Μήπως το παιδί σας είναι «δύσκολο»; Θέλει να γίνεται το δικό του; Δεν σας υπακούει πάντα, ή έχει δείξει από μικρό πως έχει επαναστατική προσωπικότητα που δεν υποτάσσεται σε νόμους και κανόνες εύκολα;

Να χαίρεστε!

Τουλάχιστον αυτό σας προτείνουν οι ερευνητές της μίας μελέτης που δημοσιοποιήθηκε στο PsycNET και καταλήγουν με αποδείξεις στο πόρισμα πως τα παιδιά που έχουν ανυπάκουο και πεισματάρικο προφίλ, ως ενήλικες γίνονται πιο πετυχημένοι και πιο πλούσιοι απο εκείνα τα παιδιά που ήταν πιο ήπια και υπάκουα.

Η μελέτη έγινε σε 700 παιδιά τα οποία αποτελούσαν αντικείμενο μελέτης από την ηλικία των 7 μέχρι την ηλικία των …52 ετών!

Οι ενήλικες που στα παιδικά τους χρόνια ήταν πιο πεισματάρηδες και άτακτοι , με τάση να μην υποτάσσονται σε νόρμες, κατέληξαν να έχουν πολύ πετυχημένες καριέρες και πολύ καλή οικονομική επιφάνεια. Ακολούθησαν τα όνειρα τους και βρήκαν το δρόμο για να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους με τον δικό τους τρόπο.

Άλλα χαρακτηριστικά που ανέπτυξαν με το πέρασμα των χρόνων τα ανυπότακτα παιδιά ήταν η αυτοπεποίθηση, η ενσυναίσθηση, η αισιοδοξία και η κοινωνικότητα. Ακόμα ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι πως στην πλειοψηφία τους έκαναν μακροχρόνιες σχέσεις και πετυχημένους γάμους.

Αν λοιπόν το βλαστάρι σας, λίγο σας ταλαιπωρεί, μην απελπίζεστε!

Σίγουρα μην αφήσετε τα παιδιά σας ανεξέλεγκτα, από την άλλη όμως αν δεν είναι απλά κακομαθημένα αλλά δείχνουν από νωρίς πείσμα, τότε να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, πως μεγαλώνοντας το παιδί σας, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το πείσμα ως ένα δυνατό όπλο που θα το κάνει να διακριθεί στην ενήλικη ζωή!


Σας αρέσουν οι κεφτέδες αλλά θέλετε να μειώσετε το κρέας στη διατροφή σας;Κανένα πρόβλημα! Μπορείτε πλέον να κάνετε κεφτέδες από μελιτζάνα, μία νόστιμη συνταγή που δεν θα σας στερήσει τον αγαπημένο σας κεφτέ, ούτε όμως και τη γεύση του! Υλικά : 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, ή 4 μικρές ( συνολικά 500 γραμμάρια) 1 αυγό ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι 1 κρεμμύδι ½ φλιτζάνι μαϊντανό 2 κλωνάρια βασιλικό 1 ή 2 σκελίδες σκόρδο ανάλογα με τα γούστα σας 1 φλιτζάνι φρυγανιά αλάτι- πιπέρι Για την σάρκα της μελιτζάνας έχετε δύο επιλογές: Η μία είναι να κόψετε τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια και να τις βάλετε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ώστε να μαλακώσουν, ή να τις βάλετε στο φούρνο ολόκληρες και να αφαιρέσετε στη συνέχεια τη σάρκα τους. Οι μελιτζάνες θέλουν πολύ καλό στράγγισμα ώστε να αποβάλλουν τα νερά του, αλλιώς δεν θα είναι εύκολο να πλάσετε τους κεφτέδες σας. Όταν η σάρκα της μελιτζάνας είναι έτοιμη και μαλακή την περνάμε από το μπλέντερ ώστε να γίνει σαν αλοιφή, όχι όμως μία «νερουλή» αλοιφή, αλλά λίγο πιο «δεμένη». Στη συνέχεια, την αφήνουμε για λίγο σε ένα μπολ και στο ίδιο μπλέντερ χτυπάει το κρεμμύδι , το σκόρδο , λίγη φρυγανιά, το τυρί, τα μυρωδικά, και στο τέλος αφού τα χτυπήσω καλά, τα βάζω στο μπολ με τη μελιτζάνα όπου συνεχίζω το ανακάτεμα με το χέρι ώστε να γίνει ένα ωραίο μείγμα. Προσθέτω όση φρυγανιά χρειάζεται ώστε να μπορεί το μείγμα μου να πλαστεί . Αλατίζω, πιπερώνω, και βάζω το μείγμα στο ψυγείο για να δέσει καλά, περίπου 30- 40 λεπτά. Στη συνέχεια πλάθω τους κεφτέδες μου και για το μαγείρεμα τους πάλι έχω δύο επιλογές: Είτε να τους τηγανίσω, σε ελαιόλαδο , σε μέτρια φωτιά όπως κάνω με τους κανονικούς κεφτέδες. Απλά μην ξεχάσετε πριν τους ρίξετε στο τηγάνι να τους πανάρετε σε φρυγανιά. Είτε να τους ψήσετε στο φούρνο, έχοντας βάλει σε ένα ταψί, μία λαδόκολλα στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. Τέλεια επιλογή για ένα τραπέζι με μεζέδες, ή για να πείσετε το παιδάκι σας να φάει τη μελιτζάνα!  

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE