Τέλος στην πεποίθηση ότι οι «κοινωνικοί» καπνιστές, όσοι καπνίζουν light τσιγάρα αλλά και όλοι όσοι δεν ξεπερνούν τα δέκα τσιγάρα την ημέρα, δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο για την υγεία τους έρχεται να βάλει μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστήμιο της Αριζόνα και παρουσιάστηκε επίσημα πριν στις 24 Ιανουαρίου στο BMJ.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας αυτής, ακόμα και ένα τσιγάρο την ημέρα είναι αρκετό για να προκαλέσει σοβαρές καρδιοπάθειες ή ακόμα και εγκεφαλικά επεισόδια.

Αν και τα μέχρι τώρα δεδομένα θέλανε τους καπνιστές του πακέτου και πάνω να ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου, τα νέα αποτελέσματα έρχονται να ανατρέψουν όλα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα. Σε αυτό βοήθησε η μελέτη που έγινε πάνω σε 142 καπνιστές που δήλωναν πως καπνίζουν  1 μόλις τσιγάρο την ημέρα.

Από τη στιγμή που ο μέσος όρος τσιγάρων σε ένα πακέτο είναι τα 20 τσιγάρα οι ερευνητές περίμεναν πως το ρίσκο για ασθένειες από το κάπνισμα ενός τσιγάρου θα ήταν μόλις 5 τοις εκατό.

Τα αποτελέσματα όμως ήταν σοκαριστικά.

Οι άνδρες που  κάπνιζαν ένα τσιγάρο την ημέρα είχαν ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες για παθήσεις τις καρδιάς με έναν καπνιστή του πακέτου, κάτι που τον κατατάσσει την κατηγορία υψηλού κινδύνου με 46% πιθανότητες να νοσήσει από το κάπνισμα.

Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες, με το ποσοστό να είναι 31% πιθανότητες για καρδιά ή εγκεφαλικό τόσο για τις καπνίστριες πακέτου όσο και για εκείνες που περιορίζονται μόνο στο ένα τσιγάρο τη μέρα.

Μετά από αυτά τα πρόσφατα πορίσματα της τελευταίας αυτής έρευνας γύρω από το κάπνισμα οι ειδικοί συνιστούν στην απόλυτη αποχή από το τσιγάρο, με δραστικό τρόπο και αποφασιστικότητα, αναζητώντας ακόμα και βοήθεια από ειδικούς, και όχι στο σταδιακό «κόψιμο» του τσιγάρου ή στον περιορισμό στου σε «κάνα δυο»τσιγάρα, καθώς όπως αποδείχθηκε ο κίνδυνος καραδοκεί.

 


Αμφιβάλλετε για το κατά πόσο κάποιος είναι έξυπνος ή όχι; Τότε υπάρχουν τρόποι για να το επιβεβαιώσετε καθώς η απόδοση σε τεστ IQ δεν ήταν ποτέ ο ασφαλέστερος τρόπος για να ορίσετε την «εξυπνάδα» κάποιου. Ένας άνθρωπος ευφυής, πέρα από δυνατό και υψηλό δείκτη νοημοσύνης σίγουρα θα διακατέχεται τουλάχιστον δύο με τρία από τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Ταλέντο στη μουσική Η μουσική είναι τέχνη και όσοι έχουν έμφυτο το ταλέντο της σε αυτή σίγουρα είναι έξυπνοι. Έρευνες έχουν δείξει πως όταν ένα παιδί ηλικίας 4-6 ετών αρχίσει να ασχολείται με τη μουσική, αργότερα θα παρουσιάσει μεγαλύτερη και ευκολότερη λεκτική και όχι μόνο ικανότητα. Ζητώ η αριστερά Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια που θέλει όσους γράφουν με το αριστερό χέρι να είναι πιο δημιουργικοί, πιο ευέλικτη στον τρόπο σκέψης, και πιο ευρηματικοί σε λύσεις, κάτι που τους κάνει αυτομάτως και πιο έξυπνους. Έχουν έτοιμη την ατάκα! Κοινώς έχουν χιούμορ και αυτό αποδείχθηκε από το εξής. 400 άτομα πήραν μέρος σε τεστ νοημοσύνης και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να γράψουν τις ατάκες για σχέδια καρτούν!  Όσοι είχαν το υψηλότερο σκορ στο τεστ, είχαν σαφώς και τις πιο πετυχημένες ατάκες. Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα ... Λέει ο λαός, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζει τη γάτα ως πανέξυπνο ον ενώ χαρακτηρίζει έναν έξυπνο άνθρωπο «γάτα»! Και όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Η περιέργεια δεν έχει να κάνει με την πρόθεση για κουτσομπολιό. Τουλάχιστον όχι πάντα. Η περιέργεια είναι ιδίωμα ανθρώπων που έχουν αναζητήσεις, ερωτήματα και όρεξη να τα απαντήσουν ψάχνοντας και ανακαλύπτοντας οι ίδιο τον κόσμο. Έτσι λοιπόν έχουν να κάνουν με δια βίου καλλιέργεια, μελέτη και ενασχόληση που είναι όλα δείγματα αυξημένης ευφυΐας. Αϋπνίες Η φύση του ανθρώπου είναι ορισμένη για να κοιμάται με το πρώτο σκοτάδι. Το ότι κάποιοι όπως εμείς οι Έλληνες, εκμεταλλευόμαστε τη νύχτα ως δεύτερη μέρα, είναι κάτι που απασχόλησε την ανθρωπότητα αργότερα. Όσοι πηγαίνουν αργά για ύπνο, συνήθως είναι και πολύ ευφυείς και  γι αυτό το λόγο η επίδοση τους σε ενασχολήσεις που τους κρατούν ξύπνιους, όπως το διάβασμα, οι τέχνες, το γράψιμο ή ακόμα και η εσωτερική φιλοσοφία, είναι πολύ καλύτερη όταν η πόλη κοιμάται.  

MORE FROM THEFitness & Sports

MORE To BELIEVE