Υπάρχουν οι γυναίκες που όταν έρχονται αντιμέτωπες με τις δουλειές του σπιτιού, αγχώνονται, νιώθουν φόρτιση, απέχθεια, βαριούνται και κάνουν ότι μπορούν για να τις αποφύγουν.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι, άνδρες και γυναίκες, που δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν έστω και ένα ξεσκόνισμα, ή λίγο σίδερο κάθε μέρα, καθώς μέσα από τις δουλειές του σπιτιού παίρνουν ευχαρίστηση και ανακούφιση.

Η Kathrins Saxbo,ψυχολόγος- ερευνήτρια έχει τους λόγους για τους οποίους κάποιος μπορεί να αγαπάει το …νοικοκυριό!

Είναι θέμα χαρακτήρα

Άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν τον έλεγχο, θέλουν τα πάντα σε τάξη και είναι οργανωτικοί, είναι πιθανό να βρίσκουν διέξοδο και στις δουλειές του σπιτιού καθώς πιστεύουν πως μόνο εκείνοι μπορούν να κάνουν τέλεια όλες τις δουλειές του σπιτιού. Από την άλλη, το ότι άνθρωποι που είναι πιο αυθόρμητοι, πιο «καλλιτεχνικοί» , λιγότερο αγχώδεις και πιο χαμογελαστή, δεν είναι τυχαίο πως παρουσιάζουν και μία πιο ακατάστατη όψη στον προσωπικό τους χώρο.

Είναι θέμα πρόληψης

Για πολλούς ένα άστατο ή βρόμικο περιβάλλον μπορεί να δημιουργήσει άγχος, αναστάτωση, ή μία αίσθηση ανασφάλειας. Για όσους ισχύει κάτι τέτοιο είναι ζωτικής σημασίας, να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ το μάτι ηρεμεί όταν βλέπει γύρω του συνοχή και τάξη. Με το να έχουν λοιπόν έναν χώρο καθαρό και περιποιημένο, νιώθουν πως παίρνουν τα μέτρα τους απέναντι στο άγχος και το χάος.

Είναι θέμα εκτόνωσης

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα ή την πολυτέλεια χρόνου να ασχοληθούν με κάτι που τους κάνει να ξεδίνουν. Έχουν παρατηρήσει όμως, πως μπορεί να παίρνουν λίγη «χαρά» ή να «ξεδίνουν» εκτονώνοντας την ενέργεια τους , όταν υποχρεώνονται να κάνουν δουλειές του σπιτιού. Αυτό από μόνο του μετατρέπει το νοικοκυριό από αγγαρεία σε κάτι που τους ευχαριστεί και τους βοηθάει να βγάλουν προς τα έξω την περίσσια ενέργεια τους. Παράλληλα νιώθουν πως φροντίζουν το χώρο τους και κατ’ επέκταση τον εαυτό τους!


Είχα σκοπό να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη συνταγή το Σαββατοκύριακο πριν την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο ίσως κάποιοι γνωρίζετε πως περάσαμε μία περιπέτεια υγείας οικογενειακώς, και χρειάστηκε να νοσηλευτεί το μωράκι μας στο νοσοκομείο, κάτι που σημαίνει πως δεν είχα κανένα περιθώριο να ασχοληθώ με το οτιδήποτε πλην από το μωρό μου. Ωστόσο επειδή ξέρω πως αγαπάτε πολύ τις συνταγές της πεθεράς μου , της κας Αλεξάνδρας, είπα να σας δώσω τα μυστικά της για την πιο τέλεια ταραμοσαλάτα! Εξάλλου δεν τρώμε ταραμά μόνο την Καθαρά Δευτέρα! Υλίκά για ¼ ταραμοσαλάτας  1 ½ λεμόνι 1 κρεμμύδι ξερό μισό κιλό ψωμί που το βάζουμε να μουσκέψει Λάδι 1 κγ κοφτό ζάχαρη ¼ λευκό ταραμά Εκτέλεση : Παίρνουμε το κρεμμύδι και το λεμόνι και τα χτυπάμε μαζί στο μπλέντερ. Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λίγο τον ταραμά και αφού χτυπηθούν λίγο τα βάζουμε σε ένα μπολ. Έπειτα, παίρνουμε λίγο λίγο το μείγμα και το ρίχνουμε εκ νέου στο μπλέντερ προσθέτοντας αυτή τη φορά το ψωμί και το λάδι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Αν το μπλέντερ μας δεν χωράει όλη την ποσότητα των υλικών το κάνουμε σταδιακά. Η συνταγή δεν έχει συγκεκριμένη ποσότητα στο λάδι, καθώς όσο περισσότερο λάδι βάζουμε τόσο πιο κρεμώδης γίνεται ο ταραμάς, επομένως αποφασίστε εσείς ποια είναι η υφή που προτιμάτε. Μία πολύ νόστιμη συνταγή που δεν είναι απαραίτητο να την τρώτε μόνο κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.  

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE