολλές παθήσεις. Παρακάτω θα δείτε ποια είναι τα 5 πιο αποτελεσματικά και δραστικά βότανα για τη ρύθμιση των ορμονών σας και πως προστατεύουν τον οργανισμό μας. Έλαιο γλυκόριζας: Το έλαιο αυτό έχει αντικαταθλιπτική δράση. Μπορεί να ωφελήσει ωστόσο και για παθήσεις των αδένων αλλά και για να κατευνάσει τα παραπάνω οιστρογόνα ή τις παθήσεις του θυροειδούς. Η κινέζικη ιατρική το χρησιμοποιεί εδώ και αιώνες και για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τρίψετε τις παλάμες σας με λίγες σταγόνες από έλαιο γλυκόριζας και να εισπνεύσετε το άρωμα που θα αναδυθεί. Η διάθεση σας θα φτιάξει αμέσως. Έλαιο βασιλικού: Είναι ένα θαυμάσιο λάδι! Δρα κατά της εξάντλησης αλλά και του άγχους. Βάλτε λίγες σταγόνες στους λοβούς των αυτιών σας και κάντε απαλές μαλάξεις, όπως επίσης και στο κέντρο του κούτελου σας, στην περιοχή «τρίτο μάτι». Θα νιώσετε άμεσα τη διαφορά. Έλαιο μύρτιλου: Μπορεί να βοηθήσει σε θέματα θυροειδούς αλλά και σε οτιδήποτε σχετίζεται με γυναικολογικές ορμόνες, όπως πολυκυστικές ωοθήκες. Λίγες σταγόνες μασάζ με έλαιο μύρτιλου στην περιοχή του θυροειδή είναι αυτό που πρέπει να κάνετε. Έλαιο φασκόμηλου: Ιδανικό λαδάκι για όλες όσες υποφέρετε από Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο. Ρίχνετε λίγο από το έλαιο στο αφρόλουτρο σας τις επίμαχες μέρες και η ανακούφιση θα είναι εμφανής. ΄Έλαιο λεβάντας: Αν έχετε αϋπνία, που πολλές φορές οφείλεται στην κακή ρύθμιση των ορμονών σας. Έχει άμεση δράση στην αποκατάσταση λειτουργίας των αδένων ενώ χαλαρώνει τους μύες. Λίγες σταγόνες στο μαξιλάρι σας πριν τον ύπνο κάνουν θαύματα.

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE