Η λιγούρα είναι κάτι που μας αφορά όλους!

Είτε είμαστε σε διατροφικό πρόγραμμα με στόχο την απώλεια κιλών, είτε θέλουμε να ακολουθούμε ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο, είτε διανύουμε περίοδο εγκυμοσύνης, είτε είμαστε άνδρες, είτε γυναίκες, αν μας επισκεφθεί η νυχτερινή λιγούρα τα πράγματα είναι δύσκολα.

Οι λιγούρες μετά τις 22:00 το βράδυ, είναι επιθετικές, θέλουν άμεσα αντιμετώπιση και είναι εκείνες που αν δεν τις ικανοποιήσουμε με το σωστό τρόπο μπορεί να μας εκδικηθούν με επιδρομές άνευ προηγουμένου στο ψυγείο. Παρακάτω θα δεις έξυπνα και ελαφριά  σνακ, που μπορείς να καταναλώσεις χωρίς τύψεις, ακόμα και λίγη ώρα πριν πέσεις στο κρεβάτι, αρκεί να τα επικαλεστείς μόνο αν και εφόσον η λιγούρα σου είναι ακαταμάχητη!

Μαύρη σοκολάτα

Η σοκολάτα συνήθως θεωρείται απαγορευμένος καρπός ειδικά για κάποιον που προσέχει τη διατροφή του. Όχι όμως και η μαύρη σοκολάτα ειδικά εκείνη με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, καθώς δεν περιέχει τόση ζάχαρη όσο η κανονική σοκολάτα ενώ είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Ένα μικρό μαύρο σοκολατάκι ή μία ποσότητα που δεν ξεπερνά τα 30 γρ είναι ιδανικό σνακ, ειδικά αν συνδυαστεί και με λίγο γιαούρτι.

«Παγωτό» από μπανάνα και φράουλες

Το παγωτό είναι λατρεμένο από όλους και δεν είναι λίγοι εκείνοι που το θέλουν μπροστά στην τηλεόραση ως σνακ, τις βραδινές ώρες. Γιατί όμως να πάρεις τόσες θερμίδες και λιπαρά μέσα στη νύχτα; Έχεις εναλλακτική. Άκρως φυσικό χωρίς πρόσθετα λιπαρά και ζάχαρη το «παγωτό» μπανάνας με φράουλες θα σε ξεγελάσει τόσο πολύ αλλά ταυτόχρονα θα σε ικανοποιήσει και σε γεύση.

Φρόντισε να έχεις ψιλοκόψει δύο ώριμες μπανάνες και μία κούπα φράουλες και να τις έχεις καταψύξει. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορείς να περάσεις τα κομματιασμένα φρούτα από το μπλέντερ με μία κουταλιά μέλι. Θα έχεις ένα τέλειο μείγμα που στην υφή του θα είναι σαν παγωτό, στη γεύση θα είναι υπέροχο και δεν θα σε καταστρέψει μέσα στη νύχτα.

Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα

Τέλειο σνακ, γρήγορο και ιδανικό αν έχεις λιγούρες για γλυκό. Λίγοι ξηροί καρποί ανάλατοι αλλά όταν λέμε λίγοι εννοούμε έξι επτά κομμάτια, μαζί με ένα αποξηραμένο φρούτο της αρεσκείας σας και έχετε κάνει το χατίρι στον εαυτό σας. Ένας πολύ καλός συνδυασμός και από θρεπτική άποψη είναι οι βασιλικοί χουρμάδες σε συνδυασμό με τα ψημένα ανάλατα αμύγδαλα.

Τυρί τύπου κότατζ με φιστικοβούτυρο και κακάο

Αν τολμάς τους συνδυασμούς να ένα σνακ που θα σου αρέσει και θα σου παρέχει και πολύ καλή ποιότητα πρωτεΐνης. 2/3 της κούπας τυρί τύπου κότατζ, μία κουταλιά φιστικοβούτυρο (κουταλιά της σούπας) και δύο κουταλιές σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη.

 


COOK IT : 01 Feb 2018

Pecan Cheesecake

Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά είναι το cheese cake συνήθως όμως το απολαμβάνουμε στην κλασική του μορφή, με φρούτα του δάσους, ή κεράσι. Αυτή τη φορά όμως, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία και να το δοκιμάστε με ξηρούς καρπούς πεκάν! Θα σας ξετρελάνει! Υλικά: 2 κούπες μπισκότα τύπου digestive 1/3 κούπας λιωμένο βούτυρο 450 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου ¾ κούπας ζάχαρη ¼ κούπας γάλα ½  κούπας κρέμα γάλακτος 2 κς αλεύρι 3 κγ  βανίλια κατά προτίμηση σε υγρή μορφή 2 αυγά 1 κούπα μαύρη ζάχαρη ¼  κούπας καλαμποκάλευρο ½ κγ αλάτι 4 κρόκους αυγών 2/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) ½ κούπας κρέμα γάλακτος ίσα ίσα ζεσταμένη 4 κς κρύο βούτυρο 2 κούπες ψιλοκομμένο ψημένο πεκάν και λίγο ολόκληρο ψημένο πεκάν για το σερβίρισμα Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Μέσα σε ένα μπολ βάζετε το τρίμμα μπισκότου και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε μία φόρμα 23 cm και το απλώνετε καλά καλά αν χρειαστεί το πιέζετε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο ώστε να κρυώσει. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ προσθέτετε την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη, και το γάλα. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει απαλό και ομοιογενές. Έπειτα προσθέτετε  την κρέμα  γάλακτος, το αλεύρι, τις 2 κγ βανίλιας και τα δύο αυγά και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό. Βάζετε και αυτό το μείγμα  μέσα στην φόρμα όπου πριν από λίγο είχατε βάλει το τρίμμα μπισκότου και το ψήνετε για μία ώρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας, προετοιμάστε το μείγμα πεκάν βάζοντας σε ένα μπολ τη μαύρη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι, ανακατεύετε καλά και το βάζετε σε ένα μέτριο τηγάνι λίγο βαθύ, σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους, το σιρόπι σφενδάμου, την κρέμα γάλακτος που έχετε ζεστάνει ελαφρά και επίσης ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό ανάλαφρο μείγμα. Το κρατάτε στη φωτιά όσπου το μείγμα να σφίξει, περίπου για 5- 10 λεπτά. Στο ίδιο μείγμα βάζετε το κρύο βούτυρο και την τελευταία κγ βανίλιας και ανακατέψτε καλά. Όταν το μείγμα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέστε το ψιλοκομμένο ψημένο πεκάν και απλώστε το μείγμα στο ψημένο cheese cake  που έχετε βγάλει από το φούρνο. Το απλώνετε όμορφα. Αν θέλετε πασπαλίστε από πάνω και άλλο πεκάν, είτε ολόκληρο είτε ψιλοκομμένο. Αφήστε το cheese cake  να παγώσει καλά στο ψυγείο μέχρι να δέσει. Τότε θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση!  

MORE FROM THEΔΙΑΤΡΟΦΗ

MORE To BELIEVE