Είναι παρεξηγημένοι, χαρακτηρίζονται συχνά άδικα ως «αγενείς», αλλά η ψυχή τους καθαρή και ευαίσθητοι. Οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι ευγενικοί, και αν τους καταλάβεις έχουν να σου δώσουν πολλά.

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι αγχώνονται με την πολυκοσμία

Ισχύει. Αυτό δεν τους κάνει αντικοινωνικούς. Καθόλου. Τους κάνει απλά εκλεκτικά κοινωνικούς. Η πολλή φασαρία προκαλεί μία δυσφορία. Σε δύσκολες στιγμές, μπορεί να οδηγήσει και σε μία ασφυξία που θα κάνει τον εσωστρεφή εκεί που κάθεται να θέλει να φύγει. Και θα φύγει. Θα πάει σπίτι, θα βάλει πιτζάμες και θα βρει την ησυχία του, ειδικά αν στην πολυκοσμία που βρισκόταν δεν ήταν με ανθρώπους της επιλογής του, αλλά με γνωστούς άγνωστους που δεν τον αφορούν. Ο εσωστρεφής καταπιέζεται οικτρά στις κοινωνικές εκδηλώσεις  ,γι ΄αυτό και τις αποφεύγει. Και αν δεν μπορεί να τις αποφύγει, παρατήρησε τον. Θα πάει, θα κάτσει  δέκα λεπτά και θα φύγει. Πλήττει ανεπανόρθωτα όταν πρέπει να συναναστραφεί τυπικά με άλλους ανθρώπους, πιέζεται να είναι ευχάριστος και να ευχαριστιέται, υποφέρει όταν είναι κάπου με το ζόρι.  Η επαναφόρτιση της μπαταρίας του μετά από μία τέτοια εξουθενωτική διαδικασία, είναι επιτακτική.

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι περίεργοι

Δεν είναι περίεργοι. Είναι απλά διαφορετικοί. Είναι άνθρωποι που δεν πιστεύουν καθόλου στις δημόσιες σχέσεις, πιστεύουν ωστόσο πολύ , στις… σχέσεις. Κάνουν εύκολα γνωριμίες, αλλά βάζουν δύσκολα κάποιον στη ζωή τους. Μιλάνε μόνο όταν έχουν κάτι να πουν και δεν αντέχουν με τίποτα την ψιλή κουβέντα, ειδικά όταν αυτή αφορά σε πράγματα ή ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρουν. Τους χαρακτηρίζουν οι άλλοι παράξενοι επειδή οι εσωστρεφείς άνθρωποι δεν ακολουθούν τη μάζα. Είναι ατομικιστές με την καλή έννοια, καθώς κοιτούν πολύ μέσα τους, και αναγνωρίζουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, χωρίς να παρασύρονται από τάσεις και επιβολές. Πολύ συνειδητά επιλέγουν τον τρόπο ζωής τους, που ακριβώς επειδή δεν είναι της πεπατημένης, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «αντισυμβατικός».

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι δύσκολοι στις σχέσεις τους

Η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική. Οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι ξεκάθαροι στις σχέσεις τους και αυτό κάνει την κατάσταση περίπλοκή. Δεν θα βγουν εύκολα ραντεβού, δεν θα φλερτάρουν με άνεση, δεν θα «ψαχτούν»,  κατ αυτόν τον τρόπο. Δεν θα αναλωθούν σε μία σχέση που δεν τους διεγείρει και σε άλλους τομείς πλην του ερωτικού, ενώ μπορούν να περάσουν μεγάλα διαστήματα μοναξιάς. Από την άλλη είναι εξαιρετικά πιστοί στους ανθρώπους τους, είτε συντρόφους είτε φίλους, στον κύκλο τους είναι πολύ ευχάριστοι και κοινωνικοποιημένοι, δίνουν πολλά αν και οι ίδιοι δεν εμπιστεύονται εύκολα. Τα πάνε καλά με  όλους, αλλά τυπικά.  Στην ουσία, οι άνθρωποι των οποίων μετράνε τη γνώμη, και τους οποίους έχουν ανάγκη είναι ελάχιστοι.

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι  δεν διασκεδάζουν

Γούστα είναι αυτά. Οι εσωστρεφείς άνθρωποι μπορούν να είναι άκρως διασκεδαστικοί αρκεί να είναι στα « νερά» τους.  Περνούν και με άλλους αλλά και μόνοι τους καλά. Επιλέγουν για φίλους εξωστρεφείς, αλλά όταν μένουν μόνοι, τη βρίσκουν με την πάρτη τους. Μπορούν να κάνουν πράγματα που οι εξωστρεφείς δεν κάνουν με τον εαυτό τους, όπως να πάνε μόνοι για φαγητό , σινεμά ή ταξίδι. Όταν είναι μόνοι, έχουν πολλές επιλογές στο πως θα περάσουν το χρόνο τους. Διαβάζουν, γράφουν , σκέφτονται και ονειροπολούν.  Προτιμούν τη φύση για τη διασκέδαση τους και όχι δημόσιους χώρους.

 

Οι εσωστρεφείς δεν αλλάζουν

Και ναι , δεν μπορούν να αλλάξουν τη φύση τους. Αυτή η φύση δε, είναι ευαίσθητη και τρυφερή και έχει ανάγκη από αναγνώριση, φροντίδα και αγάπη, γι αυτό αν είστε οι ίδιοι εσωστρεφείς, ή αν έχετε δίπλα σας κάποιον με αυτά τα χαρακτηριστικά , απλά αποδεχτείτε την κατάσταση και ανακαλύψετε τις πολλές αληθινές ομορφιές που κρύβουν μέσα τους οι εσωστρεφείς άνθρωποι.

 

 


Όταν το 2005 η Sienna Miller και η Kate Moss λάνσαραν την μόδα του boho chic πιθανώς να μην φαντάζονταν ότι τα φλοραλ φορέματα τους και οι χίπικες φούστες τους θα έφταναν κάποια στιγμή να επηρεάσουν και τις  τάσεις στην εσωτερική διακόσμιση. Πλέον κάθε σπίτι που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να έχει έστω και λίγες πινελιές bohemian style, και να πως θα το καταφέρουμε αυτό: Ο πιο εύκολος και ανέξοδος τρόπος είναι τα διακοσμητικά μαξιλάρια, μπορούμε να τα ρίξουμε ανεπιτήδευτα στον καναπέ, στο κρεβάτι, ακόμη και στο πάτωμα και να δημιουργήσουμε το χίπικο σκηνικό που επιθυμούμε. \"\" \"\" Ριχτάρια χρωματιστά, σεμεδάκια παλιά της μαμάς η ακόμη και της γιαγιάς, ανακατεμένα με πιο καινούργια κομμάτια σίγουρα θα προσδώσουν έναν αέρα boho στο σπιτικό μας.   \"\" Λουλούδια, κατά προτίμηση πρασινάδες, μέσα και έξω από το σπίτι, και τα διαφορά είδη κάκτων είναι μια πολύ καλή λύση μιας και δεν χρειάζονται υπερβολική φροντίδα και είναι ότι πρέπει για εργαζόμενα και πολυάσχολα κορίτσια.   \"\" Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους εξωτερικούς μας χώρους, είτε έχουμε ένα μικρό μπαλκόνι, είτε έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε μια μεγάλη βεράντα ή κήπο, και στις δυο περιπτώσεις η μόδα των παιδιών των λουλουδιών μπορεί να κάνει το θαύμα της. Χρωματιστά κεριά, φανάρια, χαλάκια από φυσικό υλικό όπως η γιούτα και για ακόμη μια φορά μαξιλάρια, μαξιλάρες, μαξιλαράκια και έχεις φτιάξει ένα ονειρεμένο περιβάλλον.

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE