Αναζητάτε να βρείτε τρόπο να φάτε λαχανικά, εσείς ή οι άνθρωποι που αγαπάτε; Θέλετε να κάνετε μία συνταγή που  να δώσει μία άλλη νότα στο κοτόπουλο ή το μοσχάρι σας, χωρίς ωστόσο να φορτωθείτε περιττές θερμίδες και λιπαρά; Η παρακάτω πρόταση σίγουρα θα σας αρέσει! Ένα θρεπτικό πιάτο, για όλα τα κρέατα που ωστόσο εμείς σήμερα θα το δοκιμάσουμε με κοτόπουλο.

1  κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια *( Επειδή εμένα μου αρέσει να στηρίζω ελληνικά προϊόντα , έλληνες παραγωγούς και ελληνικές φάρμες, τα κρέατα μου τα ψωνίζω από τα Lidl. Πέραν του ότι σε όλα τα προϊόντα γίνονται συστηματικοί έλεγχοι υγιεινής και ασφάλειας σε συνεργασία με την Agrolab, RDS, μπορείτε να είστε σίγουροι για την ποιότητα των κρεάτων καθώς συντηρούνται σε προστατευτική συσκευασία που διατηρεί αναλλοίωτη τη φρεσκάδα και τη γεύση τους, ενώ σε αντίθεση με τα προϊόντα πάγκου, τα συσκευασμένα κρέατα που βρίσκει κανείς στα Lidl, δεν είναι εκτεθειμένα σε εξωτερικούς παράγοντες αλλά ούτε και σε μεταβολές της θερμοκρασίας καθ’ όλα τα στάδια μεταφοράς- παραλαβής- τοποθέτησης και παραμονής στο κατάστημα!)

1 κούπα λάδι

2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, σε κύβους

2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα

1 κούπα κρασί ( μπορείτε να βάλετε είτε κόκκινο είτε λευκό, αν και με το λευκό η γεύση γίνεται πιο λεπτή και φίνα)

1 κόκκινη πιπεριά+ μισή κίτρινη+ μισή πορτοκαλί ή βάλτε 2 πράσινες πιπεριές

1,5  κιλό μανιτάρια λευκά 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες

1 κουτί κονκασέ

1 κ.σ. πελτέ ντομάτα

2 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή 2 κούπες νερό + 1 κύβο

1 φύλλο δάφνης

3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο

Αλάτι, πιπέρι, λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το μισό λάδι. Μόλις πάρει χρώμα  βγάζουμε  το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αλλάζουμε όμως και το λάδι  με το οποίο σοτάραμε το κρέας , προσθέτοντας  το υπόλοιπο  από το λάδι  μας στην ίδια κατσαρόλα.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι , τις πιπεριές, το πράσο για  2-3 λεπτά, στη συνέχεια  βάζουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγα λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε  μισό ποτήρι νερό, αλατίζουμε και προσθέτουμε το ζωμό.  Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο και στο τέλος προσθέτουμε τη δάφνη και το θυμάρι.

Αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσει  και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήστε να βράσει για περίπου μία ώρα ώσπου να δείτε τη σάλτσα να δένει και να αποκτά μία παχύρευστη υφή.

Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο, ή με πουρέ γλυκοπατάτας.

 

 

 


MORE FROM THECook It

MORE To BELIEVE