FITNESS & SPORTS : 18 Dec 2017

Έξυπνα fitness δώρα

Το να κάνεις ένα δώρο, είναι εύκολο. Το να κάνεις το σωστό δώρο, θέλει σκέψη, αγάπη και φροντίδα.
Αν λοιπόν έχεις έναν φίλο ή φίλη που είναι fit να ξέρεις έχεις βρει τη λύση! Θα του πάρεις ένα δώρο που θα έχει να κάνει με την αγάπη του για το fitness. Τι θα μπορούσε να είναι αυτό, θα στο πω εγώ…

Παλμογράφος
Το πιο πιθανό είναι να έχει, ειδικά αν πραγματικά είναι fit άτομο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Ο παλμογράφος μετρά τους παλμούς της καρδιάς κατά την άσκηση και όσο πιο εξελιγμένος είναι, άρα και πιο ακριβός, έχει και περισσότερες λειτουργίες. Μπορεί να μετράει δηλαδή, καύσεις λίπους, οξυγόνο, θερμίδες…

Kettle Bells
Είναι ουσιαστικά βαράκια, απλά είναι έτσι διαμορφωμένα που στοχεύουν στο να χτίσουν έναν δυνατό κορμό. Είναι εξαιρετικά δημοφιλή και παρέχουν τεράστιο εύρος ασκήσεων. Να έχετε κατά νου πως θα χρειαστείτε βοήθεια να τα κουβαλήσετε γι αυτό να έχετε αυτοκίνητο ώστε να τα βάλετε αμέσως μέσα.

Σχοινάκι
Μπορεί να σας φαίνεται αστείο ή φθηνό, είναι όμως από τις καλύτερες μορφές άσκησης. Το σχοινάκι που παίζαμε μικρά τα κορίτσια, είναι ίδιο με αυτό που έκανε προπόνηση ο Ρόκι, στις ταινίες και ίδιο με αυτό που μπορείτε να κάνετε δώρο σε κάποιον λάτρη της γυμναστικής. Θα το εκτιμήσει γιατί ξέρει να το μεταφράσει!

Στρωματάκι yoga
Είναι αρκετά καλό  ως δώρο, πέρα του ότι κοστίζει αξιοπρεπώς, και για το ότι θα επιτρέψει στον φίλο ή τη φίλη σας, να προσέξει την υγιεινή του κατά την άσκηση. Τα περισσότερα γυμναστήρια παρέχουν στρώματα, αλλά όπως καταλαβαίνετε τα …παίρνουν όλοι! Να ένας καλός λόγος για να έχει κάποιος το προσωπικό του στρώμα.

Μπάλα swiss
Οι γνωστές μπάλες για προπόνηση. Ιδανικές για κάθε τύπο γυμναστικής, όπως πιλάτες, γιόγκα, cross, trx  ή για γυμναστική στο σπίτι. Δυναμώνει τον κορμό, κάνει τέλειους κοιλιακούς.

Ιατρικές μπάλες
Φαίνονται σας κοινές μπάλες αλλά…ζυγίζουν! Χρησιμοποιούνται περισσότερα από 3000 χρόνια και είναι πέρα από πολύ καλό μέσο εκγύμνασης, και πολύ καλό μέσο αποκατάστασης.

Αντιανεμικό μπουφανάκι
Ό,τι πρέπει για άσκηση σε εξωτερικό χώρο.  Δεν νιώθεις υγρασία όταν ιδρώνεις, δεν ζεσταίνεσαι πολύ και βέβαια δεν κρυώνεις!

Λάστιχα
Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σπίτι και να τα πάρεις μαζί σου και όπου πας, ώστε να μην χάνεις την προπόνηση σου!

Όλα τα παραπάνω είναι σε τιμές λογικές, που θα μπορούσαν να συνδυαστούν μεταξύ τους και να κάνουν ένα ωραίο fitness δώρο.


Επιτέλους έχεις το ζωάκι που πάντα ονειρευόσουν. Είναι γλυκό, παιχνιδιάρικο και τρυφερό. Ξέρεις όμως πως το σκυλί το παιδί και τον άνδρα, όπως τα μάθεις! Πότε λοιπόν πρέπει να βάλεις το σκυλάκι σου σε τροχιά εκπαίδευσης; Οι θεωρίες ποικίλουν. Άλλες υποστηρίζουν πως η καταλληλότερη ηλικία είναι οι 6 μήνες. Άλλες πάλι σχολές θεωρούν πως ένα ζώο μπορεί να εκπαιδευτεί σε όποια ηλικία, αρκεί να αναπτύξει μία συμπεριφορά που είναι ανεπιθύμητη από το περιβάλλον του. Δεν είναι όμως έτσι! Τα σκυλιά είναι σε θέση να μάθουν και να απορροφήσουν πληροφορίες από την ηλικία των μόλις δύο μηνών. Μάλιστα όσο πιο νωρίς ξεκινήσουν την εκπαίδευση τόσο το καλύτερο για τα ίδια και για το αφεντικό τους καθώς αν κάποιο ζωάκι παρουσιάσει κάποια συμπεριφορά που δεν αρέσει, θα δυσκολευτεί να την ξεπεράσει όσο μεγαλύτερο είναι. Το πόσο θα διαρκέσει η εκπαίδευση έχει να κάνει τόσο με το μέγεθος όσο και με τη ράτσα του σκύλου, που ορίζουν κατά πολύ το τι είναι απαραίτητο να διδαχθεί, ενώ μεγάλο ρόλο στην ολοκλήρωση του στόχου παίζει και η πειθαρχεία του αφεντικού, στο να μπορεί να τηρεί σπίτι όλα όσα μαθαίνει στο ζώο του ο εκπαιδευτής. Τέλος  αν και πολλά ζωάκια μπορούν να μάθουν “εύκολες” εντολές (έλα, κάτσε, μείνε) χωρίς βοήθεια επαγγελματία, καλό είναι ο “δάσκαλος” των νέων συμπεριφορών να είναι κάποιος πέρα από τον ιδιοκτήτη του ζώου, καθώς συχνά ο συναισθηματικός δεσμός, καθυστερεί την διαδικασία της εκμάθησης.  

MORE FROM THEFitness & Sports

MORE To BELIEVE