Όλοι μας γνωρίζουμε πως το να πίνει κανείς πολύ νερό κάνει καλό. Τονώνει τα επίπεδα της ενέργειας, βοηθάει στη πέψη, καταπολεμά τις τοξίνες, ενυδατώνει το δέρμα.

Ερευνητές ωστόσο από την Αυστραλία έρχονται να δώσουν άλλη διάσταση στο νερό, τονίζοντας πως τα πορίσματα χρόνιων μελετών που έχουν κάνει καταλήγουν, πως μπορούμε πλέον να έχουμε αυτά και πολλά άλλα οφέλη, πίνοντας αλκαλικό νερό!

Το αλκαλικό νερό  έχει υψηλότερο PH το οποίο πέρα από όλα τα καλά που μπορεί να εξασφαλίσει και το συμβατικό νερό, έχει αποδειχθεί πως μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό κάτι που βοηθάει στην απώλεια βάρους και την καύση λίπους, αλλά μπορεί να  αποτελέσει και  δυνατό όπλο σε χρόνιες αρρώστιες, όπως ο καρκίνος.

Και όπως κάθε τι καινούριο έτσι και αυτή η νέα τάση στο νερό μπορεί να ενθουσιάσει το κοινό, οι μελετητές έρχονται να προειδοποιήσουν για ένα μικρό… ελάττωμα. Τη γεύση! Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, εισηγητικά  επιστημονικά άρθρα σχεδόν αστειεύονται λέγοντας πως κάποιοι μέχρι που βρίζουν δοκιμάζοντας το. Από την άλλη επισημαίνουν πως στην αγορά υπάρχουν πολλά είδη αλκαλικού νερού ανάμεσα στα οποία σίγουρα κάποιος μπορεί να βρει εκείνο που θα του είναι λιγότερο δυσάρεστο στη γεύση.


Η χρονιά που πέρασε θα μπορούσε να είναι η χρονιά του τυριού! Ίσως όχι για όλα τα τυριά αλλά σίγουρα για το ελβετικό λατρεμένο τυρί Έμενταλ! Ο λόγος; Γιατί αναγνωρίστηκε ως ένα νέο super food καθώς περιέχει ένα βακτήριο (propionibacterium freudenreichii) το οποίο είναι ικανό να μειώσει τις φλεγμονές, κάτι που περιορίζει την εμφάνιση πολλαπλών ασθενειών, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής. Την ίδια ώρα το Έμενταλ μπορεί να κάνει καλό στην καρδιά ενώ από εκεί που οι περισσότεροι πίστευαν πως αυξάνει την χοληστερίνη όπως όλα τα τυριά, τελικά φάνηκε από τις μελέτες πως αυξάνει την HDL, γνωστή και ως “καλή χοληστερόλη”. Η μελέτη που δικαιώνει το Έμενταλ ανοίγει την πόρτα και σε άλλα τυριά ώστε να ξεφύγουν από τη λίστα με τις λιπαρές, ίσως μερικές φορές, και βλαβερές τροφές κάτι που έχει ενθουσιάσει τους λάτρες του τυριού σε όλο τον κόσμο.

MORE FROM THEFitness & Sports

MORE To BELIEVE