Το έλαιο τεϊόδεντρου, είναι από τα πιο δραστικά και θεραπευτικά έλαια που έχει μελετηθεί όσο κανένα χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες.

Παράγεται από το δέντρο Melaleuca με ρίζες από την Αυστραλία, και σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, οι ιθαγενείς πιστεύεται πως είχαν ανακαλύψει αιώνες πριν τα σπάνια χαρακτηριστικά του, ενώ  κάπου το 1920 ο χημικός Άρθουρ Πενφολντ μέσα σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά διέκρινε και τις αντισηπτικές του δυνάμεις.

Σήμερα το έλαιο τεϊόδεντρου χρησιμοποιείται ευρέως στον κόσμο της κοσμετολογίας αλλά και της ιατρικής, κυρίως με ότι έχει να κάνει με το δέρμα. Μάλιστα πολλοί εναλλακτικοί γιατροί το συνταγογραφούν ξεκάθαρα ως «φάρμακο» προτείνοντας ακόμα και άμεση χρήση σε παθούσες περιοχές.

Αν και το βρίσκουμε σε δεκάδες καλλυντικά, όπως σαπούνια για το πρόσωπο, λάδια μασάζ, ενυδατικές κρέμες, καλό είναι όσοι αντιμετωπίζετε παθήσεις ευαίσθητου δέρματος, να έχετε και ένα μπουκαλάκι 100% αυθεντικού ελαίου από τεϊόδεντρο.

Σε κάποιες περιπτώσεις η δράση του είναι πιο άμεση όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα με τη βοήθεια ενός βαμβακιού demake up, δεν χάνει όμως τη δύναμη του αν το διαλύσετε και σε έλαιο βάσης, όπως συνηθίζεται να είναι το αμυγδαλέλαιο, το λάδι καρύδας, ή το έλαιο jojoba.

Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της ακμής, ακριβώς επειδή έχει αντιφλεγμονώδη  και αντισηπτική δράση. Αν η ακμή σας είναι σε έξαρση, βάζοντας λίγο έλαιο τοπικά στις επίμαχες περιοχές και αφήνοντας το να δράσει για 20 λεπτά, σίγουρα θα σας ανακουφίσει. Αν η ακμή σας είναι στο σβήσιμο της και σε πιο ήπια μορφή, διαλύοντας στο κατάλληλο λάδι βάσης λίγες σταγόνες από το τεϊόδεντρο μπορείτε να αφήσετε το μείγμα να λειτουργήσει για όλη τη διάρκεια της νύχτας ώστε να δείτε βελτίωση και στα σημάδια της ακμής.

Σε περίπτωση ψωρίασης, 10 σταγόνες ελαίου και 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας αρκούν για να κάνετε επάλειψη στις παθούσες περιοχές μία με δύο φορές  την ημέρα, και σίγουρα θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα ενώ  αν πάλι τα εκζέματα είναι το πρόβλημα σας, η λύση κρύβεται σε 20 σταγόνες από το tea tree oil συνδυασμένο με δύο κουταλιές ελαιόλαδου.

Εφόσον πάσχετε σε περισσότερες από μία περιοχές μη διστάσετε να κάνετε ένα απολαυστικό και θεραπευτικό αφρόλουτρο με το αγαπημένο σας λάδι, που θα σας ανακουφίσει πολύ.


Αυτή η συνταγή είναι μία νόστιμη συνταγή που μπορεί να κάνει ακόμα και τους αιώνιους εχθρούς του κουνουπιδιού να το λατρέψουν. Χωρίς πολλές θερμίδες και με χαμηλά λιπαρά, να ένας έξυπνος τρόπος να βάλετε το κουνουπίδι στη ζωή σας. Υλικά: Ένα κουνουπίδι κομμένο σε φουντάκια 100γρ λαχανίδα (kale) 150 γρ κάσιους 220ml γάλα είτε φυτικό είτε ζωικό 3 κς διατροφική μαγιά 1 σκελίδα σκόρδο 1 κς πάπρικα 2 κς μουστάρδα λίγο αλάτι λίγο πιπέρι μία χούφτα τριμμένο ψωμί μία χούφτα σχοινόπρασο Εκτέλεση: Βάζετε τα κάσιους σε ένα μπολ και τα καλύπτετε με ζεστό νερό. Τα αφήνετε να μουσκέψουν. Βράζετε νερό σε μία ρηχή κατσαρόλα και βάζετε μέσα σε αυτό για πέντε λεπτά το κουνουπίδι. Προσθέτετε τη λαχανίδα και βράζετε για ακόμα πέντε λεπτά. Στο μεταξύ στεγνώνετε τα κάσιους και τα βάζετε σε ένα μπλέντερ μαζί με το γάλα, τη διατροφική μαγιά, το σκόρδο, την πάπρικα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα χτυπάτε καλά μέχρι η υφή τους να γίνει μαλακή και απαλή. Στεγνώνετε το κουνουπίδι και τη λαχανίδα και τα βάζετε σε ένα πυρίμαχο  σκεύος. Από πάνω απλώνετε το μείγμα κάσιους και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με το τρίμμα ψωμιού και την πάπρικα. Τα ψήνετε στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα η επιφάνεια του φαγητού. Στο σερβίρισμα μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω και λίγο σχοινόπρασο. Καλή απόλαυση!

MORE FROM THEΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ

MORE To BELIEVE