Όλοι μας περνάμε περιόδους στη ζωή μας που η αυτοπεποίθηση μας αποδυναμώνει, πέφτει και αδυνατεί. Όλοι όσοι, έχουμε κατά βάση αυτοπεποίθηση, γιατί υπάρχουν και εκείνοι που δυστυχώς δεν είχαν ποτέ.

Είναι όμως, μεταξύ μας, το ισχυρότερο όπλο για μία ζωή όπως ακριβώς την ονειρεύεσαι. Και όταν έχεις αυτοπεποίθηση, μπορείς και ονειρεύεσαι.

Αν και λανθασμένα πιστεύουμε πως εκείνοι που πετυχαίνουν είναι οι έξυπνοι, οι θρασείς, οι ανήθικοι κλπ κλπ, τελικά εκείνοι που προοδεύουν στη ζωή, είναι μόνο όσοι έχουν πίστη στον ίδιο τους τον εαυτό και στα όνειρα τους.

Η αυτοπεποίθηση δουλεύεται και κατακτιέται, είναι σημαντική γιατί ορίζει το ποιος είναι ο εαυτός μας για εμάς , και αυτό είναι ακόμα σημαντικότερο και από το πως μας ορίζουν οι άλλοι στα δικά τους μάτια. Θέλει κόπο, θέλει τρόπο, θέλει επιμονή και υπομονή , αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι ωραίο να έχεις αυτοπεποίθηση.

Μάθε να εκτιμάς τις καταστάσεις
Συνήθως όταν η  αυτοπεποίθηση μας πάσχει, πάσχει και η κρίση μας. Αδυνατούμε να δούμε την αληθινή διάσταση των πραγμάτων και των καταστάσεων, μεγαλοποιούμε τα γεγονότα, καταστροφολογούμε. Βυθιζόμαστε στις αρνητικές μας σκέψεις, καθηλώνουμε τον εαυτό μας, και γινόμαστε εμείς το μεγαλύτερο του εμπόδιο. Τις περισσότερες αν όχι όλες τις φορές που μας καταβάλλει ο φόβος, είναι ένας φόβος που δεν έχει καμία απολύτως βάση. Είναι μία ψευδαίσθηση, και μία αυταπάτη.

Πίστεψε σε σένα
Όταν ανακαλύψεις πόσο μεγάλη είναι η δύναμη του μυαλού σου, τότε θα καταλάβεις για πόσα πράγματα μπορείς να είσαι ικανός. Και η εικόνα που έχεις για σένα, είναι ό,τι σου  υπαγορεύει το μυαλό σου. Πίστεψε στις ικανότητες σου, αναγνώρισε τα ταλέντα σου ( όλοι έχουν, και εσύ επίσης!) . Εστίασε σε ό,τι καλό εστιάζουν και οι άλλοι πάνω σου. Αναγνώρισε και αποδέξου τις αδυναμίες σου, και απλά βάλ’τες στην άκρη. Δώσε χώρο και χρόνο στον εαυτό σου, να δράσει υπέρ σας, και όχι εναντίον σας. Όταν θα αρχίσεις να νιώθεις εσύ σίγουρος για σένα, αυτό θα περάσει αυτόματα και στους άλλους.

Φέρσου όμορφα στον εαυτό σου
Αντιμετώπισε τον όπως θα φερόσουν σε ένα μικρό παιδί. Μην τον αποπαίρνεις, μην τον επικρίνεις, μην τον καταδικάζεις. Περιποιήσου τον, φέρσου όμορφα, θρέψε τον σωστά, κάνε άσκηση, πέρνα χρόνο μαζί του, κάνε τον  φίλο σου και εμπιστεύσου τον! Θα δεις πως όσο πιο κοντά έρχεσαι σε σένα, τόσο πιο εύκολα θα είναι όλα μπροστά σου. Ακόμα και στις μεγαλύτερες δυσκολίες, η ασφάλεια και η σιγουριά ξεκινάει από μέσα μας, και είναι ακλόνητες.

Γίνε αυθεντικός
Σε μία εποχή και μία κοινωνία που επικροτεί και αναγνωρίζει το μαζικό, είναι δύσκολο να είσαι μονάδα. Απαιτεί τόλμη και ρίσκο απομόνωσης και αίσθησης μοναξιάς, αλλά πίστεψε με αξίζει τον κόπο να καταφέρνεις να είσαι ο εαυτός σου όταν όλοι προσποιούνται ότι είναι κάτι άλλο για να νιώσουν αποδεκτοί.

Χρειάζεται προσπάθεια για να προσποιηθείς. Άρα για να γίνεις αποδεκτός μέσα υποδυόμενος κάποιον που δεν είσαι. Πλέον στις μέρες μας, χρειάζεται προσπάθεια για να είσαι και ο εαυτός σου! Καθαρός και αληθινός. Δώσε εκεί την ενέργεια σου, και θα είσαι και πάλι αποδεκτός. Ίσως σε λιγότερους , αλλά τουλάχιστον δεν θα έχεις χάσει την αλήθεια σου. Ζωή σε ρόλο, δεν είναι ζωή. Και όταν ξέρεις πως είσαι ο εαυτός σου, ξέρεις πολύ καλά και την υψηλή αξία της μονάδας, στο χρηματιστήριο της μάζας.

Διώξε από γύρω σου ό,τι τοξικό
Είτε αυτό είναι σχέση, είτε άνθρωπος, είτε κατάσταση. Στην προσπάθεια μας να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση μας, δεν χρειαζόμαστε οτιδήποτε ή οποιονδήποτε αποπειράται να μας τη στερήσει. Απομακρύνσου από ανθρώπους που υπομονεύουν την ψυχική σου υγεία και σταθερότητα, ή κλονίζουν τη σχέση σου με τον εαυτό σου. Διώξε από γύρω σου τους μίζερους ανθρώπους. Εκείνος που γκρινιάζει για την ύπαρξη του και μόνο, είναι ικανός με μαγικό τρόπο να σε ξεζουμίσει από τα υπολείμματα αυτοπεποίθησης σου.  Ο άνθρωπος που αναζητά ή που έχει αυτοπεποίθηση, έχει ανάγκη και απαίτηση μόνο για θετικές σκέψεις και ενέργεια. Αν χρειαστεί άλλαξε μέχρι και παρέες, και αναζήτησε τη συντροφιά ανθρώπων που έχετε κοινό όραμα τη θετική πλευρά της ζωής.

Εστιάσου στη ζωή σου
Το λάθος που κάνει πολύς κόσμος, είναι να ασχολείται με τις ζωές των άλλων. Είτε σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή σχολιάζοντας και κρίνοντας τι κάνουν οι άλλοι γύρω του, αλλά και σε φανταστικό, δηλαδή υποθέτοντας τι κάνουν οι άλλοι, κάτι βασανιστικό και άτοπο. Στην περίπτωση αυτή, συνήθως προβάλουμε στους άλλους αυτό που θα θέλαμε εμείς να κάνουμε ή που περιμένουμε από τους άλλους ότι θα έκαναν. Καλό θα ήταν λοιπόν, όλη αυτή την ενέργεια και ουσία να τη στρέψουμε στους εαυτούς και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που εμείς θέλουμε από εμάς και τον ιδιωτικό μας κόσμο. Δεν έχει καμία απολύτως χρησιμότητα το να συγκρίνουμε εμάς με άλλους, τις δυνατότητες μας με εκείνων, και τις ζωές μας με τρίτων.

Κάνε όνειρα
Όσο πιο μεγάλα, τόσο πιο καλά. Μόνο εμείς μπορούμε να οραματιστούμε τη ζωή μας και να την καθοδηγήσουμε . Όσο πιο μεγάλα τα όνειρα , τόσο πιο μεγάλα τα βήματα. Ποτέ μην ξεκινάς να ονειρεύεσαι κάτι με φόβο και περιορισμό. Κάντο με όσο μεγαλύτερο πάθος , ζήλο και υπερβολή γίνεται. Και αφού το ονειρευτείς, πίστεψε πως θα το πετύχεις.


Η Βάιολετ Μους Μπράουν, γίνεται 117 ετών τον ερχόμενο μήνα, και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας, αν και σε ηλικία 27 ετών αντιμετώπιζε αρκετά λόγω αναιμίας. Μία επίσκεψη όμως στο γιατρό της άλλαξε για πάντα τη ζωή. “Θα τρως 3 αυγά την ημέρα” της είχε πει τότε ο ειδικός και η Βάιολετ ξεκίνησε από την ίδια μέρα κιόλας να ακολουθεί την συμβουλή του. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει καταναλώσει περισσότερα από 100.00 αυγά! Και αν αναρωτιέστε πως είναι η χοληστερίνη της, είναι μία χαρά! Το μόνο που έχει αλλάξει στη καθημερινή αυτή συνήθεια, είναι το ότι τα αυγά που καταναλώνει είναι πλέον βιολογικά. Αυγό: Το τέλειο super food Με περίπου 77 θερμίδες, με 6  γρ πρωτεΐνη και 5 γρ καλά λιπαρά, το αυγό αποτελεί την ιδανική τροφή καθώς περιλαμβάνει λίγο απ όλα! Βιταμίνη Α, Β12,Β5, Β2, βιταμίνη D, φώσφορο, σελήνιο , ασβέστιο, περιλαμβάνονται όλα σε αυτό το μικρό στρογγυλό πραγματάκι! Πολλοί αποφεύγουν ωστόσο να καταναλώνουν πολλά αυγά λόγω χοληστερίνης. Αυτό ωστόσο δεν πρέπει να γενικεύεται αλλά να ισχύει μονάχα όταν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα υγείας, καθώς το γεγονός ότι τα αυγά είναι πλούσια σε χοληστερόλη, δεν σημαίνει αυτόματα πως ανεβάζουν και τη χοληστερίνη στο αίμα. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στον κρόκο του αυγού, είναι ωφέλιμα για την όραση και γενικότερα την υγεία των ματιών. Ο κρόκος επίσης, έχει αποδειχθεί από έρευνες στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, πως αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για την προστασία από τον καρκίνο του μαστού. Τέλος, λόγο της πρωτεΐνης που βρίσκεται κυρίως στο ασπράδι, το αυγό είναι ιδανικό υποκατάστατο του κρέατος, για όσους το έχουν αποκλείσει από τη  διατροφή τους.

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE