Ακόμα και αν ασχολείστε ερασιτεχνικά με κάποιο άθλημα ή δραστηριότητα πρέπει να έχετε και τον κατάλληλο εξοπλισμό τόσο για να την υγεία σας όσο και για να απολαύσετε στο έπακρο το χόμπι σας. Βασικό αξεσουάρ, είναι σαφώς τα παπούτσια, που παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη σας και στη φυσική σας κατάσταση. Πως όμως μπορεί κάποιος να κάνει τη σωστή επιλογή;

Κάθε άθλημα θέλει το παπούτσι του

Δεν μπορεί να κάνετε τρέξιμο αποστάσεων και να φοράτε το ίδιο παπούτσι με το οποίο παίζετε μπάσκετ, ή να περπατάτε με τα παπούτσια που κάνετε ποδήλατο. Κάθε άθλημα απαιτεί διαφορετική τεχνική που αυτό σημαίνει πως πρέπει να αναζητήσουμε και την αντίστοιχη τεχνολογία στο παπούτσι μας.

Το περπάτημα για παράδειγμα που είναι αγαπημένη άσκηση για πολλούς, απαιτεί ένα παπούτσι ελαφρύ που να αντέχει στους κραδασμούς κυρίως στο πίσω μέρος του έχοντας το μπροστινό μέρος αρκετά στρογγυλοποιημένο ώστε να γίνεται ομοιόμορφα και η κατανομή του βάρους σε όλο το πέλμα.

Στο τρέξιμο οι κραδασμοί είναι ακόμα μεγαλύτερη και η απορροφητικότητα που απαιτείται από το παπούτσι διπλασιάζεται. Την ίδια ώρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το αν τρέχετε σε ταρτάν, σε διάδρομο, σε χωματόδρομο ή σε ανώμαλο έδαφος, γιατί αυτομάτως αυτή η επιλογή σας θα σας οδηγήσει και στο κατάλληλο παπούτσι.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για όλα τα αθλήματα, ομαδικά ή ατομικά που για αντίστοιχους λόγους αναζητούν να καλύψουν άλλες ανάγκες με ένα παπούτσι.

Καλό θα ήταν λοιπόν να απευθυνθείτε σε ένα σοβαρό, μεγάλο και με κύρος κατάστημα αθλητικών , να πείτε τι αναζητάτε ακριβώς ώστε το εξειδικευμένο προσωπικό να σας καθοδηγήσει ανάλογα.

Μην βιαστείτε να διαλέξετε . Κάντε μία βόλτα την αγορά, και δείτε πολλαπλές επιλογές καθώς οι εταιρείες είναι αμέτρητες, τα σχέδια πολλά, οι τιμές ποικίλουν και σίγουρα θα χρειαστεί λίγο χρόνο ώστε να καταλήξετε. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στην αγορά σας, ειδικά αν αντιμετωπίζεται και κάποιο πρόβλημα είτε με τη μέση, είτε με τα γόνατα ή τις αρθρώσεις σας.

Αν κάνετε περισσότερες από μία δραστηριότητες, θα χρειαστείτε διαφορετικό παπούτσι για κάθε μία από αυτές. Δεν μπορείτε να κάνετε αεροβική με το ίδιο παπούτσι που θα κάνετε cross fit…

Πέρα όμως από την τεχνολογία του παπουτσιού σημασία παίζει και το μέγεθος.

Το σωστό νούμερο στο παπούτσι είναι εκείνο που μας αφήνει ένα κενό ανάμεσα στο μεγάλο δάχτυλο και τη μύτη του παπουτσιού που αντιστοιχεί με ολόκληρο ή με το μισό πλάτος του αντίχειρα του χεριού σας, ανάλογα με τη φόρμα του παπουτσιού. Έχοντας αυτό στο μυαλό σας, κάντε τη δοκιμή σας, αναζητώντας το παπούτσι να είναι άνετο αλλά όχι μεγάλο, αφήνοντας το πόδι σας περιθώρια για κίνηση η οποία μην ξεχνάτε πως θα επιφέρει και ένα κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο πρήξιμο.

Τέλος, σημασία έχει να σας αρέσει και σχεδιαστικά το παπούτσι σας, αν και αυτό είναι το εύκολο μέρος της αγοράς σας. Ο ανταγωνισμός έχει οδηγήσει μεγάλες αλλά και μικρότερες μάρκες στο να δημιουργήσουν κομψά αθλητικά παπούτσια, συχνά φέροντας και την υπογραφή μεγάλων σχεδιαστών.


psychology : 10 Apr 2018

Baby shower: Εσύ θα έκανες;

Για χώρες του εξωτερικού όπως η Αμερική, ο Καναδάς κά είναι παράδοση. Στον δυτικό κόσμο το baby shower, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια. Τι είναι όμως το baby shower; Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πάρτι που γίνεται με αφορμή τον ερχομό του μωρού, λίγους μήνες ή λίγες εβδομάδες πριν την άφιξη του. Το διοργανώνουν οι φίλες της μέλλουσας μητέρας και εκείνη η μόνη υποχρέωση που έχει είναι να παραστεί ως καλεσμένη. Μπορεί να γίνει είτε σε σπίτι, είτε σε κάποιον άλλο χώρο, όπως καφέ, εστιατόριο ή αίθουσα εκδηλώσεων, και σε αυτό συνήθως δίνουν το παρών, μόνο γυναίκες, όσες δηλαδή είναι κοντά στο περιβάλλον της νύφης αλλά και του γαμπρού, φίλες και συγγενείς. Πιο σύνηθες είναι το πάρτι να λαμβάνει χώρα πρωινές ή απογευματινές ώρες ώστε οι καλεσμένοι να απολαύσουν γλυκίσματα, τσάι, καφέ, χυμούς και finger food, αλλά και για να δώσουν στη μέλλουσα μητέρα δώρα για εκείνη αλλά και για το μωρό. Αναπόσπαστο κομμάτι του baby shower αποτελεί και το παιχνίδι γνώσεων στο οποίο υποβάλλεται η έγκυος από τις φίλες της με στόχο να φανεί αν ξέρει ήδη αρκετά γύρω από την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα. Στην Ελλάδα το baby shower δεν αποτελεί παράδοση αλλά είναι κάτι που ακολουθείται από οικογένειες λιγότερο προληπτικές, ενώ είναι ένας καλός και έξυπνος τρόπος για να δημιουργηθεί με τη βοήθεια φίλων και γνωστών η προίκα του μωρού, γι\' αυτό και αρκετές μαμάδες καταφεύγουν και στη δημιουργία «λίστας δώρου» σε καταστήματα βρεφικών ειδών.

MORE FROM THEFitness & Sports

MORE To BELIEVE