Έχουμε αναφερθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες του μηλόξυδου πολλές φορές, καθώς μπορεί να αποτελέσει πανάκεια τόσο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα όσο και καύσιμο για την αύξηση του μεταβολισμού μας.

Αυτή τη φορά όμως θα αντιμετωπίσουμε το μηλόξυδο, ως το απόλυτο φυσικό καλλυντικό που μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε πανάδες, σημάδεια γήρατος αλλά και ακμή.

Το οξικό, γαλακτικό και μηλικό οξύ που περιέχονται στο μηλόξυδο δρουν κατά των φλεγμονών, του κνησμού αλλά και της ξηρότητας κάτι που ουσιαστικά μπορεί να αποτοξινώσει το δέρμα από νεκρά κύτταρα . Την ίδια ώρα δρουν προστατευτικά και οι αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του που εξισορροπούν τα επίπεδα PH στο δέρμα περιορίζοντας την παραγωγή σμήγματος.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βουτάτε λίγο βαμβάκι σε μηλόξυδο που θα έχει διαλύσει σε λίγο νεράκι, και να βρέχετε το δέρμα σας με αυτό όπως θα κάνατε με μία λοσιόν.

Μετά από 30 λεπτά ξεβγάλτε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό και είστε έτοιμες.

Αν το κάνετε δύο φορές την ημέρα, κατά προτίμηση πρωί βράδυ, ή έστω πριν κοιμηθείτε, θα νιώσετε από τις πρώτες κιόλας μέρες εφαρμογής , το δέρμα σας πιο σφριγηλό και ανανεωμένο.

 


Σήμερα που ο καιρός είναι λίγο συννεφιασμένος σκέφτηκα πως κάτι ελαφρύ και νόστιμο θα ήταν ό,τι πιο κατάλληλο. Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω την αγαπημένη μου σούπα με κοτόπουλο και ρίζες ρυζιού, τα γνωστά και ως noodles... Υλικά: 900ml ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικά. 1 κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και δέρμα, γύρω σα 175γρ 1 κς ψιλοκομμένο τζίντζερ 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 50γρ noodles 2 κς γλυκό καλαμπόκι είτε από κονσέρβα είτε κατεψυγμένο 2-3 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 2 φρέσκα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες 2κς σάλτσα σόγιας και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα προαιρετικά: φύλλα βασιλικού ή μέντας ή λίγο τσίλι για το σερβίρισμα Εκτέλεση : Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζετε τον ζωμό από το κοτόπουλο ή των λαχανικών, το τζίντζερ το σκόρδο και το κοτόπουλο. Τα αφήνετε να βράσουν, και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε λίγο το τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει για ακόμα 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Στη συνέχεια αφαιρέστε το, στραγγίξτε το και κόψτε το σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε το κοτόπουλο και πάλι μέσα στο ζωμό, και προσθέτετε και τα noodles, τη μισή δόση από τα κομμένα κρεμμύδια, το καλαμπόκι, τα μανιτάρια, και τη σάλτσα σόγιας. Για 3-4 λεπτά αφήνετε να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν τα noodles. Η σούπα σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα αρκεί να της βάλετε από πάνω τα υπόλοιπα κρεμμύδια, τα φύλλα βασιλικού και το τσίλι, αν τα έχετε προτιμήσει. Όπως και να έχει λίγη σάλτσα σόγιας θα «δώσει» κάτι ακόμα στη γεύση. Καλή όρεξη !

MORE FROM THEΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ

MORE To BELIEVE