Έχουν κατηγορηθεί πως αυξάνουν τη χοληστερίνη, έρευνες όμως έχουν δείξει πως αυτό όχι μόνο δεν συμβαίνει, αλλά αντιθέτως  η χοληστερίνη που εκκρίνει το σώμα,  φαίνεται να ελαττώνεται όταν εισέρχεται σε αυτό χοληστερίνη από φαγητά. Τα αυγά αποτελούν μία τέτοια πηγή.

Πως τα αυγά βρέθηκαν από “κατηγορούμενα” , σε super foods!

Περιέχοντας υψηλή ποσότητα αλλά και ποιότητα πρωτεΐνης, τα αυγά είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες, ασβέστιο, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα ενώ περιέχουν και το γνωστό αλλά σπάνιο θρεπτικό συστατικό της Χολίνης.

Η χολίνη είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου ενώ πρόσφατη έρευνα του Authority Nutrition αναφέρει πως το 90% του πληθυσμού παρουσιάζει έλλειψη αυτής.

Αυτό σημαίνει πως καταναλώνοντας κάποιος μέσα στη μέρα του δύο αυγά, μπορεί να κερδίσει όλα τα παραπάνω οφέλη, και πολλά περισσότερα αν αντιληφθούμε πως τα αυγά μας βοηθούν στο να ελέγχουμε το βάρος μας,  ενώ τα αμινοξέα που εμπεριέχονται σε αυτά, ευνοούν πολύ τα κόκαλα, τα νύχια,  και τα μαλλιά.

Μη τα φοβάστε λοιπόν! Μέχρι δύο αυγά την ημέρα, καλύτερα από κότες ελευθέρας βοσκής, όχι μόνο δεν βλάπτουν αλλά κάνουν και πάρα πολύ καλό στην υγεία. Προτιμήστε να τα καταναλώσετε με το πρωινό σας, ή σε ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα.


Ζητάμε πολλά από τα πόδια μας, συνήθως όμως δεν τα φροντίζουμε όσο θα μπορούσαμε. Το ξίδι, σε μία τέτοια περίπτωση, έρχεται να βγει από το συρτάρι της κουζίνας και να γίνει ένα πολύ καλό καλλυντικό. Γιατί ξίδι; Το οξικό οξύ που περιέχει το ξίδι, είναι η απόλυτη αντιβακτηριδιακή  ουσία, με αποτελεσματική και γρήγορη δράση, που σημαίνει πως μπορεί να αντιμετωπίσει φλεγμονές κάθε είδους. Από την άλλη ρυθμίζει το αποσυντονισμένο ph του δέρματος, ενώ έχει και αντισηπτικές ιδιότητες. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο πως πολλές νοικοκυρές χρησιμοποιούν το ξίδι όχι μόνο για να μαγειρεύουν αλλά και για να καθαρίζουν, ενώ λαχανικά και φρούτα απολυμαίνονται με τη βοήθεια του. Σε τι θα μας ωφελούσε ένα ποδόλουτρο με ξίδι Καταπολεμά τους μύκητες Είτε έχετε παθολογικό πρόβλημα είτε αντιμετωπίζετε το «πόδι του αθλητή», ο γιατρός στο πλαίσιο της θεραπείας , θα σας προτείνει να πλένετε τα πόδια σας με ξίδι. Η αντιβακτηριδιακή δράση του θα καταπολεμήσει τους μύκητες, αλλά θα προστατεύσει το πόδι έναντι στην επανεμφάνιση τους ή στη δημιουργία άλλων φλεγμονών Μαλακώνει το δέρμα Η απολεπιστική δράση που έχει το ξίδι ( ναι έχει και τέτοια) βοηθάει στο να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και να ενυδατώσει το δέρμα. Το ξίδι είναι ένα ιδανικό καλλυντικό και για τις σχισμένες πτέρνες. Δρα συμπληρωματικά στη θεραπεία για τα κονδυλώματα Το μηλόξιδο ειδικά, φημίζεται γι αυτό καθώς είναι άκρως αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του ιού που οδηγεί στην εμφάνιση κονδυλωμάτων στην περιοχή των ποδιών. Κατά της δυσοσμίας Η άσχημη μυρωδιά στα πόδια δεν είναι πάντα υπόθεση της... κάλτσας. Ο ιδρώτας σε συνύπαρξη με κάποια βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν πολύ δυσάρεστες μυρωδιές και εδώ έρχεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του το ξίδι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λύση και γι αυτό το πρόβλημα. Για οποιαδήποτε περίπτωση και αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε καλό θα ήταν να διαλύσετε το ξίδι μέσα σε ζεστό νερό. Η ιδανική «συνταγή» για το τέλειο ποδόλουτρο είναι ένα μέρος ξίδι, δύο μέρη νερό.

MORE FROM THEΔΙΑΤΡΟΦΗ

MORE To BELIEVE