Αν κάτσει και σκεφτεί κανείς την ευκολία με την οποία μπορεί να χωρίσει σήμερα ένα ζευγάρι, κατά τα άλλα, το να πάρει την απόφαση κάποιος να παντρευτεί, είναι κάτι δύσκολο που θα έπρεπε να μας δεσμεύει για μία ζωή.

Τα κριτήρια που οδηγούν τους ανθρώπους να επιλέξουν έναν διά βίου σύντροφο, είναι πολλά, από την άλλη όμως υπάρχουν κάποιες διαχρονικές σταθερές που δεν πρέπει να τις αμελούμε.

Διάβασε ποια 7 χαρακτηριστικά ΔΕΝ πρέπει να έχει σε καμία περίπτωση ο άνδρας που θα παντρευτείς:

Έλλειψη εμπιστοσύνης

Ένας άνθρωπος που δεν σου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη θα είναι για μία ζωή καχύποπτος. Θα αμφιβάλει για την κάθε σου κίνηση και θα αμφισβητεί την κάθε σου λέξη.

Απέχθεια για τα παιδιά

Κάποιος που δεν θέλει γενικά παιδιά, δεν θα θελήσει ούτε μαζί σου. Το σημαντικό όμως δεν είναι αυτό. Κάποιος που δεν αγαπάει τα παιδιά τι σκοτάδια μπορεί να κρύβει μέσα του, έχεις ποτέ αναρωτηθεί;

Αναξιοπιστία

Άνδρας που δεν κρατάει το λόγο του δεν μπορεί με τίποτα να δημιουργήσει συναισθηματική ασφάλεια σε μία γυναίκα. Και αν δεν κρατάει το λόγο του στα μικρά, δεν θα τον κρατάει σίγουρα ούτε στα μεγάλα.

Έλλειψη ενσυναίσθησης

Ποια γυναίκα θα ήθελε να είναι με έναν άνδρα που δεν ακούει αυτά που του λέει, που δεν νιώθει τις ανάγκες της και δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για να την έχει ευτυχισμένη. Καμία. Η έλλειψη ενσυναίσθησης όμως συνεπάγεται όλα τα παραπάνω. Θα αισθάνεσαι μόνη και χωρίς στήριγμα.

Ανταγωνισμός

Δεν υπάρχει χειρότερο από τον ανταγωνισμό μέσα σε ένα ζευγάρι. Ο άνδρας που σε βλέπει ανταγωνιστικά, θα προσπαθεί να σε μειώνει και θα μετατρέψει τη σχέση σε ένα ατελείωτο παιχνίδι εξουσίας, με άσχημες επιπτώσεις αν δεν επικρατεί εκείνος.

Απιστία

Είναι κάτι που λίγο πολύ όλες οι γυναίκες από την αρχή, ξέρουμε καλά αν έχουμε σοβαρές πιθανότητας να βρεθούμε εκτεθειμένες. Αν μέσα σου ξέρεις πως ο σύντροφος σου ξενοκοιτάει ή ξενομιλάει, να είσαι σίγουρη πως κάποια στιγμή θα προχωρήσει και στα υπόλοιπα. Δεν θα μπορέσεις ποτέ να τον αλλάξεις όσο και αν το θες.

Μιζέρια

Είναι ένα έμφυτο χαρακτηριστικό και δυστυχώς αν κάποιος αγαπάει τη μιζέρια, την αγαπάει παντού. Στα υλικά αγαθά, στις εμπειρίες, στα συναισθήματα. Κάποια στιγμή μοιραία θα σε παρασύρει. Και δεν το αξίζεις.

 


Πολλοί έχουν προσπαθήσει να ερμηνεύσουν την ψυχή και το μυαλό μίας γυναίκας, χωρίς όμως να το έχουν καταφέρει, γι αυτό και μέχρι σήμερα γίνονται δεκάδες χιλιάδες έρευνες με επίκεντρο τον τρόπο που αισθανόμαστε και το τι σκεφτόμαστε. Απ όλες αυτές τις μελέτες έχουν προκύψει ωστόσο στοιχεία που αποδεικνύουν την ιδιαιτερότητα μας αλλά και το πόσο ξεχωριστές είμαστε. Αξίζει να τα διαβάσετε Μας πάει η σοκολάτα Πέραν του ότι η σοκολάτα είναι γένους θηλυκού, φαίνεται πως απευθύνεται κιόλας κυρίως σε εμάς γιατί επιδρά πιο αποτελεσματικά στον γυναικείο οργανισμό παρά στον ανδρικό. Όταν μία γυναίκα καταναλώνει σοκολάτα, στον οργανισμό της εκκρίνονται ενδορφίνες κάτι που τους δίνει την αίσθηση της χαράς αλλά και τις ηρεμίας. Γι\' αυτό και πολλές γυναίκες αναζητούν ένα κομμάτι σοκολάτας λίγο πριν τις δύσκολες μέρες του μήνα. Την ίδια ώρα επειδή στις γυναίκες λειτουργούν καλύτερα συνδυαστικά όλες οι αισθήσεις, το γεγονός ότι η σοκολάτα εγείρει πέρα από τη γεύση, και την όσφρηση, κάνει το σνακ αυτό να της χαρίζει περισσότερη ευτυχία απ ότι θα της χάριζε μία νίκη σε τζακ ποτ, ή ακόμα και ένα ραντεβού με τον άνδρα που τις ενδιαφέρει. Βοηθάμε στην μακροζωία Έχει αποδειχθεί πως άνδρες οι οποίοι επιλέγουν να παντρευτούν έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο αλλά και πιο ευτυχισμένοι. Την ίδια ώρα, οι σύζυγοι αυτοί έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν Αλτσχάιμερ, ή Άνοια, καθώς οι έξυπνες γυναίκες τείνουν να ερεθίζουν εγκεφαλικά τους άνδρες τους είτε μέσα από το παιχνίδι της σχέσης, είτε καλώντας τους να δραστηριοποιηθούν μέσω του αθλητισμού, των ταξιδιών και άλλων κοινών αντίστοιχων δράσεων. Είναι σπουδαίο το ότι οι έρευνες δείχνουν πως όταν στα ζευγάρια η γυναίκα είναι ιδιαίτερα έξυπνη τότε μειώνονται τα ποσοστά διαζυγίου κατά 43%. Χρειαζόμαστε περισσότερο ύπνο Και αυτό φέρει και επιστημονική βούλα επίσης. Οι επιστήμονες χρόνια τώρα έχουν ανακαλύψει πως οι γυναίκες έχουν πιο περίπλοκο και απαιτητικό εγκέφαλο από τους άνδρες κάτι που τις οδηγεί να επεξεργάζονται 5 φορές πιο γρήγορα διπλάσιο όγκο πληροφοριών. Αυτό από μόνο του είναι πολύ κουραστικό για εμάς τις γυναίκες γι αυτό ακριβώς και χρειαζόμαστε περισσότερη αλλά και ουσιαστικότερη ξεκούραση από τους άνδρες.

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE