Για όσες γυναίκες θηλάσουν, ή πρόκειται να θηλάσουν, πρέπει να ξέρουν πως πέρα από τα πολλά οφέλη που έχει ο μητρικός θηλασμός τόσο για το βρέφος όσο και για τη μητέρα και τη σχέση τους, υπάρχουν και εκείνα τα μικρά αγκαθάκια που τον κάνουν πραγματικά μία δύσκολη υπόθεση. Και ένα από αυτά τα αγκαθάκια είναι οι πληγωμένες θηλές.

Στο εμπόριο μπορεί κάποια μανούλα να βρει πολλές επιλογές από κρέμες και αλοιφές για τις πληγωμένες θηλές, υπάρχει όμως και κάτι που από τη φύση του έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και μπορεί να ανακουφίσει τις θηλές, άμεσα, χωρίς κόπο, οικονομικά και με απόλυτο φυσικό τρόπο.

Πρόκειται για ένα μυστικό που μοιράστηκε μαζί μου η μαία μου και πραγματικά έχω ενθουσιαστεί.

Τα λαχανόφυλλα λοιπόν είναι αυτό το μικρό μυστικό.

Δροσερά, εφόσον τα φυλάς στο ψυγείο, τα λαχανόφυλλα πλούσια σε πολυφαινόλες, λειτουργούν σας φυσικές κομπρέσες με αντιφλεγμονώδη δράση.

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι πάρα πολύ απλό!

Αγοράζετε ένα λάχανο. Το φυλάτε στο ψυγείο αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει τα εξωτερικά φύλλα του. Κάθε φορά που θέλετε να κάνετε κομπρέσα παίρνετε ένα φύλλο για κάθε μαστό, και το τσαλακώνετε στο χέρια σας. Έτσι το λάχανο θα απελευθερώσει τα θρεπτικά συστατικά του. Θα ακουμπήσετε το λάχανο στο στήθος σας και θα το αφήσετε τα έως ότου σας ανακουφίσουν αρκετά. Αν θέλετε μπορείτε να τις συγκρατήσετε με τον στηθόδεσμό σας και να τις αφήσετε να δράσουν για αρετές ώρες.

Πριν τον επόμενο θηλασμό ωστόσο φροντίστε να ξεπλύνετε και να καθαρίσετε καλά το στήθος και τις θηλές γιατί η γεύση του λάχανου μπορεί να μην αρέσει στο μωρό σας.

 


Είμαστε κιόλας στο σπίτι... Σαν και σήμερα πριν μία εβδομάδα λαγοκοιμόμουν στο δωμάτιο του μαιευτηρίου, προσπαθώντας να ξεκουράσω το σώμα μου από την καισαρική, αλλά και να ηρεμήσω την ψυχή μου από την απόλυτη ευτυχία που με πλημμύριζε από τις 5:28 τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας που άκουσα το πρώτο της κλάμα... Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ ήταν  τόσο απόλυτο το συναίσθημα που παρόμοιο δεν είχα ξανανιώσει ποτέ. Όταν με ρωτάνε πως νιώθω αυτές τις πρώτες μέρες, λέω πως πέρα από την καισαρική τομή, στο χειρουργείο μέσα πρέπει να μου έκαναν και reset στον εγκέφαλο. Δεν έχω ξανά υπάρξει πιο βαθιά και αληθινά ευτυχισμένη στη ζωή μου... Τις πρώτες μου στιγμές με την κόρη μου τις πέρασα στο Ιασώ, μαζί με τον άνδρα μου. Εκεί την επεξεργάστηκα για πρώτη φορά, τη μύρισα, τη χάιδεψα, την αγκάλιασα... Αυτές οι πρώτες στιγμές, κάθε μανούλας με το παιδί της, και τον σύζυγο της, μπορούν  όμως να χαρίσουν χαρά και σε κάποια άλλα παιδιά, όπως τα παιδιά του Χαμόγελου. Και αυτό χάρη σε μία πρωτοβουλία του μαιευτηρίου... Πρόκειται για μία ευαίσθητη δράση  που συνδυάζει τη χαρά της γέννησης με τη χαρά της προσφοράς και αφορά σε όλες τις γυναίκες που έφεραν ή θα φέρουν στον κόσμο το παιδάκι τους στο Ιασώ! Το μαιευτήριο καλεί όλα τα ζευγάρια που φιλοξενεί να μοιραστούν μέσα από την πλατφόρμα  www.myiasomoments.gr ή με το hashtag #myiasomoments  μέσω Twitter  και Instagram  τις πρώτες στιγμές με το μωρό τους μέσα στο Ιασώ. Για κάθε μία φωτογραφία που ανεβαίνει το Ιασώ θα προσφέρει 1 ευρώ στο Χαμόγελο δημιουργώντας κάπως έτσι μία αλυσίδα χαράς και προσφοράς με κοινό παρονομαστή τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, λίγη ώρα πριν αναχωρήσουμε με τον άντρα μου και τη μικρή μας για το σπίτι μας, αποφασίσαμε και εμείς να απαθανατίσουμε τις τελευταίες μας στιγμές στο δωμάτιο μας, παρέα με τον γιατρό μας κο Νικόλαο Στρατάκη και όλο το λοιπό προσωπικό που μας βοήθησε ώστε να μπούμε ομαλά και με τρυφερότητα στη νέα μας ζωή.
\"\" οι κ.κ. Νικόλαος Στρατάκης, Μαιευτήρας/Γυναικολόγος, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ, Νάνσυ Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ομίλου ΙΑΣΩ, Ελεωνόρα Μελέτη, Θοδωρής Μαροσούλης, Μαρία Λουλάκη, Προϊσταμένη Νοσηλευτικού Ορόφου ΙΑΣΩ, Γεωργία Μίχου, Συνεργάτης-Μαία, ΙΑΣΩ
Ταυτόχρονα το Ιασώ προσέφερε εκ μέρους μας 1 ευρώ στο Χαμόγελο του Παιδιού. Αν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι στο μαιευτήριο , ή αν πρόκειται σύντομα να γεννήσεις και εσύ στο Ιασώ, έχε στο μυαλό σου και αυτή την γλυκιά δράση, και μοιράσου και εσύ μία στιγμή σου μέσα από το μαιευτήριο βοηθώντας  όλα  εκείνα τα παιδιά που δεν έχουν τη χαρά του να ζουν στην απόλυτη αγάπη και ζεστασιά όπως θα έπρεπε να γίνεται με όλα τα παιδιά του κόσμου... Αξίζει

MORE FROM THEΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ

MORE To BELIEVE