Αν κάποιος διάβαζε τα πρόσφατα πορίσματα έρευνας που έκανε το Αμερικανικό Ινστιτούτο σύμφωνα με τα οποία το 10% των παιδιών ηλικίας κάτω των 4 ετών κοιμούνται έχοντας ένα τάμπλετ αγκαλιά προκειμένου να τους πάρει ο ύπνος παίζοντας, ενώ το 1/3 των παιδιών ηλικίας κάτω των 3 έχουν στην κατοχή τους δικό τους τάμπλετ, θα καταλάβαινε εύκολα πως ζούμε πλέον στον καιρό όπου η τεχνολογία μας κυριεύει επικίνδυνα.

Το βιβλίο της «Τοξικά παιδιά χρόνια» η συγγραφέας Σου Πάλμερ, αναφέρεται σε πληθώρα τέτοιων ερευνών και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους νέους γονείς, κάνοντας ξεκάθαρο πως η τεχνολογία δεν πρέπει να παρέχεται απλόχερα στα παιδιά.

Οι λόγοι είναι πως τα περισσότερα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε κινητά και τάμπλετ, από νωρίς, παρουσιάζουν καθυστέρηση στην νοητική ανάπτυξη και στις νοητικές δεξιότητες σε σχέση με εκείνα που είναι πιο προστατευμένα.

Τα σύγχρονα παιδιά μοιάζουν να έχουν γεννηθεί τσιπαρισμένα, από την άλλη όμως δεν γίνεται να απαγορεύσεις την επαφή ενός παιδιού με την τεχνολογία γιατί θα μοιάζει εκτός εποχής.

Ποιό είναι λοιπόν το μυστικό;

Η Παλμέρ δίνει τη λύση στο χρόνο!

Ο σωστός χρόνος είναι το μυστικό έτσι ώστε το παιδί και η τεχνολογία να μπορέσουν να έχουν μία σωστή σχέση, από την οποία το παιδί θα βγει ευνοημένο.

Ο σωστός χρόνος τόσο στη διάρκεια όσο και στο πότε το παιδί θα έρθει σε επαφή με τις επίμαχες συσκευές.

Η συγγραφέας αναγνωρίζει πως έχουν βγει ευφάνταστες εφαρμογές και πληθώρα παιχνιδιών που όντως μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί να μιλήσει γρήγορα, να οξύνει τις νοητικές δεξιότητες του, να μάθει να εξοικειώνεται με ήχους, χρώματα και σχήματα, να μάθει λέξεις… Όντως η τεχνολογία μπορεί να αντικαταστήσει τα παλαιάς κοπής παιχνίδια.

Αυτό όμως πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα, και για καθορισμένη ώρα κάθε μέρα. Στο παιδί πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως η χρήση της τεχνολογίας θα γίνεται ελεγχόμενα και κρατώντας οι γονείς τα όρια ώστε να καταλάβει πως δεν μπορεί αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα να είναι πάνω από ένα κινητό ή ένα τάμπλετ, και σε αυτό παίζει ρόλο και η χρήση της τεχνολογίας από τους γονείς που πρέπει να μην γίνεται αυθαίρετα μπροστά στο παιδί.

Αν λοιπόν δεν θέλετε το μπουμπούκι σας να αποχαυνώνεται πάνω από μία οθόνη, τότε δεν πρέπει και εσείς να του παρουσιάζετε αυτή την εικόνα. Όταν σερφάρετε φροντίστε το παιδί σας να μην είναι παρών, απομονώστε τις συσκευές σας σε ένα δωμάτιο έτσι ώστε να μπορείτε να αποσύρεστε όταν πρέπει να εργαστείτε, και μην ξεχνάτε πως τα παιδιά τους πρώτους που θα αντιγράψουν θα είναι εσείς!


  Έχουμε ξαναπεί και εδώ στο παρελθόν το πόσο πολύτιμος είναι ο κουρκουμάς για την υγεία. Πέρα από την ιδιαίτερη γεύση του ( σε κάποιους αρέσει πολύ σε κάποιους καθόλου) ο κουρκουμάς έχει αμέτρητες ευεργετικές ιδιότητες. Είναι αντιοξειδωτικός, ενισχύει το ανοσοποιητικό και τον οχυρώνει κατά του καρκίνου, είναι αντιφλεγμονώδης, βοηθάει στην πέψη, προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, ενώ τελευταίες έρευνες τον θέλουν να παίζει δυναμικό ρόλο και στην προστασία της μνήμης. Όλα καλά λοιπόν αν ανήκετε σε εκείνους που τολμούν τη γεύση του, τι γίνεται όμως για όλους εκείνους που θέλουν αλλά δεν μπορούν; Υπάρχει τρόπος! Η μάλλον υπάρχουν τρόποι! Ένα χάπι την ημέρα Ο κουρκουμάς κυκλοφορεί πλέον και σε χάπι! Με ένα χάπι την ημέρα λοιπόν, μπορείτε να παίρνετε την ποσότητα κουρκουμά που έχετε ανάγκη και να μην καταλαβαίνετε τίποτα γεύση. Από την άλλη, πόσα χάπια να πάρει κανείς αν λάβουμε υπόψιν πως η κάψουλα αποτελεί τον πλέον εύκολο τρόπο για οτιδήποτε χρειαζόμαστε ως συμπλήρωμα. Μπαμ και κάτω Τόσα σφηνάκια πίνει κάποιος που δεν έχουν και τόσο ωραία γεύση. Τι πειράζει ακόμα ένα ειδικά όταν κάνει καλό στην υγεία. Στύψτε το χυμό από μισό λεμόνι, βάλτε μία πρέζα αλάτι, και άλλη μία κουρκουμά και άσπρο πάτο! Στο...κεφίρ κέφι! Ο κουρκουμάς πάει κυριολεκτικά με τα πάντα! Με το κεφίρ μάλιστα γίνεται μία πραγματική βόμβα βιταμίνης. Αν σας αρέσει το κεφίρ, προσθέστε μια κοφτή κουταλιά του γλυκού κουρκουμά και απολαύστε το πορτοκαλί ρόφημα σας στην...υγεία σας! Κουρκου coco Και αν με το κεφίρ δεν τα πάτε καλά, δύσκολα θα συναντήσεις κάποιον που δεν θα του αρέσει η καρύδα. Το γάλα καρύδας εξάλλου είναι από τα πλέον διαδεδομένα φυτικά γάλατα και ταιριάζει απόλυτα με τον κουρκουμά, αποδυναμώνοντας τη γεύση του όχι όμως και τις ιδιότητες του. Λίγος κουρκουμάς, μέσα στο γάλα καρύδας και έχετε ένα γρήγορο και εύκολο κοκτέιλ βιταμίνης και θρεπτικών συστατικών.

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE