Είναι από τα πρώτα γλυκά που δοκίμασα από τα χέρια της, το αγαπημένο μου κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης. Τόσο νόστιμο, τόσο αγνό, τόσο γρήγορο και τόσο απλό. Αν σου αρέσουν τα «άσπρα» γλυκά, τότε πρέπει όπως και δήποτε να μπεις στη κουζίνα με αυτή τη συνταγή.

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

2 αυγά

10 ποτήρια νερού γάλα (σχεδόν 2,5 λίτρα γάλα)

10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ( περίπου μία σε κάθε ποτήρι γάλα)

10 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ ( περίπου μία σε κάθε ποτήρι γάλα, όπως και με τη ζάχαρη)

4 βανίλιες

150γρ βούτυρο φρέσκo

Εκτέλεση:

Βάζουμε 2 ποτήρια γάλα μέσα σε ένα ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα ενώ προσθέτουμε το κορν φλάουερ όπως και τη ζάχαρη .

Την ίδια ώρα έχουμε βάλει σε μία κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα ( 8 ποτήρια) με μία πρέζα αλάτι, ώστε να αρχίσει να βράζει. Μόλις πάρει μία βράση το γάλα ρίχνουμε το μείγμα με το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά, το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη μέσα στην κατσαρόλα, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφού πήξει η κρέμα τη βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το αφήνουμε να ρίξει λίγο θερμοκρασία μέχρι να στρώσουμε τα φύλλα.

Σε ένα μπολ βάζουμε μία κούπα ζάχαρη με 3 κουταλιές κανέλα ανακατεύουμε και όταν πάμε να στρώσουμε τα φύλλα στο ταψί ανά 3 φύλλα ρίχνουμε από αυτό το μείγμα ζάχαρης με κανέλα.

Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο λάδι και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα. Σε κάθε φύλλο αλείβουμε και λίγο λάδι, ενώ ανά 3 φύλα μη ξεχνάτε τη ζάχαρη και τη κανέλα. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το πακέτο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν βάζουμε ζάχαρη και κανέλα στο τελευταίο φύλλο πάνω από το οποίο θα μπει η κρέμα.

Τελευταία λοιπόν βάζουμε τη κρέμα, και η γαλατόπιτα είναι έτοιμη για ψήσιμο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς , στην αντίσταση, μέχρι να ροδίσει από πάνω η κρέμα μας. Με το πρώτο ρόδισμα, ( προσοχή μην σας «αρπάξει» όπως λέει και η πεθερά μου)βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει , αλλιώς δεν θα μπορείτε να το κόψετε!


Ίσως κάποιος διαβάζοντας το εν λόγω άρθρο να κάνει δεύτερες σκέψεις για χωρισμό ή διαζύγιο λαμβάνοντας υπόψιν τα τελευταία πορίσματα έρευνας που έγινε από το πανεπιστήμιο του Τέξας, και σύμφωνα με τα οποία, οι καλές σχέσεις αυξάνουν το βάρος και τις ασθένειες που συνοδεύουν τα παραπανίσια κιλά. 178 ζευγάρια πήραν μέρος στην έρευνα η οποία διήρκεσε 4 ολόκληρα χρόνια. Τα ζευγάρια ήταν δηλωμένα ως “ευτυχισμένα” και “πλήρη” μέσα στη σχέση τους, ενώ με το τέλος της έρευνας ήταν και παραπάνω στα κιλά τους απ όταν παντρεύτηκαν. Οι ερευνητές κατέληξαν πως οι παράγοντες που επηρεάζουν το βάρος στα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν να κάνουν με την γαλήνη της αποδοχής που προσφέρει η αγάπη, που κάνει το ζευγάρι να νιώθει άνετα, σχεδόν επαναπαυμένο ότι έχει βρει το άλλο του μισό, επομένως δεν χρειάζεται να “προσπαθήσει” για την εικόνα του ώστε να νιώθει αποδεκτός ο ένας στον άλλον. Ταυτόχρονα η μείωση του ελεύθερου χρόνου από τις υποχρεώσεις του γάμου, απομακρύνει τα ζευγάρια από αθλητικές δραστηριότητες, ενώ η κοινή ζωή, αυξάνει τις δραστηριότητες εκείνες που ενδεχομένως οδηγούν στην αύξηση βάρους, όπως ταξίδια, εξόδους για φαγητό, εκδρομές ή ακόμα και ταινίες μπροστά στην τηλεόραση συνοδευόμενες από κάποιο σνακ, ή αλκοόλ. Και παρά το γεγονός ότι τα ζευγάρια που δηλώνουν ευτυχισμένα έχουν κερδίσει στο παιχνίδι της αγάπης, σε ποσοστό 62% είδαν τις αιματολογικές τους εξετάσεις να έχουν δεχθεί αλλαγές στις τιμές τους, με μια σχετική ροπή προς ανεπιθύμητα μονοπάτια, όπως το αυξημένο σάκχαρο, ή αρτηριακή πίεση. Από την άλλη, τα ζευγάρια που δεν δήλωναν πλήρη στη σχέση τους, πέραν του ότι κατέληξαν σε ποσοστό 78% σε χωρισμό, παρουσίασαν σταθερό αν όχι μειωμένο βάρος, κάτι που δεν σημαίνει απαραίτητα ωστόσο και καλύτερη υγεία.

MORE FROM THECook It

MORE To BELIEVE