ΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ : 30 Jul 2018

Για τα μάτια σας μόνο

Τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα, τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να την περάσουν έξω, σε υπαίθριους χώρους όπου θα υπάρχει το φυσικό φως του ήλιου έτσι ώστε να μπορούν να έχουν καλή όραση!

 

Αυτό είναι το πόρισμα του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου της Βοστόνης που μελέτησε τους λόγους για τους οποίους τα σύγχρονα παιδιά παρουσιάζουν ολοένα και περισσότερα κρούσματα μυωπίας σε πολύ μικρή ηλικία.

 

Και η επιστήμη κατέληξε πως οι παράγοντες είναι οι συνήθεις ύποπτοι: η αλόγιστη χρήση τηλεόρασης, έξυπνων τηλεφώνων, tablets, βιντεοπαιχνιδιών.

 

Η ιδανικότερη λοιπόν θεραπεία που προτείνεται είναι η επαφή των ματιών με το φυσικό φως και μάλιστα χωρίς γυαλιά ηλίου ώστε να απορροφάται άμεσα και αποτελεσματικά η βιταμίνη D. Η εν λόγω βιταμίνη βρίσκεται στον … ήλιο και απορροφάται λίγο από το δέρμα μας και περισσότερο από τον βολβό των ματιών μας, αν και εφόσον δεν φοράμε γυαλιά που δρουν ως φίλτρο στη βιταμίνη.

 

Αν είστε ενήλικας, και δεν έχετε χρόνο, κανονίστε ώστε κάποιες από τις δουλειές σας να τις κάνετε με τα πόδια, ώστε να σας βλέπει ο ήλιος και μη φοράτε γυαλιά, εκτός και αν έχετε τη δυνατότητα να εξασφαλίσετε στον εαυτό σας λίγη ώρα ώστε να γυμναστείτε υπαίθρια. Όσο για τα παιδιά, καλό θα ήταν και αυτά να έχουν ένα χόμπι ή μία αθλητική δραστηριότητα που θα τα βγάζει έξω από τα σπίτια, και αν οχι σε καθημερινή βάση, ας φροντίζουμε εμείς οι μεγάλοι να τους χαρίζουμε μικρές ευεργετικές αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα. Για τα μάτια τους μόνο!


Είσαι σε μακροχρόνια σχέση; Είσαι παντρεμένη για χρόνια; Σου κάνουν εντύπωση τα ζευγάρια που είναι καιρό μαζί; Πιστεύεις πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις σίγουρα θα έχεις προβληματιστεί σε κάποια φάση της ζωής σου, για το αν υπάρχει μυστικό για μία επιτυχημένη σχέση;   Τον ίδιο προβληματισμό φαίνεται πως έχουν και πολλοί ειδικοί του είδους που έχουν εντρυφήσει ουκ ολίγες φορές στο θέμα με έρευνες.   Μία πιο πρόσφατη λοιπόν που διεξήχθη στη Σκοτία, είχε ως αντικείμενο 2034 ζευγάρια ηλικίας 35-37, παντρεμένα για περισσότερα από 5 χρόνια, και στόχο να ανακαλύψουν τι τους κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους στη σχέση τους. Η συντριπτική πλειοψηφία ( 76%) δήλωσε πως εκείνο που τους αναζωογονεί και τους κάνει ευτυχισμένους είναι το να περνούν χρόνο μαζί, κάνοντας διάφορες δραστηριότητες, από το να πηγαίνουν μαζί στο σούπερ μάρκετ ή να μοιράζονται την αγάπη τους για το ίδιο άθλημα, ή ακόμα και γιατί όχι να ανακαλύπτουν μαζί πράγματα που τους αρέσουν. Η έρευνα συνεχίστηκε σε δεύτερη φάση σε παντρεμένα ζευγάρια ηλικία 60-70 που είχαν συμπληρώσει τα είκοσι χρόνια έγγαμου βίου. Και αυτό που προέκυψε από τα αποτελέσματα ήταν μοναδικό.   Σε σχεδόν ίδιο ποσοστό, (79%) τα ζευγάρια , τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, δήλωσαν ακριβώς το ίδιο με τους νεαρότερους συμμετέχοντες της έρευνας.   Εκείνο που τους κρατούσε ζωντανούς όλα αυτά τα χρόνια μέσα στη σχέση ήταν η κοινή ενασχόληση με το οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο. Ο ποιοτικός χρόνος που περνούσαν τα ζευγάρια μεταξύ τους, και οι κοινές ενέργειες που με τα χρόνια άλλαζαν μορφή και αποκτούσαν μέχρι και την έννοια του χόμπι.   Να λοιπόν ποιο φέρεται να είναι το τόσο απλό κοινό μυστικό όλων όσων είχαν την τύχη να ζουν για χρόνια ευτυχισμένοι μέσα σε μία σχέση.   Το μαζί.

MORE FROM THEΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ

MORE To BELIEVE