Όλες θέλουμε όμορφες μακριές βλεφαρίδες γι’ αυτό και πολλές γυναίκες καταφεύγουν στη λύση της ψεύτικης.

Η αλήθεια είναι πως όσο φυσικό και αν είναι το αποτέλεσμα δεν παύει να είναι τεχνητό και κάποιες νιώθουν το βλέμμα τους βαρύ με το ξένο σώμα μίας πρόσθετης βλεφαρίδας.

Αν ανήκετε στην κατηγορία γυναικών που πιστεύουν πως το φυσικό είναι και πιο ωραίο, παρακάτω ακολουθούν μυστικά που θα σας βοηθήσουν να μακρύνετε και να πυκνώσετε τις βλεφαρίδες σας χωρίς παρεμβάσεις.

Καλό ντεμακιγιάζ – όχι στα αδιάβροχα προϊόντα

Αποφύγετε τα αδιάβροχα προϊόντα καθώς αυτά δεν φεύγουν εύκολα με το ντεμακιγάζ και μπορεί να οδηγήσουν απώλεια σε βλεφαρίδες είτε από το πολύ τρίψιμο για την αφαίρεση του προϊόντος είτε γιατί υπάρχει περίπτωση το προϊόν που θα μείνει στα μάτια να κάνει τις βλεφαρίδες ξηρές και εύθραυστες.

Αποφύγετε το ψαλίδι βλεφαρίδας

Μπορεί να τις κάνει να φαίνονται πιο πλούσιες και πιο μακριές δεν παύει όμως να τις τραυματίζει και να τις αδυνατίζει. Το συγκεκριμένο εργαλείο μπορεί μέχρι και να κόψει τις βλεφαρίδες αν το χρησιμοποιήσετε ενώ έχετε ήδη βάλει μάσκαρα.

Περιποίηση και ενυδάτωση

Ένα πολύ βασικό βήμα για να έχετε υγιείς βλεφαρίδες. Τονώστε τις με ειδικά έλαια που θα τις τροφοδοτήσουν με όλα τα απαραίτητα προκειμένου να τις δείτε να μακραίνουν. Από το πιο δημοφιλή έλαια για τον λόγο αυτό, είναι το καστορέλαιο, αλλά και το ελαιόλαδο που χάρη στα αντιοξειδωτικά που έχουν μπορούν να φανούν πολύ βοηθητικά, ενώ καλή δουλειά κάνει και η βαζελίνη που που επίσης ενυδατώνει τις ξηρές βλεφαρίδες. Πολύ αποτελεσματική είναι και η αλόη. Αν αφήσετε λίγες σταγόνες από το χυμό της στις βλεφαρίδες σας όλη τη νύχτα, το επόμενο πρωί θα ανταμειφθείτε.


  Ο διαλογισμός είναι κάτι που κερδίσει ολοένα και περισσότερο έδαφος με τα χρόνια. Αρκετά διαδεδομένος στην ανατολική φιλοσοφία κερδίζει σιγά σιγά και τον δυτικό κόσμο. Υπάρχουν όμως ακόμα εκείνοι οι αντιρρησίες που θα σου πουν πως δεν έχουν χρόνο να σπαταλήσουν με το να μην σκέφτονται τίποτα. Και όμως αυτοί οι αντιρρησίες είναι που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από διαλογισμό. Και για τους πολυάσχολους η λύση είναι μία : το καυτό μπάνιο. Το μπάνιο, είτε υπό τη μορφή ντους, είτε το απολαμβάνεις σε μία γεμάτη μπανιέρα, από έλαια και μυρωδάτα αφρόλουτρα, έχει τη ρίζες του ως γιατρικό, εδώ και αιώνες. Οι αρχαίοι Έλληνες πριν από έναν μεγάλο αγώνα, μάχη ή γεγονός έκαναν ένα ζεστό μπάνιο, ενώ οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούσαν το δωμάτιο του μπάνιου ιερό που θεράπευε και ομόρφαινε την ψυχή και το σώμα. Σήμερα το μπάνιο, ειδικά σε χώρες της ανατολής χρησιμοποιείται και σαν ιδανικό μέρος για την υποδοχή ενός νέου μέλους γι΄ αυτό και ο τοκετός στο νερό είναι πολύ διαδεδομένος. Όπως και να έχει ένα ζεστό μπάνιο, αποτελεί την καλύτερη και ίσως πιο σύντομη λύση για να χαλαρώσει κάποιος το σώμα αλλά και το μυαλό καθώς δρα διαλογιστικά. Δεν είναι τυχαίο πως κατά τη διάρκεια ενός ντους ή ενός αφρόλουτρου κάποιος σκέφτεται πιο καθαρά, ενώ παίρνονται και μεγάλες αποφάσεις. Και ενώ  μέχρι  σήμερα το να παίρνει κανείς το μπάνιο του φάνταζε μία διαδικασία ρουτίνας, καλό θα ήταν να αντιμετωπίζεται ως άκρως προσωπικός χρόνος με τον εαυτό μας που μπορεί να μας φέρει σε επαφή με τις ανάγκες μας, κάνοντας μία ευχάριστη ανάπαυλα από το άγχος και το στρες της καθημερινότητας.

MORE FROM THEΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ

MORE To BELIEVE