Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά μας, είτε στην εξωτερική μας εμφάνιση είτε στο χαρακτήρα και τη συμπεριφορά μας, που είναι ξεκάθαρο όχι μόνο πως τα έχουμε κληρονομήσει, αλλά και από ποιο συγγενικό πρόσωπο τα έχουμε κληρονομήσει. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα, που τα θεωρούμε «τυχαία», ή τα χαρακτηρίζουμε «δικά μας», ενώ αυτά έχουν ταξιδέψει από γενιά σε γενιά και έχουν βολευτεί μέσα μας και πάνω μας, έχοντας χρησιμοποιήσει ως φορέα την ίδια τη μαμά μας, παρά το γεγονός πως εκείνη ουδέποτε τα εμφάνισε έκδηλα.

Υψηλή χοληστερόλη
Οι γιατροί φωνάζουν πως αν τρως υγιεινά και προσέχεις, αν γυμνάζεσαι και δεν κάνεις υπερβολές δεν θα έχεις πρόβλημα με τη χοληστερίνη. Και όμως, πας, κάνεις εξετάσεις και ενώ είσαι τύπος και υπογραμμός, να σου τα επίπεδα της χοληστερίνης σου στα ύψη…Και ο γιατρός σου λέει, είναι κληρονομικό. Και εσύ αρχίζεις να το ψάχνεις και καταλήγεις τελικά πως η μαμά σου είχε την προδιάθεση… Η χοληστερίνη κληρονομείται από τη μητέρα, και αν έχεις το γονίδιο, κάποια στιγμή στη ζωή σου , θα εμφανίσεις τσιμπημένες τιμές, όσο και αν προσέχεις.

Φαλάκρα
Όχι μόνο η φαλάκρα αλλά και ο τρόπος που θα σου πέσουν τα μαλλιά, κληρονομούνται από τη μητέρα. (χάνεις τα πλαϊνά, τα πίσω κλπ). Οι ειδικοί λένε πως το η φαλάκρα έχει τη ρίζα της σε χρωμόσωμα Χ και να γιατί κατηγορείται η μητέρα , από εκεί και έπειτα όμως, για το συγκεκριμένο θέμα παίζει ρόλο πολύ και η φύση του πατέρα, αλλά και άλλοι περιβαντολογικοί παράγοντες.

Ακαδημαϊκή επιτυχία
Την επόμενη φορά που θα κριθείτε για τους βαθμούς σας από τη μητέρα σας, φροντίστε να έχετε κάνει πρώτα μία έρευνα αγοράς. Διότι το αν δεν τα  πάτε καλά στο σχολείο, μπορεί να είναι και παρακαταθήκη της ίδιας σας της μανούλας.  Η επίδοση στις σπουδές, θεωρείται από τους ειδικούς ότι ευθύνεται κατά 55% στα γονίδια σας, επομένως αν η μητέρα σας ήταν καλή μαθήτρια έχετε ελπίδες να τα πάτα και εσείς καλά, χωρίς να αποτελέσετε το φυτό της παρέας.

Αγάπη για τον καφέ
Αν ο καφές σας είναι αδιάφορος τότε δεν έχετε στα γονίδια σας εκείνο το γονιδιάκι που σας εμποδίζει να αφομοιώσετε εύκολα την καφεΐνη, και γι αυτό δεν τη χρειάζεστε κιόλας! Αν όμως είστε λάτρεις του καφέ, ξέρετε, από εκείνους που σηκώνονται το πρωί και δεν μπορούν να ανοίξουν μάτι αν δεν πιουν πρώτα καφέ, τότε μάλλον έχετε κληρονομήσει από τη μητέρα σας το γονιδιάκι που σας κάνει κάθε μέρα να θέλετε να πιείτε το καφεδάκι σας, και μία και δύο και τρις φορές.

Αχρωματοψία
Κυρίως αφορά σε άνδρες και κυρίως φταίει η μαμά τους για το ότι δεν βλέπουν καλά τα χρώματα. Αν λοιπόν διαφωνείτε με τον άνδρα σας για την απόχρωση του μπλε, ή του πράσινου, μην τον κάνετε να νιώθει  άσχημα όταν δεν αναγνωρίζει αποχρώσεις όπως το πετρόλ ή το τιρκουάζ… Να μία καλή ευκαιρία να τα βάλετε με την πεθερά σας και μάλιστα με επιχειρήματα.

Οδήγηση
Και όμως! Ω ναι, το λένε ξεκάθαρα οι πληροφορίες στις οποίες βασίστηκα για το άρθρο αυτό! Η ικανότητα σας να έχετε γρήγορα αντανακλαστικά, να έχετε αίσθηση προσανατολισμού και εστιασμένη προσοχή, είναι χαρακτηριστικά που σας κληροδοτεί η μαμά σας! Επομένως και οι ικανότητες σας  στην οδήγηση ευθύνονται σε εκείνη… Αυτό δεν θα θέλουν να το πιστέψουν όλοι εκείνοι που λένε πως η  γυναίκα στο τιμόνι είναι φονιάς….

Δημοφιλία
Κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει πως το γεγονός  ότι κάποιος είναι λαοφιλής και αρεστός στο κοινό μπορεί να είναι όχι αποτέλεσμα συγκυριών, αλλά γονιδίων. Οι επιστήμονες του Χάρβαρντ, είναι βέβαιοι πως πρόκειται για γονίδια που έφεραν οι πρόγονοι μας όσο ακόμα ζούσαν στις σπηλιές, και συγκεκριμένα εκείνοι που είχαν τις καλές πληροφορίες για την τροφή και τους κινδύνους. Τα άτομα αυτά είχαν πάντα στραμμένα την προσοχή πάνω τους  όπως και τον σεβασμό. Φαίνεται πως τα γονίδια τους πέρασαν από γενναίες 14 και έφτασαν σήμερα να είναι η αιτία για αυτό που εμείς πλέον ονομάζουμε δημοτικότητα ή διασημότητα.


Είναι η εποχή όπου όποιον και αν έχω συναντήσει είναι άρρωστος. Και πάνω που νόμιζα πως τι γλίτωσα, τελικά, να\'μαι και γω, με πυρετό πόνο στα κόκαλα, μπούκωμα, και όλα τα λοιπά “καλά”. Αποφεύγω τα φάρμακα λόγω εγκυμοσύνης. Για να φροντίσω όμως τον εαυτό μου, ακολουθώ πιο πατροπαράδοτες συνταγές και μία από αυτές, είναι το μέλι με κανέλα. Αν και σίγουρα λίγο πολύ όλοι το έχετε ακούσει, ίσως δεν γνωρίζετε για ποιο λόγο είναι τόσο ευεργετικό το ρόφημα με ζεστό νερό, μέλι και κανέλα. Τόσο το μέλι από μόνο του, όσο και η κανέλα, κυρίως η κανέλα Σευλόν με προέλευση από Σρι Λάνκα, έχουν αντι-βακτηριακή, αντιοξειδωτική και αντι-φλεγμονώδη δράση, κάτι που αυξάνεται όταν αυτά τα δύο συνδυαστούν. Το μέλι  έχει τη δυνατότητα να ενισχύει  το ανοσοποιητικό και να μειώνει  τις πιθανότητες για τη δημιουργία ελευθέρων ριζών, κάτι που θα δυσκολέψει πολύ το... κρυολόγημα σας. Την ίδια ώρα η κανέλα έρχεται να απειλήσει δυναμικά τα βακτήρια χάρη στα αιθέρια έλαια που περιέχει. Πολλοί βάζουν μέλι και κανέλα στο τσάι τους, ο καλύτερος τρόπος για να τα καταναλώσει κανείς αυτά μαζί, είναι μέσα σε απλό ζεστό νεράκι. Πέρα λοιπόν από το κρυολόγημα που βρίσκει το φάρμακο του, το ρόφημα αυτό μπορεί να βοηθήσει επίσης, σε πεπτικά προβλήματα, στο έλκος αλλά και σε προβλήματα ακμής. Αν σας απασχολεί κάτι από τα παραπάνω μην διστάσετε να το δοκιμάσετε. Δεν κοστίζει , δεν πονάει, σίγουρα δεν κάνει κακό και είμαι μιλώντας εκ πείρας μπορώ να  σας πω πως τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν.
  • Μια κούπα ζεστό νερό
  • Μία κουταλιά της σούπας μέλι
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Η συνταγή  που δίνει λύση.

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE