Κυρίες και κύριοι, υποδεχτείτε τη μαμά Μαρία!!! Η μαμά μου, ως γνήσια μαγείρισσα, άριστη τόσο στα αλμυρά όσο και στα γλυκά, μετά από πολλά παρακάλια, άνοιξε τα τεφτέρια της και μοιράζεται μαζί μας κάποια από τα πιάτα που κάθε φορά που τα έβαζε στο τραπέζι, γινόντουσαν ανάρπαστα. Σήμερα θα ξεκινήσουμε με μία σαλάτα. Μην υποτιμάτε τις σαλάτες, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να βγουν νόστιμες και θελκτικές ακόμα και για εκείνους που δεν τρώνε «πράσινα».

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε με τη μαμά Μαρία, λοιπόν, μία γιορτινή σαλάτα με ρόδι, που θα μπορέσετε να βγάλετε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!

Υλικά :

50 γρ ρόκα

50 γρ ραντίτσιο

50γρ iceberg

½ ρόδι

1 κς σταφίδες

1 κς καρύδι

1κς blueberry

1 πορτοκάλι

½ lime

1 μανταρίνι

2κς μουστάρδα

1κς μέλι

αλάτι

πιπέρι

λάδι

κατσικίσιο τυρί

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ρόκα, το ραντίτσιο, το iceberg, το ρόδι, τις σταφίδες, το καρύδι, τα blueberry και τα ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι, το lime, το χυμό από τo lime , και το χυμό από το μανταρίνι, τη μουστάρδα , το μέλι, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας, και λάδι όσο θέλετε εσείς , πάντα με γνώμονα το πως σας αρέσει να τρώτε τις σαλάτες σας.

Χτυπάτε καλά τα υλικά για τη σάλτσα, και περιχύνεται τη σαλάτα με αυτή, λίγα λεπτά πριν τη σερβίρετε. Μην βιαστείτε να βάλετε τη σάλτσα αρκετή ώρα πριν το σερβίρισμα γιατί θα μουλιάσει , η πρασινάδα θα χάσει την υγρασία της και θα μαζευτεί στον πάτο του μπολ, όλο το ζουμί. Αφού ανακατέψετε καλά, προσθέστε κατσικίσιο τυρί και ανακατέψτε και πάλι!

Καλή όρεξη και χρόνια πολλά!


Είναι μία από τις πιο νόστιμες, και αντιπροσωπευτικές λύσεις για να καλωσορίσετε τους καλεσμένους σας , όποια ώρα της ημέρας, στο σπίτι σας, τις γιορτινές μέρες. Το ζεστό κρασί με μπαχαρικά, γνωστό και ως mulled wine, είναι από εκείνα τα ποτά που συνδέουν τη γεύση με τις αναμνήσεις. Τι θα χρειαστείτε: 750ml κόκκινο κρασί 300 ml νερό 3 κς ζάχαρη άχνη 1 φακελάκι ροφήματος μείγμα μπαχαρικών (μπορείτε με λίγο τούλι και βότανα ή μπαχαρικά της επιλογής σας, να το φτιάξετε και μόνοι σας) 150 ml brandy 1 πορτοκάλι σε φέτες 1 μήλο Εκτέλεση: Βάζουμε το κρασί, το νερό, τον χυμό από το πορτοκάλι , τη ζάχαρη και το φακελάκι μπαχαρικών μέσα σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Ζεσταίνουμε το μείγμα λίγο μέχρι πριν το σημείο βρασμό, και κρατάμε αυτή τη θερμοκρασία για 10 λεπτά, ανακατεύοντας μία στο τόσο, ώστε να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα Αφαιρούμε μέσα από το τηγάνι το φακελάκι μπαχαρικών και ανακατεύουμε το brandy και το ψιλοκομμένο μήλο.

MORE FROM THECook It

MORE To BELIEVE