ΕΥ ΖΗΝ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ : 02 Nov 2018

Από κοντό θα το βρεις!

Πρόσφατη έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Χιούστον επιβεβαιώνει πως το “Σύνδρομο του Ναπολέοντα” είναι γεγονός.

Να σημειώσουμε πως ο Ναπολέων είχε ύψος 1,63 και σύμφωνα με το ομώνυμο σύνδρομο, οι κοντοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στη βία και στην παραβατική συμπεριφορά.

Η έρευνα έγινε σε 600 άτομα, ηλικίας 18 έως 50 ετών, άνδρες και γυναίκες με ύψος από 1,55 έως 1,65 από 1,65 έως 1,70 και από 1,70 έως 1,85. Από τα αποτελέσματα της φάνηκε πως και τα δύο φύλα όσο χαμηλότερο ύψος είχαν, τόσο παρουσιάζαν μεγαλύτερη επιρρέπεια στα ναρκωτικά, σε κάθε μορφή βίας , αλλά και στην παρανομία.

Αν και η έρευνα θεωρείται ενδεικτική, λόγω του μικρού δείγματος, σίγουρα δίνει έναυσμα στους επιστήμονες να εξετάσουν περαιτέρω κατά πόσο το ύψος μπορεί να επηρεάζει την αυτο-εικόνα των ανθρώπων.

 


Αν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα τετράποδο φίλο, μία πρόσφατη μελέτη που έγινε από τον Ακίτο Ακαόκα, για λογαριασμό του τμήματος κτηνιατρικής σε πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας, ίσως σας δώσει ακόμα έναν λόγο για να κάνετε το βήμα! Τα σκυλιά καταλαβαίνουν τους ψεύτες αλλά και τους κακούς. Για τη μελέτη χρειάστηκαν 34 σκυλιά, οικόσιτα. Οι ιδιοκτήτες τους για δύο ημέρες, έκαναν το εξής πείραμα. Τη μία έβαζαν φαγητό σε ένα σημείο και έδιναν εντολή στο σκυλί τους να πάει να το βρει και να το φάει. Την επόμενη έδιναν εντολή στο σκυλάκι να πάει να βρει και να φάει μία λιχουδιά σε ένα άλλο σημείο, στο οποίο όμως δεν έβαζαν τίποτα. Τα περισσότερα σκυλιά μόλις είδαν ότι οι τα αφεντικά τους ουσιαστικά τους κοροϊδεύουν, μετά την Τρίτη αποτυχημένη απόπειρα, όχι μόνο έδειχναν διστακτικά στο να πάνε αν αναζητήσουν την τροφή αλλά εξέφραζαν και τη δυσαρέσκεια τους με διάφορους τρόπους. Από αυτό και μόνο αποδεικνύεται πως στα σκυλιά δεν αρέσουν τα ψέματα και πως μπορεί να τρώνε πολλά, αλλά δεν τρώνε... το παραμύθι. Πέρα από αυτό οι πιστοί μας φίλοι, έχουν την έκτη αίσθηση και μπορούν να καταλάβουν ανάμεσα σε πολλά πρόσωπα ποια είναι εκείνα που δεν εκτιμούν οι ιδιοκτήτες τους.

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE