Ποιος να μας το έλεγε πως έχουμε στο καθημερινό μας τραπέζι το αντίδοτο για την παχυσαρκία. Ύστερα από τις ανησυχητικές στατιστικές που θέλουν μέχρι το 2045 ένας στους 4 ανθρώπους να είναι παχύσαρκος, και ένας στους 8 διαβητικός, οι ειδικοί έχουν αρχίσει να αναζητούν τη μαγική διατροφή που θα αποτρέψει τις διατροφικές “Κασσάνδρες” να επιβεβαιωθούν. Και την έχουν βρει στο διαιτολόγιο της μεσογειακής κουζίνας. Μπορεί εμείς οι Έλληνες να την απολαμβάνουμε με ευκολία, οι επιστήμονες όμως που την διαφημίζουν ως το απόλυτο φάρμακο είναι Δανοί! Οι φίλοι μας οι Σκανδιναβοί λοιπόν επιμένουν πως μόνο αν το παγκόσμιο πρότυπο διατροφής υιοθετήσει συνήθειες από τη μεσογειακή κουζίνα θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τα ποσοστά της παχυσαρκίας και του διαβήτη σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα που προβλέπονται. Το γεγονός ότι η μεσογειακή διατροφή είναι πλούσια σε κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, καλών λιπαρών, καθαρών ελαίων, ( ελαιόλαδο) αλλά και περιορισμένης ζωικής πρωτεΐνης χάρη στα λαδερά και τα μαγειρευτά πιάτα που περιορίζουν το κρέας, την κάνουν ιδανική για κάποιον που θέλει να κρατήσει τις τοξίνες και τα λίπη μακριά από το πιάτο του. Μάλιστα υπογραμμίζουν ως ένα από τα δυνατά “ατού”της μεσογειακής κουζίνας και το γεγονός ότι κάποιος που θέλει να γευτεί τα οφέλη της δεν είναι ανάγκη να την ακολουθεί αυστηρά, αλλά αρκεί το να δανειστεί και να καθιερώσει κάποιες από τις επιλογές της στο διατροφικό του πρόγραμμα. Μέσα στο πλαίσιο της έρευνας, εκθειάστηκαν ακόμα και τα γλυκά της μεσογειακής κουζίνας, δίνοντας έμφαση στα λατρεμένα μας γλυκά του κουταλιού, που αν και κάποιος μπορεί να τα θεωρεί παχυντικά, οι ειδικοί φαίνεται να τα προτιμούν λόγω των χαμηλότερων λιπαρών που παρουσιάζουν σε σχέση με άλλους ανταγωνιστές τους.


MORE FROM THEΔΙΑΤΡΟΦΗ

MORE To BELIEVE