Πολλοί έχουν προσπαθήσει να ερμηνεύσουν την ψυχή και το μυαλό μίας γυναίκας, χωρίς όμως να το έχουν καταφέρει, γι αυτό και μέχρι σήμερα γίνονται δεκάδες χιλιάδες έρευνες με επίκεντρο τον τρόπο που αισθανόμαστε και το τι σκεφτόμαστε.

Απ όλες αυτές τις μελέτες έχουν προκύψει ωστόσο στοιχεία που αποδεικνύουν την ιδιαιτερότητα μας αλλά και το πόσο ξεχωριστές είμαστε. Αξίζει να τα διαβάσετε

Μας πάει η σοκολάτα

Πέραν του ότι η σοκολάτα είναι γένους θηλυκού, φαίνεται πως απευθύνεται κιόλας κυρίως σε εμάς γιατί επιδρά πιο αποτελεσματικά στον γυναικείο οργανισμό παρά στον ανδρικό. Όταν μία γυναίκα καταναλώνει σοκολάτα, στον οργανισμό της εκκρίνονται ενδορφίνες κάτι που τους δίνει την αίσθηση της χαράς αλλά και τις ηρεμίας. Γι’ αυτό και πολλές γυναίκες αναζητούν ένα κομμάτι σοκολάτας λίγο πριν τις δύσκολες μέρες του μήνα. Την ίδια ώρα επειδή στις γυναίκες λειτουργούν καλύτερα συνδυαστικά όλες οι αισθήσεις, το γεγονός ότι η σοκολάτα εγείρει πέρα από τη γεύση, και την όσφρηση, κάνει το σνακ αυτό να της χαρίζει περισσότερη ευτυχία απ ότι θα της χάριζε μία νίκη σε τζακ ποτ, ή ακόμα και ένα ραντεβού με τον άνδρα που τις ενδιαφέρει.

Βοηθάμε στην μακροζωία

Έχει αποδειχθεί πως άνδρες οι οποίοι επιλέγουν να παντρευτούν έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο αλλά και πιο ευτυχισμένοι. Την ίδια ώρα, οι σύζυγοι αυτοί έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν Αλτσχάιμερ, ή Άνοια, καθώς οι έξυπνες γυναίκες τείνουν να ερεθίζουν εγκεφαλικά τους άνδρες τους είτε μέσα από το παιχνίδι της σχέσης, είτε καλώντας τους να δραστηριοποιηθούν μέσω του αθλητισμού, των ταξιδιών και άλλων κοινών αντίστοιχων δράσεων. Είναι σπουδαίο το ότι οι έρευνες δείχνουν πως όταν στα ζευγάρια η γυναίκα είναι ιδιαίτερα έξυπνη τότε μειώνονται τα ποσοστά διαζυγίου κατά 43%.

Χρειαζόμαστε περισσότερο ύπνο

Και αυτό φέρει και επιστημονική βούλα επίσης. Οι επιστήμονες χρόνια τώρα έχουν ανακαλύψει πως οι γυναίκες έχουν πιο περίπλοκο και απαιτητικό εγκέφαλο από τους άνδρες κάτι που τις οδηγεί να επεξεργάζονται 5 φορές πιο γρήγορα διπλάσιο όγκο πληροφοριών. Αυτό από μόνο του είναι πολύ κουραστικό για εμάς τις γυναίκες γι αυτό ακριβώς και χρειαζόμαστε περισσότερη αλλά και ουσιαστικότερη ξεκούραση από τους άνδρες.


Είναι πλέον επίσημο και φέρει και την υπογραφή της επιστημονικής κοινότητας πως για τις διατροφικές συνήθεις των παιδιών ευθύνονται οι μητέρες τους και κατά κύριο λόγο το τι έτρωγαν εκείνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης! Αν θέλετε δηλαδή το παιδί σας να τρώει λαχανικά και φρούτα καλό θα ήταν να τρώτε καρότα και μπρόκολα από την αρχή κιόλας της κύησης. Μία μελέτη που έγινε στο Ινστιτούτο Μόνελ, έβαλε δύο ομάδες εγκυμονουσών σε μία απλή διαδικασία. Η μεν πρώτη ομάδα έπαιρνε κάψουλες σκόρδου για λίγο καιρό, η δεύτερη έπαιρνε κάψουλες ζάχαρης. Λίγες μέρες μετά, πήραν από τις γυναίκες δείγμα υγρού από και ζήτησαν από απλό κόσμο, εθελοντές, να προσπαθήσουν να καταλάβουν μέσω της οσμής, τι κάψουλα είχε πάρει η κάθε γυναίκα. Και τα κατάφεραν μία χαρά καθώς οι εθελοντές βρήκαν στο 100% ποιες γυναίκες είχαν πάρει κάψουλες σκόρδου και ποιες κάψουλες ζάχαρης. Δεδομένου πως τα μωρά αποκτούν μνήμη γεύσης και οσμής από τη μήτρα κιόλας, γίνεται κατανοητό πως ουσιαστικά εκπαιδεύονται για το τι να τρώτε από τη γέννηση τους και μετά. Και αν ακόμα δεν έχετε πεισθεί, έχει και συνέχεια. Ζητήθηκε από υποψήφιες μητέρες να πίνουν για 3 εβδομάδες, χυμό καρότου, κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους. Τα μωρά που είχαν μάθει τη γεύση και τη μυρωδιά του καρότου, ήταν πολύ πιο δεκτικά σε αυτά, όταν χρειάστηκε κάποιους μήνες μετά τη γέννηση τους, να εντάξουν το λαχανικό στη διατροφή τους, σε σχέση με εκείνα που δεν είχαν αποκτήσει οικειότητα με το καρότο, από τη μήτρα. Την ίδια ώρα , τα μωρά οι μαμάδες των οποίων έτρωγαν περισσότερο πρόχειρο φαγητό και ζάχαρη, έδειξαν ξεκάθαρη τάση για junk food μπαίνοντας σιγά σιγά σε πρόγραμμα στερεάς τροφής. Αν δεν θέλετε λοιπόν το παιδί σας να αποκτήσει παραξενιές στο φαγητό, τότε φροντίστε και εσείς να του προσφέρετε ποικιλία γεύσεων και επιλογών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γνωρίζοντας του πριν ακόμα γεννηθεί, όλα εκείνα τα φαγητά που θα θέλατε και εσείς να τρώει για το δικό του καλό.

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE