Ακόμα μία συνταγή της πεθεράς μου, της Κας Αλεξάνδρας! Το περίφημο “ογκρατέν” της, το οποίο γίνεται ανάρπαστο κάθε φορά που κάνει τραπέζι! Είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει και είναι πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Yλικά: 

1 πακέτο ταλιατέλες

1 κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν

1 κονσέρβα μανιτάρια

1 ¼ κασέρι τριμμένο

200γρ γραβιέρα

2 κουτιά κρέμα γάλακτος πλήρη

αλάτι ( όταν βράζουμε τις ταλιατέλες)

πιπέρι ( στο ζαμπόν και τα μανιτάρια )

Εκτέλεση :

Βράζουμε τα μακαρόνια αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ να είναι al dente γιατί μετά θα τα ψήσουμε και στο φούρνο.

Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα το ζαμπόν και τα μανιτάρια , τα ανακατεύουμε και ανάλογα με το γούστο μας, προσθέτουμε λίγο ακόμα πιπέρι ή αλάτι. Μην ξεχνάτε έχετε ήδη βάλει πιπέρι στο ζαμπόν και αλάτι στο νερό για τα μακαρόνια. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πιρέξ. Από πάνω βάζουμε τη γραβιέρα και το κασέρι και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Το φαγητό είναι έτοιμο για ψήσιμο. Ανάβετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τα αφήνουμε μέχρι να “ροδίσουν”. ΠΡΟΣΟΧΗ: μην τα αφήσετε πολύ γιατί ξεραίνονται.

Καλή όρεξη!

 


Ο Dr Richmond θα μας κάνει να ξυπνάμε νωρίς! Και αυτό γιατί μετά από ένα πείραμα που έκανε τα τελευταία 8 χρόνια με σκοπό να δει αν ο ύπνος είναι όπλο κατά του καρκίνου, κατέληξε πως ζει καλύτερα όποιος κοιμάται καλά και ξυπνάει νωρίς. Τρις στις εκατό γυναίκες από εκείνες που πήραν μέρος στην έρευνα και ανήκαν στην κατηγορία «νυχτοπούλια», ανέπτυξαν καρκίνο του μαστού σε βάθος των 8 χρόνων. Η κατηγορία αυτή των γυναικών κοιμόταν ημερησίως από 4- 6 ώρες, πέφτοντας στο κρεβάτι μετά τη μία τα ξημερώματα. Αντιθέτως μόλις μία στις εκατό γυναίκες, από την κατηγορία «πρωινός τύπος» , ανέπτυξε καρκίνο του μαστού, κατά την ίδια χρονική περίοδο. Σε αυτή την κατηγορία οι γυναίκες κοιμόντουσαν τουλάχιστον 8άωρο πέφτοντας για ύπνο πριν τα μεσάνυχτα. Από το πείραμα του Richmond επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά πως ο καλός και ο σωστός ύπνος ( αδιάκοπο 8άωρο με έναρξη πριν τα μεσάνυχτα) είναι σημαντικό για την υγεία καθώς ο οργανισμός «βάζει τα δυνατά του» από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 3 το πρωί. ( ξεκουράζει τα ζωτικά όργανα και αναπλάθει τα κύτταρα) Επιπρόσθετα το νέο στοιχείο που έρχεται στο επίκεντρο είναι πως το πρωινό ξύπνημα επίσης μπορεί να είναι ευεργετικό καθώς θέτει σε λειτουργία το σώμα, και ότι συνεπάγεται αυτό (έκκριση ορμονών, ενέργεια κλπ) τις ώρες που ο οργανισμός μπορεί να αποδώσει και τα μέγιστα. Επομένως πρωινό ξύπνημα και καλός ύπνος είναι το απόλυτο προστατευτικό δίχτυ, για καρκίνο του μαστού και όχι μόνο.

MORE FROM THECook It

MORE To BELIEVE