Ψυχολογικές έρευνες γίνονται κάθε μέρα και αυτό γιατί η ψυχή του ανθρώπου ήταν είναι και θα είναι πάντα ενδιαφέρουσα και μυστήρια. Και αν ρίξεις μία ματιά σε αυτό που ακολουθεί θα καταλάβεις το γιατί. Πρόκειται για πορίσματα που έχουν προκύψει από έρευνες που αναζητούν να δικαιολογήσουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και συναισθήματα.

Το αγαπημένο τραγούδι μας…

Συνήθως συνδέεται με κάτι που μας έχει στιγματίσει συναισθηματικά και συνοδεύει μία εμπειρία ή ένα βίωμα. Ποτέ δεν είναι απλά θέμα ρυθμού και μουσικής.

Η μουσική εξάλλου…

Είναι αποδεδειγμένο πως έχει τεράστια επίδραση στον ανθρώπινο ψυχισμό, αλλά και στον τρόπο που βλέπουν και ερμηνεύουν τα πράγματα.

Το χρήμα όντως…

Μπορεί να αγοράσει την ευτυχία και αυτό προκύπτει από έρευνα που λέει πως το κόστος της «ευτυχίας» ανέρχεται για τον μέσο άνθρωπο παγκοσμίως στα 80.000 ευρώ γιατί με αυτό θεωρείται ότι μπορεί κάποιος να έχει όλα όσα τον κάνουν χαρούμενο.

Ωστόσο καλύτερα να ξοδεύεις…

Σε εμπειρία παρά σε πράγματα. Έχει φανεί πως ένα ταξίδι μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένο από ένα αυτοκίνητο. Γι αυτό λοιπόν κοίτα να επενδύεις στις εμπειρίες και όχι στα υλικά αγαθά.

Και αν πάλι επιμένεις στα υλικά αγαθά…

Αγόραζε για τους άλλους, γιατί έρευνες έχουν δείξει πως τα χρήματα που ξοδεύουμε για δώρα και προκειμένου να δώσουμε χαρά σε ανθρώπους που αγαπάμε, μας χαρίζουν περισσότερη ικανοποίηση από τις αγορές που κάνουμε για εμάς τους ίδιους.

Τα παιδιά της εποχής πάσχουν….

30 φορές περισσότερο από κατάθλιψη απ ότι τα παιδιά της δεκαετίας του 50 και σε αυτό συμβάλει η μαζικοποίηση αλλά και η εξέλιξη της τεχνολογίας.

Αυτό όμως που ανακουφίζει από την κατάθλιψη είναι …

Ο διαλογισμός και η πίστη στη θρησκεία. Είναι πολύ σημαντικό για τον άνθρωπο να πιστεύει σε μία ανώτερη δύναμη και να επικεντρώνεται σε αυτή.

Η ευτυχία πάλι γεννάει …

Ευτυχία, γι αυτό καλό θα ήταν να κάνετε παρέα με ανθρώπους που σας κάνουν να νιώθετε καλά και χαρούμενοι. Γιατί όπως η ευτυχία και το χαμόγελο είναι μεταδοτικά έτσι είναι και τα αρνητικά συναισθήματα.

Τα αρνητικά συναισθήματα δε, είναι πιο έντονα…

Κατά την ηλικία των 18 μέχρι τα 33 και αυτό γιατί πρόκειται για την πιο δημιουργική άρα και απαιτητική περίοδο ενός ανθρώπου, με τις περισσότερες ευθύνες και τα σημαντικότερα άγχη.

Το φαινόμενο «Κρούγκερ» είναι ένα φαινόμενο που ….

Εμφανίζεται επίσης στο ίδιο ηλικιακό φάσμα και από τότε το συναντάμε συνέχεια. Σύμφωνα με αυτό, ένας αδαής πιστεύει πως έχει σπουδαίες γνώσεις την ώρα που ένας γνώστης αμφισβητεί τις γνώσεις του!

Η μνήμη μας όσο περνάει ο καιρός γερνάει…

Αν όμως θυμάστε ένα γεγονός, στην πραγματικότητα δεν θυμάστε το γεγονός αυτό κάθε αυτό, αλλά ανακαλείτε στη μνήμη σας την τελευταία φορά που θυμηθήκατε αυτό το γεγονός.

Όπως και να έχει να θυμάστε πάντα να μην μιλάτε για τους στόχους σας, γιατί…

Όσο περισσότερο μιλάτε για κάτι που έχετε κατά νου, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να το πραγματοποιήσετε!

Καλύτερα να τα σκέφτεστε μόνοι σας και μάλιστα σε μία ξένη γλώσσα γιατί…

Όταν σκεφτόμαστε σε ξένη γλώσσα για κάποιο λόγο γινόμαστε πιο αντικειμενικοί και είμαστε σε θέση να πάρουμε καλύτερες και ανεπηρέαστες αποφάσεις.

Τις αποφάσεις να τις παίρνετε όχι μόνο σε ξένη γλώσσα, αλλά και όταν είστε κουρασμένοι, γιατί ….

Όταν το μυαλό έχει κουραστεί είναι πάντα και πιο δημιουργικό! Να και ο λόγος που πολλές αποφάσεις παίρνονται στο μπάνιο! Γι’ αυτό όταν θέλετε το μάξιμουμ της δημιουργικότητας σας, φροντίστε να είστε κουρασμένοι.


  Ξέραμε μέχρι τώρα για ροφήματα με νερό και τζίντζερ, νερό με λεμόνι και όλα τα σχετικά. Εδώ όμως έχουμε την συνταγή που έχει γίνει η νέα τάση στο εξωτερικό με μεγάλα αστέρια του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, να την ακολουθούν πιστά, καθώς κάνει τον μεταβολισμό να πάρει φωτιά και το λίπος να καίγεται σαν κερί! Υλικά: 1 κς χυμό Τζίντζερ 2 Κόκκινα γκρέιπ φρουτ ½ κούπα Νερό ½ κγ Κανέλα Με τον συνδυασμό αυτών των 4 μόνο υλικών, το καθένα να είναι απόλυτα αντιοξειδωτικό, δραστικό και αντιφλεγμονώδες, ο οργανισμός καθαρίζει και ο μεταβολισμός ενεργοποιείται. Οδηγίες: Αναμειγνύετε όλα τα συστατικά μαζί και πολύ καλά! Θα ήταν καλύτερα για εσάς να πίνετε αυτό το ρόφημα πριν από τον βραδινό ύπνο για 12 μέρες ώστε να ενεργοποιείτε τον μεταβολισμό σας ακόμα και όταν ξεκουράζεστε. Κάντε μία παύση για 3 μέρες και μετά ξεκινήστε έναν δεύτερο κύκλο πάλι για 12 μέρες. Πρόκειται για ένα ρόφημα που θα σας χαρίσει ευεξία και ενέργεια ενώ θα βοηθήσει στην καύση λίπους σε κοιλιά και άλλα δύσκολα σημεία όπως τα χέρια.

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE