Το σκόρδο κάποιοι το αγαπούν αλλά κάποιο το απεχθάνονται, ίσως οι τελευταίοι δεν έχουν καταλάβει πως αυτός ο… «βρομερός καρπός» όπως ισχυρίζονται, είναι ένα βάλσαμο χαρισμένο από τη φύση.

Κατά της γήρανσης, του καρκίνου, της κατάθλιψης, των ιών, του εμφράγματος, του Αλτζχάιμερ, των αλλεργιών, και πολλών άλλων παθήσεων και ασθενειών, το σκόρδο είναι κάτι που πρέπει να έχουμε όλοι στη ζωή μας, είτε καταναλώνοντας το στην διατροφή μας, είτε υπό τη μορφή χαπιού. Ακόμα και ως συμπλήρωμα το σκόρδο είναι αποτελεσματικό, χωρίς βέβαια την οσμή ή τη γεύση που τόσο ενοχλεί κάποιους. Για όσους όμως το αγαπούν, να ξέρουν πως μία σκελίδα σκόρδο την ημέρα, όταν την καταπίνουμε ολόκληρη, μπορεί να κάνει θαύματα, αν τη μασήσουμε δε, τα οφέλη διπλασιάζονται καθώς με το σάλιο γίνονται ενώσεις που βοηθούν στην ακόμα μεγαλύτερη θετική επίδραση του σκόρδου στον οργανισμό.

Οι συνταγές με σκόρδο που λειτουργούν και ως φάρμακο είναι πολλές, η σούπα ωστόσο που ακολουθεί, είναι ότι καλύτερο για μέρες σαν αυτές που ο καιρός έχει λίγο αγριέψει, ειδικά αν σας βασανίζει κάποιο κρυολόγημα, βήχας, η ίωση.

Στη γεύση, το σκόρδο σαφώς και «ακούγεται» είναι όμως ευχάριστο και νόστιμο χάρη και στα υπόλοιπα συστατικά της.

Υλικά:

26 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
26 σκελίδες σκόρδου ακαθάριστες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 ½ κούπες ζωμό λαχανικών
2 κς βούτυρο
½ κούπα γάλα καρύδας
1 ½ κς ψιλοκομμένο θυμάρι
2 ¼ κούπες κρεμμύδι κομμένο
½ κούπα φρέσκο τζίντζερ
½ κγ σκόνη καγιέν
λεμόνι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και σε ένα ταψάκι βάζετε τις 26 σκελίδες σκόρδου με τη φλούδα, πασπαλίζετε με αλάτι, προσθέτετε το λάδι και καλύπτετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 45 λεπτά. Στη συνέχεια πιέζετε τα σκόρδα για να βγουν από τη φλούδα τους, και τα τοποθετείτε καθαρά πλέον σε ένα μικρό μπολ.
Λιώνετε το βούτυρο σε μεσαία φωτιά, προσθέτετε το θυμάρι, τα κρεμμύδια, το τζίντζερ και το καγιέν. Ψήνετε για περίπου 6 λεπτά και στη συνέχεια βάζετε τα ψημένα σκόρδα, και τα ωμά μέσα στο τηγάνι. Μαγειρεύετε για 3 λεπτά και βάζετε τον χυμό λαχανικών. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά έως ότου τα σκόρδα γίνουν μαλακά. Αλέθετε σε ένα μπλέντερ και στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα και πάλι στο τηγάνι. Προσθέτετε το γάλα καρύδας, και βράζετε για ακόμα λίγα λεπτά. Στο τέλος βάζετε αλάτι, και πιπέρι, ενώ σε κάθε μερίδα, στύβετε λεμόνι όσο θέλετε ανάλογα με τα γούστα σας.


Σε μία κοινωνία όπου η εικόνα έχει τον πρώτο ρόλο, και με μία νοοτροπία που αντιμετωπίζει ρατσιστικά οτιδήποτε παρεκκλίνει από το προβαλλόμενο, έρχεται μία νέα έρευνα να δώσει τροφή για σκέψη. Η έρευνα μάλιστα πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστήμιο της Βοστόνης, στις ΗΠΑ, χώρα με τεράστιο ποσοστό παχυσαρκίας, εν μέσω μίας καλά ενορχηστρωμένης προσπάθειας να μεταλλάξει τον τρόπο ζωής των Αμερικανών, σε πιο αθλητικό και πιο υγιεινό. Η έρευνα ωστόσο ήταν καταπέλτης, καθώς θέλει τις γυναίκες που συγκεντρώνουν περισσότερο λίπος στην περιφέρεια, στους γλουτούς και στα κάτω άκρα, να γεννούν πιο δυνατά μωρά, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Ο Κέλερ Γχράμιν, επικεφαλής της έρευνας, έχει το λόγο: «Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως ασθένειες όπως ο διαβήτης, τα καρδιακά, και η υψηλή χοληστερίνη, είναι παθήσεις που εντοπίζονται κυρίως σε γυναίκες που παρουσιάζουν σώμα «βατράχου». Δηλαδή, συγκεντρώνουν το λίπος τους γύρω από τη κοιλιά, κάτι που δεν φαίνεται να επιβαρύνει τις γυναίκες που συγκεντρώνουν το λίπος από τη μέση και κάτω. Τώρα, τα τελευταία νέα έρχονται να δώσουν ακόμα έναν λόγο χαράς για όσες παρουσιάζουν εκεί το τοπικό τους πάχος, καθώς μπορούμε πλέον και επίσημα να ανακοινώσουμε πως οι γυναίκες με περιφέρεια, γλουτούς και οπίσθια, γεννούν πιο υγιή και έξυπνα παιδιά. Και αυτό συμβαίνει για τον εξής απλό λόγο. Το λίπος που υπάρχει σε αυτά τα σημεία του σώματος είναι το βασικό συστατικό που διαμορφώνει το γάλα με το οποίο η μητέρα θηλάζει το παιδί της, επίσης εξαιρετικά λιπαρό, και θρεπτικό. Ως γνωστό το μητρικό γάλα είναι απαραίτητο για τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του βρέφους ακριβώς επειδή ενισχύει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των δραστηριοτήτων του. Όταν το γάλα αυτό περιέχει ακόμα περισσότερα λιπαρά χάρη στο λίπος της μητέρας που προέρχεται από το προαναφερόμενα σημεία, κανείς μπορεί εύκολα να καταλάβει πως οι «γεμάτες» γυναίκες στα κάτω άκρα έχουν σοβαρό λόγο για να είναι χαρούμενες.» Η μελέτη ωστόσο ολοκληρώνεται τονίζοντας πως ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις, επειδή μιλάμε για λιποαποθήκες, κάτι που σημαίνει πως το λίπος στα επίμαχα σημεία, δύσκολα θα εξαλειφθεί, οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν ούτως ή άλλως τη διατροφή τους και τον τρόπο ζωής που ακολουθούν, μίας και δεν πρόκειται να ξεφορτωθούν ποτέ και οριστικά το τοπικό τους πάχος. Αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό της φύσης τους και καλό θα ήταν να μην το μετατρέψουν ως άλλοθι για κακή διατροφή με υπερβολές.

MORE FROM THEΔΙΑΤΡΟΦΗ

MORE To BELIEVE